0.5 kilogramo | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
0.25 stiklinės | pienas |
40 gramų | mielės |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | rūgpienis |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | aguonų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Gaivus tortukas
- Kopūstų pyragas su grybais
- Pyragas su vyšnių uogiene
- Kopūstų pyragas su žirniais
- Prancūziškas mėsos pyragas
- Mėlynių pyragas
- Obuolių pyragas su aguonomis
- Greitas pyragėlis
- Duona pagal Angelę
- Moliūgų pyragas
- Pyragas su rabardarų džemu
- Pyragas "Saldus lyg sapnas"
- Obuolių apkepas
- Ūkininkų pyragas
- Obuolių pyragas su varške ir karamele
- Braškių apkepas su sūriu ir sausainiais
- Varškės ir kuskuso pyragas
- Meduolis
- Pyragas "2 in 1"
- Apvalus „Napoleonas“
Sūrūs riestainiai
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
0.5 kilogramo -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1/4 stiklinės -
Mielės,
40 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Rūgpienis
- Druska
- Aguonos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šiltame piene išleistos ir kiek pakildintos mielės supilamos į miltus, sudedami likusieji produktai (rūgusio pieno pilama tiek, kad tešla būtų kietoka). Iš pagamintos ir pakildintos tešlos ant miltais pabarstytos lentos kočiojami 20 cm ilgio voleliai, jie sujungiami ratuku (paliekamas vienas ilgesnis galas — juo apvyniojami ratukai). Riestainiai palaikomi šiltai, kad pakiltų. Vėliau sumetami į verdantį pasūdytą vandenį (vienu sluoksniu). (Riestainių negalima virti per ilgai, nes tada jie sukris.) Iškilę išgriebiami, tuoj pat sudedami į aliejumi išteptą skardą, apibarstomi aguonomis ir kepami labai karštoje orkaitėje, kol pagels.