Ciabatta (itališka duona)
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek kvietiniai miltai (3-4)
25 gramai mielės
1.5 arbatinio šaukštelio druska
2 arbatiniai šaukšteliai cukrus
1.5 stiklinės vanduo (šiltas, arba pienas)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek sezamas (sėklos)
šiek tiek aliejaus (patepti skardai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1. Pusėje stiklinės šilto pieno ištirpiname mieles su cukrumi. Palaukiam 5min.
2. Į virtuvinį kombainą supilame miltus, druską, alyvuogių aliejų, ištirpintas mieles ir likusį pieną (arba vandenį). Plakamne viską apie 15 min., greitu režimu. Tešla gausis lipni, tokia ir turi būti.
3. Pastatome gautą tešlą šiltai, kad pakiltų 30 min (aš statau į pašildytą ir atvėsusią orkaitę ~25ºC temperatūroje. Tešlą pridenkite rankšluosčiu.
4. Kepimo skardą patepame aliejumi ir pabarstome miltais, sudedame tešlą ir pabarstome ją sezamo sėklomis.
5. Kepti iki 230ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–25 min.
Skanaus! :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Ciabatta (itališka duona)

Komentarai: 11
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

1. Pusėje stiklinės šilto pieno ištirpiname mieles su cukrumi. Palaukiam 5min.
2. Į virtuvinį kombainą supilame miltus, druską, alyvuogių aliejų, ištirpintas mieles ir likusį pieną (arba vandenį). Plakamne viską apie 15 min., greitu režimu. Tešla gausis lipni, tokia ir turi būti.
3. Pastatome gautą tešlą šiltai, kad pakiltų 30 min (aš statau į pašildytą ir atvėsusią orkaitę ~25ºC temperatūroje. Tešlą pridenkite rankšluosčiu.
4. Kepimo skardą patepame aliejumi ir pabarstome miltais, sudedame tešlą ir pabarstome ją sezamo sėklomis.
5. Kepti iki 230ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–25 min.
Skanaus! :)

Reklama:

Komentarai (11)


  • lai 2015-02-25 22:08

    kas 3-4 kvietiniai miltai? 300-400g gal? Labai noriu pabandyti iskepti..:)


  • rita 2011-04-13 16:18

    silta zinoma skanesne,netikejau pati savim,bet tokia skani gavosi,babar manau duonos kasdienai nepirksiu,nes tikrai nepaliginsi su parduotuves... :jee:


  • Chef 2011-03-28 17:43

    Cia ne ciabata :D is pradziu raugas su mielem ir puse miltu ir vandens paliekamas 12 h kilti siltoje vietoje. tada kita diena sudedama likusi dalis ir pradedama plakti palaipsniuj didejanciu greiciu. Plakama tol kol nelimpa prie sieneliu. Papurskiame aliejumi inda i kuri dedame duona. Kildiname ir dusiname 2x kas 45 minutes. 3x nesugalvokit spausti duonos tesla turi islikt puri. I miltais paruosta skarda(namie) arba ant medziaginio kepimo takelio pabarstome miltu. Duona pjauti ir atsargiai ideti i skardas, ar kepimo takelio. palikti kilti dar 20 min. ikaitinta orkaite iki 200 c deti duona. Palikti inda su vandeniu orkaiteje. Iskepus palikti atidaryta orkaite 3 minutes. Ir tik tada isimame ir ir atvesiname 15 minuciu paruosta pjaustymui. Cia tikra ciabata. !!!! skanaus


  • Ediita 2010-11-13 15:45

    Labai skani duona


  • Ana 2010-05-14 17:55

    kaip tik issikepaiu, labai skani duona. As tik per mazai druskos idejau (1 sauksteli ir viena sauks. cukraus), tai kita karta drasiai desiu1, 5 saukst. druskos, o cukraus man ir 1 sauks. pilnai uztenka


  • (anonimas) 2010-01-27 23:29

    Verta demesio duona,ypac silta :-) :super:


  • emukea 2009-10-27 14:52

    labai skanu :super2: :valgau: :soku2:


  • veronika 2009-09-09 19:04

    :super:


  • Algis 2009-09-08 22:46

    labai skanu turbut


Daugiau receptų