Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Tortas skaniausias kitą dieną su puodeliu kvapnios kavos. Mascarpone sūrį galite pakeisti varške, tuomet pasigaminsite puikų varškės tortą. Šiam tortui naudojau 360 gr Tortas skaniausias kitą dieną su puodeliu kvapnios kavos. Mascarpone sūrį galite pakeisti varške, tuomet pasigaminsite puikų varškės tortą. Šiam tortui naudojau 360 gr sausainių ir ištirpinau 170 gr sviesto, bet užtektų apie 130 gr - tuomet pagrindas bus minkštesnis. Tortas išėjo pasakiškai skanus! (...daugiau) Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
300 gramų šokoladinių sausainių
150 gramų sviestas
Įdarui:
500 gramų mascarpone sūris
200 mililitrų grietinėlės, 35%
150 gramų cukrus
20 gramų želatina
Papuošimui:
30 gramų juodojo šokolado (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Visų pirma želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome 40 - 60 minučių, kad išbrinktų.
2.
Pagrindui trintuvu arba mėsmale sumalame sausainius.
3.
Ištipriname sviestą, išmaišome su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė.
4.
Sausainių masę suberiame į 24 - 26 cm skersmens torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuojame pagrindą (gerai prispaudžiame kraštuose). Pastatome į šaldytuvą stingti, kol ruošime įdarą.
5.
Želatiną pakaitiname iki užvirimo, ir nukeliame nuo viryklės (neužviriname). Ataušiname.
6.
Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir gerai išmaišome.
7.
Supilame ataušintą želatiną ir viska išmaišome iki vientisos masės.
8.
Įdarą dedame ant torto pagrindo, tolygiai paskirtsome.
9.
Apibarstome tarkuotu šokoladu.
10.
Statome į šaldytuvą 3 - 4 valandoms, kad sustingtų. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Pagrindui: Įdarui: Papuošimui:
Autoriaus žodis: Tortas skaniausias kitą dieną su puodeliu kvapnios kavos. Mascarpone sūrį galite pakeisti varške, tuomet pasigaminsite puikų varškės tortą. Šiam tortui naudojau 360 gr ( ...daugiau ) Jurgitos receptai
Gaminimo eiga:
  1. Visų pirma želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome 40 - 60 minučių, kad išbrinktų.

  2. Pagrindui trintuvu arba mėsmale sumalame sausainius.

  3. Ištipriname sviestą, išmaišome su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė.

  4. Sausainių masę suberiame į 24 - 26 cm skersmens torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuojame pagrindą (gerai prispaudžiame kraštuose). Pastatome į šaldytuvą stingti, kol ruošime įdarą.

  5. Želatiną pakaitiname iki užvirimo, ir nukeliame nuo viryklės (neužviriname). Ataušiname.

  6. Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir gerai išmaišome.

  7. Supilame ataušintą želatiną ir viska išmaišome iki vientisos masės.

  8. Įdarą dedame ant torto pagrindo, tolygiai paskirtsome.

  9. Apibarstome tarkuotu šokoladu.

  10. Statome į šaldytuvą 3 - 4 valandoms, kad sustingtų. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai
Reklama:

Komentarai (6)


  • Skanus 2018-08-27 18:41

    Plakta grietinėlė torto kremui suteikia standumo. Tortas iš tokių sunkesnių, sodresnių, kaip ir daugelis maskarponės tortų, bet kad per riebus - nesakyčiau, ypač jei suvalgyti nedidelį gabalėlį su puodeliu kavos :) O tam juk tortai ir yra, kad pasilepinti.


  • Manau per riebus 2018-08-24 22:19

    Mascarpone sūris labai riebus, kam dar ta riebi grietinėlė ?Geriau jau būtų graikiškas jogurtas.Bet aišku, skonio reikalas.Man per riebu, dar sausainiai apipilti tirpintu sviestu.Skrandis tikrai neatlaikys tiek riebalų.
    Pats sumanymas geras.Tik reikia sumažinti riebalų kiekį.


  • secret 2017-02-09 16:03

    as buvau senei ragaves sita torta ir man labai patiko sita torta as buvau valges per gimtadieni super


  • ,> 2016-12-22 14:06

    labai skanus........../


  • ^-^ 2016-11-12 12:30

    Pyragas gavosi labai skanus ir gražus. Visiems labai patiko.


  • Laima 2016-04-30 00:03

    Labai sla


Daugiau receptų