
300 mililitrų | pienas |
1.5 arbatinio šaukštelio | mielės (sausos) |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
1.5 arbatinio šaukštelio | druska |
550 gramų | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
šiek tiek | aliejaus |
Pašildykite pieną, temperatūra turėtų būti šiek tiek didesnė nei kambario. Į dubenėlį supilkite sausų mielių, užpilkite šiek tiek šilto pieno, įpilkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus, išmaišykite ir palikite šiek tiek pastovėti, kol susidarys burbuliukai paviršiuje.
Ištirpintą ir atvėsintą sviestą sumaišykite su mielėmis. Supilkite likusį pieną ir cukrų. Viską išmaišykite. Įberkite druskos ir pamažu minkydami pilkite miltus. Tešlą minkykite apie 5 minutes, ji turėtų būti vientisa ir nelipti prie rankų. Palikite tešlą dubenyje, uždenkite rankšluosčiu arba dangčiu ir padėkite į šiltą vietą 1,5 valandos.
Kai tešla padvigubėja, ją aptepkite aliejumi ir dar lengvai paminkykite. Tada dėkite į aliejumi išteptą skardą ir apibarstykite sezamo sėklomis.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C. Kol orkaitė kaista, tešla dar turi pakilti. Tada kepkite apie 35 minutes iki auksinės rudos spalvos. Bulką iš kepimo formos išimti tik atvėsusią.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Krapų duona
-
Mielinės tešlos vyniotinis
-
Šventinė spalvota mielinė pynė
-
Naminė balta duona
-
Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
-
Ciabatta (itališka duona)
-
Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
-
Pikantiška duona
-
Rūpių miltų duona
-
Albinos duona
-
Mano naminė duona
-
Česnakinė duona
-
Ruginė duona
-
Kepta duona "Su skyle"
-
Duona su džiovintais vaisiais
-
Česnakinė duona su petražolėmis
-
Sveikuolių duona
-
Šviesi kvietinė duona
-
Įdarytas batonas prie sriubos
-
Balta sluoksniuota duona
Naminė bulka su sezamais

- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
300 mililitrų -
Mielės, sausos,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Kvietiniai miltai,
550 gramų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai - Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirma jums reikia persijoti miltus per sietą, kad jie būtų praturtinti deguonimi.
Pašildykite pieną, temperatūra turėtų būti šiek tiek didesnė nei kambario. Į dubenėlį supilkite sausų mielių, užpilkite šiek tiek šilto pieno, įpilkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus, išmaišykite ir palikite šiek tiek pastovėti, kol susidarys burbuliukai paviršiuje.
Ištirpintą ir atvėsintą sviestą sumaišykite su mielėmis. Supilkite likusį pieną ir cukrų. Viską išmaišykite. Įberkite druskos ir pamažu minkydami pilkite miltus. Tešlą minkykite apie 5 minutes, ji turėtų būti vientisa ir nelipti prie rankų. Palikite tešlą dubenyje, uždenkite rankšluosčiu arba dangčiu ir padėkite į šiltą vietą 1,5 valandos.
Kai tešla padvigubėja, ją aptepkite aliejumi ir dar lengvai paminkykite. Tada dėkite į aliejumi išteptą skardą ir apibarstykite sezamo sėklomis.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C. Kol orkaitė kaista, tešla dar turi pakilti. Tada kepkite apie 35 minutes iki auksinės rudos spalvos. Bulką iš kepimo formos išimti tik atvėsusią.
Komentarai (5)
-
Jo
2016-12-20 23:32
Labai paprasta ir skanu:)
-
Ro
2012-05-16 12:44
Labai labai super, pigus, paprastas ir skanus receptukas. Ačiū ;)
-
as
2011-07-25 18:00
kas per bulka? LIETUVISKAI BANDELE %-)
-
nat
2011-07-25 14:25
super receptas. visada pavyksta ir labai skanu :super: