Prancūziška duona Brioche
AUTORIUS:
Spelta,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų spelta šviesūs miltai
200 mililitrų pienas
25 gramai šlapios mielės
125 gramai sviestas
2 vienetai kiaušiniai
120 gramų cukrus
5 gramai druska
20 gramų vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Mieles, 50 g cukraus, 100 ml pieno ir 100 g miltų supilti į dubenį, sumaišyti ištirpinti ir palikti, kol mielės pakils (10 min). Po to supilti likusį pieną ir 200 g miltų, sumaišyti ir palikti šiltoje vietoje, apie 40 min.
Likusį cukrų (70 g), vanilinį cukrų sumaišyti su kiaušiniais, ištirpinti sviestą ir viską supilti į pakilusią tešlą kartu su likusiais miltais (200 g). Įberti druską ir viską labai gerai išminkyti (5 minutes 1 greičiu ir 10 min 2 greičiu), kol tešla nelips prie dubens sienelių. Jei tešla per daug minkšta, įberkite papildomai miltų, nes konsistencija gali priklausyti nuo kiaušinių dydžio.
2.
Brioche bandelės

Suformuokite bandeles sudėkite į kepimo formeles bandelėms (galite naudoti keksiukų formeles), pakildykite šiltoje vietoje, kol pakils dvigubai (60 min.) arba atsargiai spustelkite paviršių, jei duobutė greitai išsilygina, tai tešla dar kyla, o jeigu duobutė liko ilgam, tai pyragas jau pakilo pakankamai. Aptepti paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti iki 200ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus (10 min), tada pamažinti temperatūrą iki 180ºC ir dar kepti apie 10 min. Iš šio tešlos kiekio iškepsite apie 15 bandelių po 70 g.
3.
Brioche plėšoma duona

Suformuokite bandeles sudėkite visas į kepimo formą, pakildykite šiltoje vietoje, kol pakils dvigubai (60 min.) arba atsargiai spustelkite paviršių, jei duobutė greitai išsilygina, tai tešla dar kyla, o jeigu duobutė liko ilgam, tai pyragas jau pakilo pakankamai. Aptepti paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti iki 200ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus (10 min), tada pamažinti temperatūrą iki 190ºC ir dar kepti apie 30 min.
4.
Bandelių ir duonos paviršių galite dekoruoti įvairiais glajais ir pabarstukais.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Prancūziška duona Brioche

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Mieles, 50 g cukraus, 100 ml pieno ir 100 g miltų supilti į dubenį, sumaišyti ištirpinti ir palikti, kol mielės pakils (10 min). Po to supilti likusį pieną ir 200 g miltų, sumaišyti ir palikti šiltoje vietoje, apie 40 min.
    Likusį cukrų (70 g), vanilinį cukrų sumaišyti su kiaušiniais, ištirpinti sviestą ir viską supilti į pakilusią tešlą kartu su likusiais miltais (200 g). Įberti druską ir viską labai gerai išminkyti (5 minutes 1 greičiu ir 10 min 2 greičiu), kol tešla nelips prie dubens sienelių. Jei tešla per daug minkšta, įberkite papildomai miltų, nes konsistencija gali priklausyti nuo kiaušinių dydžio.

  2. Brioche bandelės

    Suformuokite bandeles sudėkite į kepimo formeles bandelėms (galite naudoti keksiukų formeles), pakildykite šiltoje vietoje, kol pakils dvigubai (60 min.) arba atsargiai spustelkite paviršių, jei duobutė greitai išsilygina, tai tešla dar kyla, o jeigu duobutė liko ilgam, tai pyragas jau pakilo pakankamai. Aptepti paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti iki 200ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus (10 min), tada pamažinti temperatūrą iki 180ºC ir dar kepti apie 10 min. Iš šio tešlos kiekio iškepsite apie 15 bandelių po 70 g.

  3. Brioche plėšoma duona

    Suformuokite bandeles sudėkite visas į kepimo formą, pakildykite šiltoje vietoje, kol pakils dvigubai (60 min.) arba atsargiai spustelkite paviršių, jei duobutė greitai išsilygina, tai tešla dar kyla, o jeigu duobutė liko ilgam, tai pyragas jau pakilo pakankamai. Aptepti paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti iki 200ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus (10 min), tada pamažinti temperatūrą iki 190ºC ir dar kepti apie 30 min.

  4. Bandelių ir duonos paviršių galite dekoruoti įvairiais glajais ir pabarstukais.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Spelta
Reklama:

Komentarai (1)


  • daddd 2016-04-01 19:54

    tradicine mieline tesla tik,,pramcuziskam,, popierelyje


Daugiau receptų