
Pagrindui: | ||
300 gramų | šokoladinių sausainių | |
150 gramų | sviestas | |
Įdarui: | ||
500 gramų | mascarpone sūris | |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
150 gramų | cukrus | |
20 gramų | želatina | |
Papuošimui: | ||
30 gramų | juodojo šokolado (nebūtina) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vaisių pyragas su maskarponės sūriu
-
Juodųjų serbentų pyragas su varške
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Graikų pyragas
-
Mėlynių pyragas
-
Kurmio kalnelis
-
Kakavinis pyragas su sutirštintu pienu ir vyšniomis
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Paprastas pyragas su aguonomis
-
Gardus medaus pyragas
-
Greitas pyragėlis
-
Obuolių pyragas
-
Danutės varškės pyragas
-
Kakavinis varškės pyragas
-
Trijų skonių pynė
-
Obuolių pyragas
-
Obuolių apkepas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
-
Sūrio pyragas
Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Šokoladiniai sausainiai,
300 gramų -
Sviestas,
150 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Mascarpone sūris,
500 gramų -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Cukrus,
150 gramų -
Želatina,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Juodasis šokoladas, nebūtina,
30 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visų pirma želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome 40 - 60 minučių, kad išbrinktų.
Pagrindui trintuvu arba mėsmale sumalame sausainius.
Ištipriname sviestą, išmaišome su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė.
Sausainių masę suberiame į 24 - 26 cm skersmens torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuojame pagrindą (gerai prispaudžiame kraštuose). Pastatome į šaldytuvą stingti, kol ruošime įdarą.
Želatiną pakaitiname iki užvirimo, ir nukeliame nuo viryklės (neužviriname). Ataušiname.
Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir gerai išmaišome.
Supilame ataušintą želatiną ir viska išmaišome iki vientisos masės.
Įdarą dedame ant torto pagrindo, tolygiai paskirtsome.
Apibarstome tarkuotu šokoladu.
Statome į šaldytuvą 3 - 4 valandoms, kad sustingtų. Skanaus!
Komentarai (7)
-
karina
2019-03-28 17:41
norecau sy piraga pasigaminti bet mano gimtadienis arteja balandzio 6 d ir norecau sy piraga pavaisinti savo artimeims
-
Skanus
2018-08-27 18:41
Plakta grietinėlė torto kremui suteikia standumo. Tortas iš tokių sunkesnių, sodresnių, kaip ir daugelis maskarponės tortų, bet kad per riebus - nesakyčiau, ypač jei suvalgyti nedidelį gabalėlį su puodeliu kavos :) O tam juk tortai ir yra, kad pasilepinti.
-
Manau per riebus
2018-08-24 22:19
Mascarpone sūris labai riebus, kam dar ta riebi grietinėlė ?Geriau jau būtų graikiškas jogurtas.Bet aišku, skonio reikalas.Man per riebu, dar sausainiai apipilti tirpintu sviestu.Skrandis tikrai neatlaikys tiek riebalų.
Pats sumanymas geras.Tik reikia sumažinti riebalų kiekį.
-
secret
2017-02-09 16:03
as buvau senei ragaves sita torta ir man labai patiko sita torta as buvau valges per gimtadieni super
-
,>
2016-12-22 14:06
labai skanus........../
-
^-^
2016-11-12 12:30
Pyragas gavosi labai skanus ir gražus. Visiems labai patiko.
-
Laima
2016-04-30 00:03
Labai sla