Duonelė su graikiniais riešutais
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
350 mililitrų vanduo
2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių
250 gramų spelta šviesūs miltai
125 gramai ruginiai miltai
125 gramai spelta pilno grūdo miltai
10 gramų druska
150 gramų graikiniai riešutai (smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Pašildyti 100 ml vandens iki 37 laipsnių C.
2.
Į didesnį dubenį sutrupinti mieles, užpilti šiltu vandeniu ir ištirpinti.
3.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Viduryje padaryti duobutę ir supilti vandenį su mielėmis.
Mediniu šaukštu įmaišyti šiek tiek miltų į vandenį su mielėmis, kad būtų tiršta košelė.
Dubenį pridengti ir palikti 20 minučių, kol košelė suputos ir pakils.
4.
Supilti pusę likusio vandens.
Įmaišyti miltus.
Pagal poreikį įmaišyti likusį vandenį, kad tešla būtų standi ir drėgna.
5.
Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti apie 10 minučių, kol taps lygi, blizgi ir elastinga.
Palikti tešlą 5 minutėms pastovėti.
Iš tešlos formuoti plokščią apskritimą, užberti riešutus.
Perlenkti tešlą pusiau, tuomet švelniai minkyti 2 - 4 minutes, kol riešutai tolygiai pasiskirstys tešloje.
6.
Dėti tešlą į dubenį, uždengti švariu virtuvės rankšluostėliu ir palikti šiltoje vietoje kilti 1,5 - 2 valandas, kol padvigubės.
7.
Iš pakilusios tešlos suformuoti pailgą kepalą arba galima krėsti į kvadratinę formą, tuomet bus kaip forminė duona.
Pridengus rankšluostėliu palaikyti 45 minutes.
Kildinti, kol padvigubės.
8.
Kepti 45 - 60 minučių, iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Ataušinti ant grotelių.
Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Duonelė su graikiniais riešutais

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 1
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Pašildyti 100 ml vandens iki 37 laipsnių C.

  2. Į didesnį dubenį sutrupinti mieles, užpilti šiltu vandeniu ir ištirpinti.

  3. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Viduryje padaryti duobutę ir supilti vandenį su mielėmis.
    Mediniu šaukštu įmaišyti šiek tiek miltų į vandenį su mielėmis, kad būtų tiršta košelė.
    Dubenį pridengti ir palikti 20 minučių, kol košelė suputos ir pakils.

  4. Supilti pusę likusio vandens.
    Įmaišyti miltus.
    Pagal poreikį įmaišyti likusį vandenį, kad tešla būtų standi ir drėgna.

  5. Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti apie 10 minučių, kol taps lygi, blizgi ir elastinga.
    Palikti tešlą 5 minutėms pastovėti.
    Iš tešlos formuoti plokščią apskritimą, užberti riešutus.
    Perlenkti tešlą pusiau, tuomet švelniai minkyti 2 - 4 minutes, kol riešutai tolygiai pasiskirstys tešloje.

  6. Dėti tešlą į dubenį, uždengti švariu virtuvės rankšluostėliu ir palikti šiltoje vietoje kilti 1,5 - 2 valandas, kol padvigubės.

  7. Iš pakilusios tešlos suformuoti pailgą kepalą arba galima krėsti į kvadratinę formą, tuomet bus kaip forminė duona.
    Pridengus rankšluostėliu palaikyti 45 minutes.
    Kildinti, kol padvigubės.

  8. Kepti 45 - 60 minučių, iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
    Ataušinti ant grotelių.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita
Reklama:

Komentarai (3)


  • Evelina 2016-03-14 21:14

    Skanumėlis


Daugiau receptų