Aguoninis pyragas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai druska
150 gramų pienas
100 gramų aliejaus
50 gramų sviestas
2 vienetai kiaušiniai
30 gramų mielės (šviežios)
600 gramų kvietiniai miltai
220 gramų cukrus
200 gramų aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Pienas pašildomas ir sumaišomas su mielėmis, šaukštu cukraus. Maišome, kad mielės ištirptų ir paliekame 10 minučių pastovėti.

Mieles sumaišome su kiaušiniais, sviestu, druska bei miltais. Minkoma tešla, kuri bus minkšta ir šiek tiek lipni. Ją paliekame šiltoje vietoje 20 minučių.

Aguonas sumaišome su cukrumi viename dubenyje, o į kitą pilame aliejų. Kabiname šaukštą tešlos, kad neliptų, apvoliojame miltuose, padarome rutiuliuką. Jį merkiame į aliejų ir tada apvoliojame aguonose. Dedame į apvalios formos kepimo indą. Taip darome su visa tešla ir iš šių rutuliukų formuojant pyragą. Likusias aguonas supilkite ant viršaus.

Kepame 50 min. 180-200°C orkaitėje

Gero apetito!

Populiariausi receptai šią savaitę

Aguoninis pyragas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Pienas pašildomas ir sumaišomas su mielėmis, šaukštu cukraus. Maišome, kad mielės ištirptų ir paliekame 10 minučių pastovėti.

Mieles sumaišome su kiaušiniais, sviestu, druska bei miltais. Minkoma tešla, kuri bus minkšta ir šiek tiek lipni. Ją paliekame šiltoje vietoje 20 minučių.

Aguonas sumaišome su cukrumi viename dubenyje, o į kitą pilame aliejų. Kabiname šaukštą tešlos, kad neliptų, apvoliojame miltuose, padarome rutiuliuką. Jį merkiame į aliejų ir tada apvoliojame aguonose. Dedame į apvalios formos kepimo indą. Taip darome su visa tešla ir iš šių rutuliukų formuojant pyragą. Likusias aguonas supilkite ant viršaus.

Kepame 50 min. 180-200°C orkaitėje

Gero apetito!

Reklama:

Komentarai (1)


  • saga 2016-03-14 20:18

    rase or neaisku ka parrase
    neaisku kas iseis.geriau visai nerasytu.jei nemoka tiksliai surasyti.


Daugiau receptų