
šiek tiek | kvietiniai miltai (3-4) |
25 gramai | mielės |
1.5 arbatinio šaukštelio | druska |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
1.5 stiklinės | vanduo (šiltas, arba pienas) |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | sezamas (sėklos) |
šiek tiek | aliejaus (patepti skardai) |
2. Į virtuvinį kombainą supilame miltus, druską, alyvuogių aliejų, ištirpintas mieles ir likusį pieną (arba vandenį). Plakamne viską apie 15 min., greitu režimu. Tešla gausis lipni, tokia ir turi būti.
3. Pastatome gautą tešlą šiltai, kad pakiltų 30 min (aš statau į pašildytą ir atvėsusią orkaitę ~25ºC temperatūroje. Tešlą pridenkite rankšluosčiu.
4. Kepimo skardą patepame aliejumi ir pabarstome miltais, sudedame tešlą ir pabarstome ją sezamo sėklomis.
5. Kepti iki 230ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–25 min.
Skanaus! :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pita
-
Ciabatta (itališka duona)
-
Plikyta duonelė "Mariaus"
-
Pikantiška duona
-
Albinos duona
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Rūpių miltų duona
-
Duona be glitimo
-
Balta duona su čiobreliais
-
Prancūziška duona
-
Naminė balta duona
-
Ruginių miltų bandelės
-
Balta sluoksniuota duona
-
Naminė duona
-
Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
-
Sėlenų duona
-
Saldi bananų duona
-
Kepta duona "Su skyle"
-
Prancūziška duona Brioche
-
Pynutės su sezamo sėklomis
Ciabatta (itališka duona)

- Paruošimo laikas:
- Kvietiniai miltai, 3-4
-
Mielės,
25 gramai -
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Vanduo, šiltas, arba pienas,
1.5 stiklinės -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Sezamas, sėklos
- Aliejus, patepti skardai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Pusėje stiklinės šilto pieno ištirpiname mieles su cukrumi. Palaukiam 5min.
2. Į virtuvinį kombainą supilame miltus, druską, alyvuogių aliejų, ištirpintas mieles ir likusį pieną (arba vandenį). Plakamne viską apie 15 min., greitu režimu. Tešla gausis lipni, tokia ir turi būti.
3. Pastatome gautą tešlą šiltai, kad pakiltų 30 min (aš statau į pašildytą ir atvėsusią orkaitę ~25ºC temperatūroje. Tešlą pridenkite rankšluosčiu.
4. Kepimo skardą patepame aliejumi ir pabarstome miltais, sudedame tešlą ir pabarstome ją sezamo sėklomis.
5. Kepti iki 230ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–25 min.
Skanaus! :)
Komentarai (11)
-
lai
2015-02-25 22:08
kas 3-4 kvietiniai miltai? 300-400g gal? Labai noriu pabandyti iskepti..:)
-
rita
2011-04-13 16:18
silta zinoma skanesne,netikejau pati savim,bet tokia skani gavosi,babar manau duonos kasdienai nepirksiu,nes tikrai nepaliginsi su parduotuves... :jee:
-
Chef
2011-03-28 17:43
Cia ne ciabata :D is pradziu raugas su mielem ir puse miltu ir vandens paliekamas 12 h kilti siltoje vietoje. tada kita diena sudedama likusi dalis ir pradedama plakti palaipsniuj didejanciu greiciu. Plakama tol kol nelimpa prie sieneliu. Papurskiame aliejumi inda i kuri dedame duona. Kildiname ir dusiname 2x kas 45 minutes. 3x nesugalvokit spausti duonos tesla turi islikt puri. I miltais paruosta skarda(namie) arba ant medziaginio kepimo takelio pabarstome miltu. Duona pjauti ir atsargiai ideti i skardas, ar kepimo takelio. palikti kilti dar 20 min. ikaitinta orkaite iki 200 c deti duona. Palikti inda su vandeniu orkaiteje. Iskepus palikti atidaryta orkaite 3 minutes. Ir tik tada isimame ir ir atvesiname 15 minuciu paruosta pjaustymui. Cia tikra ciabata. !!!! skanaus
-
Ediita
2010-11-13 15:45
Labai skani duona
-
Ana
2010-05-14 17:55
kaip tik issikepaiu, labai skani duona. As tik per mazai druskos idejau (1 sauksteli ir viena sauks. cukraus), tai kita karta drasiai desiu1, 5 saukst. druskos, o cukraus man ir 1 sauks. pilnai uztenka
-
(anonimas)
2010-01-27 23:29
Verta demesio duona,ypac silta :-) :super:
-
emukea
2009-10-27 14:52
labai skanu :super2: :valgau: :soku2:
-
veronika
2009-09-09 19:04
:super:
-
Algis
2009-09-08 22:46
labai skanu turbut