1.2 litro | sultinys (daržovių) |
700 gramų | moliūgai |
1 galva | svogūnai |
2 skiltelės | česnakas |
200 gramų | sūris (maskarponė) |
5 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 riekė | čiobreliai (šakelė) |
šiek tiek | vynas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodi, malti) |
šiek tiek | moliūgų sėklos |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Trinta burokelių sriuba
- Leipcigo daržovių šiupininė
- Paprasta kopūstų sriuba
- Žirnių sriuba
- Paprikų ir vištienos sriuba
- Šviežių žirnių sriuba
- Rūgštynių kremas
- Avokadų sriuba su imbieru
- Žalumynų ir sūrio sriuba
- Juka
- Pievagrybių sriuba
- Žirnių sriuba lenkiškai
- Trinta brokolių sriuba
- Dilgėlių sriuba
- Burokėlių sriuba
- Baltųjų pupelių sriuba su daržovėmis
- Daržovių sriuba su kumpiu
- Mėlynių sriuba
- Šalta ispaniška sriuba
- Pupelių sriuba
Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Sultinys, daržovių,
1 ir 1/5 litro -
Moliūgai,
700 gramų -
Svogūnai,
1 galva -
Česnakas,
2 skiltelės -
Sūris, maskarponė,
200 gramų -
Sviestas,
5 valgomieji šaukštai -
Čiobreliai, šakelė,
1 riekė - Vynas
- Druska
- Pipirai, juodi, malti
- Moliūgų sėklos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš anksto pasiruošti moliūgo sėklas. Įpilti į troškintuvą pusę stiklinės vandens, įberti šaukštą druskos, įdėti šaukštelį sviesto ir įberti truputėlį pipirų. Virti 5 minutes. Išpilti sėklas į kepimo skardą, apšlakstyti susidariusiu skysčiu, dėti į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepti 10 minučių porą kartų pamaišant. Nulupti moliūgo žievę ir išskobti sėklas, minkštimą supjaustyti stambiais gabalais ir sudėti į kepimo skardą. Išlydyti pusę sviesto, patepti juo moliūgo gabalus ir kepti juos iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių, kol suminkštės.
Svogūną ir česnako skilteles smulkiai supjaustyti. Likusį sviestą išlydyti puode storu dugnu, suberti susmulkintą svogūną bei česnakus ir ant vidutinės ugnies kepti pamaišant 5 minutes, kol suminkštės. Supilti vyną ir maišant kepti, kol šis išgaruos. Tada sudėti iškeptą moliūgą, įmesti čiobrelių šakelę, supilti sultinį ir virti atidengtame puode ant vidutinės ugnies 20 minučių. Po to suplakti sriubą trintuvu, įberti druskos (nepamirškite, kad puošite pakepintomis sūdytomis sėklomis), pipirų ir sudėti maskarponės sūrį. Dar kartą suplakti. Patiekti iš karto, apibarsčius pakepintomis moliūgų sėklomis.