Sveikuolių duona
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
0.66 stiklinės avižinių dribsnių
0.66 stiklinės kviečiai (sėlenos)
0.66 stiklinės saulėgrąžos
0.33 stiklinės linų sėmenys
0.33 stiklinės kmynai
100 gramų cukrus
2 arbatiniai šaukšteliai druska
1 kilogramas kvietiniai miltai
1 litras vanduo (šiltas)
šiek tiek sezamas (sįklos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Viską sumaišius, sudėti raugą. Įpilti vandenį, išmaišyti. Tešla turi būti tirštoka, maišoma šaukštu. Gerai išmaišius tešlą, atidedame į stiklainį 3 valgomuosius šaukštus raugo kitam kepimui.

Tešla sukrečiama į 2-3 šaukštais aliejumi pateptą ir sezamais pabarstytą skardą ir pabarstome sezamu viršų. Užklojus rankšluosčiu dedame šiltai ir kildiname tešlą apie 12 val.

Dedame skardą į šaltą orkaitę ir kepame 1 val. 15 min. 200 laipsnių temperatūroje.

Raugą atidėjus reikėtų bent 24 val. palaikyti ne šaldytuve. Tada galima raugą dėti į šaldytuvą ir išsiimti bent 24 val. prieš maišant tešlą (šaldytuve galima laikyti neribotą laiką).

Skanaus

Populiariausi receptai šią savaitę

Sveikuolių duona

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Viską sumaišius, sudėti raugą. Įpilti vandenį, išmaišyti. Tešla turi būti tirštoka, maišoma šaukštu. Gerai išmaišius tešlą, atidedame į stiklainį 3 valgomuosius šaukštus raugo kitam kepimui.

Tešla sukrečiama į 2-3 šaukštais aliejumi pateptą ir sezamais pabarstytą skardą ir pabarstome sezamu viršų. Užklojus rankšluosčiu dedame šiltai ir kildiname tešlą apie 12 val.

Dedame skardą į šaltą orkaitę ir kepame 1 val. 15 min. 200 laipsnių temperatūroje.

Raugą atidėjus reikėtų bent 24 val. palaikyti ne šaldytuve. Tada galima raugą dėti į šaldytuvą ir išsiimti bent 24 val. prieš maišant tešlą (šaldytuve galima laikyti neribotą laiką).

Skanaus

Reklama:

Komentarai (2)


  • žinantis 2015-02-08 19:35

    Negalima dėti linu sėmenu į duona.


  • ddd 2011-11-18 09:57

    Gerai, o is kur paimti ta rauga?


Daugiau receptų