Vatikano duona
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
2 stiklinės kvietiniai miltai
0.5 stiklinės aliejaus
4 vienetai kiaušiniai
2 valgomieji šaukštai kepimo milteliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Vatikano duona, taip vadinama laimės duona, kurią gaminant reikia dalintis. Dalis paruoštos tešlos atiduodama atrimiesiems, kurie į tešlą papildomai deda miltų, pieno, cukraus (mielės dauginasi pačios) ir po 9 dienų kepama įdėjus papildomų ingridientų, vėl dalį atiduodant savo artimiesiems. Laikoma, kad tai atneša į namus laimę. Kaip yra iš tikrųjų, kiekvienas masto kitaip. Kepama kartą gyvenime ir išpildo žmonių norus.

Receptas, jei gavote Vatikano duonos tešlos:

Tešlą maišyti tik mediniu šaukštu. Laikyti stikliniame arba plastmasiniame inde, šaldytuve. Iš kart dėkite į 2-3 L indą, nes tešla auga.

1 diena – tešlos neliesti
2 diena – tešlos neliesti
3 diena – tešlą maišyti mediniu šaukštu
4 diena – viskas kaip praeitą dieną
5 diena – tešlą pamaišyti, įpilti 1 stiklinę pieno, 1 stiklinę cukraus, 2 stiklines miltų.
6 diena - viskas kaip praeitą dieną
7 diena - tešlą maišyti mediniu šaukštu
8 diena – maišyti kaip 5 dieną, tik sumažinti cukraus
9 diena – tešlą padalinti į 4 dalis, savąją iškepti.

Tris dalis padovanoti GERIEMS žmonėms. Į ketvirtą dalį įpilti pusę stiklinės aliejaus, 2 stiklines miltų, 2 šaukštus kepimo miltelių, 4 kiaušinius. Galima įdėti daržovių, vaisių. Viską maišyti ir kepti 160 laipsnių orkaitėje.

Laimės Jūsų namuose!

Populiariausi receptai šią savaitę

Vatikano duona

Komentarai: 38
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Vatikano duona, taip vadinama laimės duona, kurią gaminant reikia dalintis. Dalis paruoštos tešlos atiduodama atrimiesiems, kurie į tešlą papildomai deda miltų, pieno, cukraus (mielės dauginasi pačios) ir po 9 dienų kepama įdėjus papildomų ingridientų, vėl dalį atiduodant savo artimiesiems. Laikoma, kad tai atneša į namus laimę. Kaip yra iš tikrųjų, kiekvienas masto kitaip. Kepama kartą gyvenime ir išpildo žmonių norus.

Receptas, jei gavote Vatikano duonos tešlos:

Tešlą maišyti tik mediniu šaukštu. Laikyti stikliniame arba plastmasiniame inde, šaldytuve. Iš kart dėkite į 2-3 L indą, nes tešla auga.

1 diena – tešlos neliesti
2 diena – tešlos neliesti
3 diena – tešlą maišyti mediniu šaukštu
4 diena – viskas kaip praeitą dieną
5 diena – tešlą pamaišyti, įpilti 1 stiklinę pieno, 1 stiklinę cukraus, 2 stiklines miltų.
6 diena - viskas kaip praeitą dieną
7 diena - tešlą maišyti mediniu šaukštu
8 diena – maišyti kaip 5 dieną, tik sumažinti cukraus
9 diena – tešlą padalinti į 4 dalis, savąją iškepti.

Tris dalis padovanoti GERIEMS žmonėms. Į ketvirtą dalį įpilti pusę stiklinės aliejaus, 2 stiklines miltų, 2 šaukštus kepimo miltelių, 4 kiaušinius. Galima įdėti daržovių, vaisių. Viską maišyti ir kepti 160 laipsnių orkaitėje.

Laimės Jūsų namuose!

Reklama:

Komentarai (38)


  • Reda 2011-12-14 13:46

    Miela, Sonata iš Garliavos, kaip būtų malonu Kalėdų išvakarėse, jei pasidalintumėte Vatikano duonutės raugu ir su manimi:laukiu jau tikriausiai kokie metai pasiūlymų ir vis niekaip nepavyksta gauti to raugo.
    El.paštas jovarauskiene @gmail.com


  • sonata 2011-12-14 11:13

    oi, butu labai malonu. tik kaip cia mums susisiekus?


  • sonatai 2011-12-14 11:11

    Aš turiu raugo, galiu pasidalint, gyvenu Garliavoj


  • sonata 2011-08-31 12:03

    ieskau duonos raugo kaune. gal kas turite? aciu:)


  • mzitule 2011-04-15 21:08

    Labas Reda,jeigu gausiu pradzia duonos tai tikrai pasidalysiu gales visas Jurbarkas kept tikrai labai skani , bet kol kas nieks nesiulo, o gal kas zino kaip pacia pradzia pasidaryt ? parašykit bukit geri zmonės.


  • reda 2011-04-15 16:53

    Anksčiau rašiusiusiai "mzitule"! Aš irgi jau seniai laikiu, kad kas nors "sušelptų" šito raugo. Ar galiu paprašyti, jei jūs gausite, gal pasidalinsite su manimi?Aš gyvenu Jurbarke, tad suprantama, kad man daug sunkiau bus to raugo gauti. Ačiū, jei pasisektų ir jūs būtumėte dosni.


  • mzitule 2011-04-15 14:39

    :super: sveiki visi kas kepat Vatikano duona,aš daug metu kepdavau nusibodo,nes nebuvo kam dalyti dabar norėciau,bet raugo neturiu,gal kas galėtu pasidalinti aš gyvenu Kaune,būsiu labai dėkinga.laukiu pasiulymų.


  • ernesta 2011-02-11 12:42

    o jo skonis kaip duonos ar kaip pyrago?


  • pince 2011-02-07 16:43

    1 puodelis miltu, 1puodelis cukraus, 1poudelis pieno. Duoneles raugo sudetines dalys. Tik gal kas zino kiek reikia rauginti rauga, kada galima ji pradeti maitinti.


  • reda 2011-02-01 19:58

    Seniai ieškau, kad kas pasidalintų Vatikano duonos raugu.Gyvenu mažam mieste ir čia niekas nekepa.Patogiausiai būtų iš Kauno.Lauksiu, ačiū.


Daugiau receptų