Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
AUTORIUS:
Urtė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.2 litro sultinys (daržovių)
700 gramų moliūgai
1 galva svogūnai
2 skiltelės česnakas
200 gramų sūris (maskarponė)
5 valgomieji šaukštai sviestas
1 riekė čiobreliai (šakelė)
šiek tiek vynas
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai (juodi, malti)
šiek tiek moliūgų sėklos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Iš anksto pasiruošti moliūgo sėklas. Įpilti į troškintuvą pusę stiklinės vandens, įberti šaukštą druskos, įdėti šaukštelį sviesto ir įberti truputėlį pipirų. Virti 5 minutes. Išpilti sėklas į kepimo skardą, apšlakstyti susidariusiu skysčiu, dėti į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepti 10 minučių porą kartų pamaišant. Nulupti moliūgo žievę ir išskobti sėklas, minkštimą supjaustyti stambiais gabalais ir sudėti į kepimo skardą. Išlydyti pusę sviesto, patepti juo moliūgo gabalus ir kepti juos iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių, kol suminkštės.
2.
Svogūną ir česnako skilteles smulkiai supjaustyti. Likusį sviestą išlydyti puode storu dugnu, suberti susmulkintą svogūną bei česnakus ir ant vidutinės ugnies kepti pamaišant 5 minutes, kol suminkštės. Supilti vyną ir maišant kepti, kol šis išgaruos. Tada sudėti iškeptą moliūgą, įmesti čiobrelių šakelę, supilti sultinį ir virti atidengtame puode ant vidutinės ugnies 20 minučių. Po to suplakti sriubą trintuvu, įberti druskos (nepamirškite, kad puošite pakepintomis sūdytomis sėklomis), pipirų ir sudėti maskarponės sūrį. Dar kartą suplakti. Patiekti iš karto, apibarsčius pakepintomis moliūgų sėklomis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Iš anksto pasiruošti moliūgo sėklas. Įpilti į troškintuvą pusę stiklinės vandens, įberti šaukštą druskos, įdėti šaukštelį sviesto ir įberti truputėlį pipirų. Virti 5 minutes. Išpilti sėklas į kepimo skardą, apšlakstyti susidariusiu skysčiu, dėti į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepti 10 minučių porą kartų pamaišant. Nulupti moliūgo žievę ir išskobti sėklas, minkštimą supjaustyti stambiais gabalais ir sudėti į kepimo skardą. Išlydyti pusę sviesto, patepti juo moliūgo gabalus ir kepti juos iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių, kol suminkštės.

  2. Svogūną ir česnako skilteles smulkiai supjaustyti. Likusį sviestą išlydyti puode storu dugnu, suberti susmulkintą svogūną bei česnakus ir ant vidutinės ugnies kepti pamaišant 5 minutes, kol suminkštės. Supilti vyną ir maišant kepti, kol šis išgaruos. Tada sudėti iškeptą moliūgą, įmesti čiobrelių šakelę, supilti sultinį ir virti atidengtame puode ant vidutinės ugnies 20 minučių. Po to suplakti sriubą trintuvu, įberti druskos (nepamirškite, kad puošite pakepintomis sūdytomis sėklomis), pipirų ir sudėti maskarponės sūrį. Dar kartą suplakti. Patiekti iš karto, apibarsčius pakepintomis moliūgų sėklomis.

Receptą atsiuntė Urtė
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų