Rūgštų jogurtą sumaišyti su šiltu vandeniu, mielėmis ir cukrumi.
Į gautą masę pridedame miltų ir druskos.
Išminkome tešlą.
Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 valandą.
Suformuojame kepalą ar kelis mažesnius ir ištepame aliejumi.
Kepalą/kepaliukus sudedame į skardą ir paliekame 1 valandai.
Kepti duoną, įkaitintoje orkaitėje, reikėtų geras 15-20 minučių.
Duonos paviršių šiek tiek sudrėkinti vandeniu reikėtų kas 5 minutes.
Prancūziška duona
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai | mielės |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
3 stiklinės | jogurtas (rūgštus) |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | druska |
7 stiklinės | kvietiniai miltai |
2.5 stiklinės | vanduo (pašildytas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pynutės su sezamo sėklomis
- Duona su abrikosais ir riešutais
- Duona su svogūnais ir sūriu
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Mano naminė duona
- Rūpių miltų duona
- Juoda ruginė duona
- Balta duona su čiobreliais
- Totorių duona
- Batonas su banano įdaru
- Albinos duona
- Ruginių miltų bandelės
- Kepenėlių duona
- Aguoninis pyragas
- Balta duonelė su sezamų danga
- Naminė balta duona
- Mielinė bulka su razinomis
- Sveikuolių duona
- Bananų duonelė
- Duona be glitimo
Prancūziška duona
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
3 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Jogurtas, rūgštus,
3 stiklinės -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
7 stiklinės -
Vanduo, pašildytas,
2.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rūgštų jogurtą sumaišyti su šiltu vandeniu, mielėmis ir cukrumi.
Į gautą masę pridedame miltų ir druskos.
Išminkome tešlą.
Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 valandą.
Suformuojame kepalą ar kelis mažesnius ir ištepame aliejumi.
Kepalą/kepaliukus sudedame į skardą ir paliekame 1 valandai.
Kepti duoną, įkaitintoje orkaitėje, reikėtų geras 15-20 minučių.
Duonos paviršių šiek tiek sudrėkinti vandeniu reikėtų kas 5 minutes.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...