Sūrūs riestainiai
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 0.5 kilogramo | kvietiniai miltai |
| 1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
| 0.25 stiklinės | pienas |
| 40 gramų | mielės |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| šiek tiek | rūgpienis |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | aguonų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Šiltame piene išleistos ir kiek pakildintos mielės supilamos į miltus, sudedami likusieji produktai (rūgusio pieno pilama tiek, kad tešla būtų kietoka). Iš pagamintos ir pakildintos tešlos ant miltais pabarstytos lentos kočiojami 20 cm ilgio voleliai, jie sujungiami ratuku (paliekamas vienas ilgesnis galas — juo apvyniojami ratukai). Riestainiai palaikomi šiltai, kad pakiltų. Vėliau sumetami į verdantį pasūdytą vandenį (vienu sluoksniu). (Riestainių negalima virti per ilgai, nes tada jie sukris.) Iškilę išgriebiami, tuoj pat sudedami į aliejumi išteptą skardą, apibarstomi aguonomis ir kepami labai karštoje orkaitėje, kol pagels.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Firminis mamos persikų pyragas
-
Aguoninis
-
Šimtalapis su meile
-
Aguonų pyragas su puta
-
Obuolių apkepas
-
Paprastas šokoladinis pyragas
-
Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
-
Malta mėsa tešloje
-
Pyragas su Oreo sausainiais
-
Kakavinis pyragaitis
-
Evelinos varškės pyragas
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Gardus medaus pyragas
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Prancūziškų skrebučių gaminimas
-
Trapus pyragas su obuolių koše
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir rūkyta lašiša
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Dangiškas pyragas su Spelta
-
Pyragas "Pirmoji šalna"
Sūrūs riestainiai
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
0.5 kilogramo -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1/4 stiklinės -
Mielės,
40 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Rūgpienis
- Druska
- Aguonos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šiltame piene išleistos ir kiek pakildintos mielės supilamos į miltus, sudedami likusieji produktai (rūgusio pieno pilama tiek, kad tešla būtų kietoka). Iš pagamintos ir pakildintos tešlos ant miltais pabarstytos lentos kočiojami 20 cm ilgio voleliai, jie sujungiami ratuku (paliekamas vienas ilgesnis galas — juo apvyniojami ratukai). Riestainiai palaikomi šiltai, kad pakiltų. Vėliau sumetami į verdantį pasūdytą vandenį (vienu sluoksniu). (Riestainių negalima virti per ilgai, nes tada jie sukris.) Iškilę išgriebiami, tuoj pat sudedami į aliejumi išteptą skardą, apibarstomi aguonomis ir kepami labai karštoje orkaitėje, kol pagels.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
