Duona be glitimo
AUTORIUS:
Vytautas
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Receptas yra natūralios duonos be glitimo. Į receptą įeina chia sėklos, kurios yra sveikos ir naudingos kiekvienam. Vienas miltų rūšis galima keisti kitomis, mieles keisti Receptas yra natūralios duonos be glitimo. Į receptą įeina chia sėklos, kurios yra sveikos ir naudingos kiekvienam. Vienas miltų rūšis galima keisti kitomis, mieles keisti raugu. (...daugiau) Vytautas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
140 gramų ryžių miltų
2 vienetai kiaušiniai
105 gramai kynvos miltų
70 gramų posmilgės miltai (arba grikių ar sojos miltai)
45 gramai sorų kruopos
40 gramų krakmolas
35 gramai migdolų miltų
3 valgomieji šaukštai tapijokos miltų
2 valgomieji šaukštai medus
1 valgomasis šaukštas šalavijo sėklos
1 valgomasis šaukštas aguonų
1 valgomasis šaukštas sezamas
1 valgomasis šaukštas pankolio sėklų
4 arbatiniai šaukšteliai mielės
2 arbatiniai šaukšteliai druska
1 arbatinis šaukštelis šalavijo sėklos
1 arbatinis šaukštelis rudasis cukrus
5 valgomieji šaukštai vanduo (verdantis)
185 mililitrai vanduo (45 laipsnių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Mažame inde sumaišyti soras su 3 šaukštais verdančio vandens. Palikti 15 minučių.
2.
Kitame mažame indelyje sumaišyti chia sėklas su likusiais 2 šaukštais verdančio vandens.
3.
Dar kitame - mielės, cukrus ir šiltas vanduo. Palikti 10 minučių.
4.
Kas liko (išskyrus kiaušinius ir medų) sumaišyti dubenyje šaukštu arba mikseriu. Sudėti į masę viską, soras prieš tai nusausinti, ir kiaušinius bei medų. Sumaišyti lėta eiga 30 s. Tada dar greita eiga 1 min. Tešla turėtų išeiti tiršta ir lipni.
5.
Suversti į skardą, pamiltuoti ryžių miltais, pridengti plastiko maišeliu ir palikti pakilti 45 - 60 minučių. Turėtų pakilti dvigubai.
6.
Įkaitinti orkaitę iki 200ºC.
7.
Kepti 10 minučių, tada temperatūrą sumažinti iki 180ºC ir kepti dar 30 minučių, kol paruduos.
8.
Patikrinti mediniu smeigtuku - tešla turi nelipti.
9.
Iškepusią duoną palikti atvėsti skardoje 15 minučių, tuomet išimti ir palikti vėsti.
10.
Laikyti kambario temperatūroje suvyniotą į popierių iki 2 dienų arba sandariai suvyniotą užšaldyti šaldiklyje.

Populiariausi receptai šią savaitę

Duona be glitimo

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Receptas yra natūralios duonos be glitimo. Į receptą įeina chia sėklos, kurios yra sveikos ir naudingos kiekvienam. Vienas miltų rūšis galima keisti kitomis, mieles keisti ( ...daugiau ) Vytautas
Gaminimo eiga:
  1. Mažame inde sumaišyti soras su 3 šaukštais verdančio vandens. Palikti 15 minučių.

  2. Kitame mažame indelyje sumaišyti chia sėklas su likusiais 2 šaukštais verdančio vandens.

  3. Dar kitame - mielės, cukrus ir šiltas vanduo. Palikti 10 minučių.

  4. Kas liko (išskyrus kiaušinius ir medų) sumaišyti dubenyje šaukštu arba mikseriu. Sudėti į masę viską, soras prieš tai nusausinti, ir kiaušinius bei medų. Sumaišyti lėta eiga 30 s. Tada dar greita eiga 1 min. Tešla turėtų išeiti tiršta ir lipni.

  5. Suversti į skardą, pamiltuoti ryžių miltais, pridengti plastiko maišeliu ir palikti pakilti 45 - 60 minučių. Turėtų pakilti dvigubai.

  6. Įkaitinti orkaitę iki 200ºC.

  7. Kepti 10 minučių, tada temperatūrą sumažinti iki 180ºC ir kepti dar 30 minučių, kol paruduos.

  8. Patikrinti mediniu smeigtuku - tešla turi nelipti.

  9. Iškepusią duoną palikti atvėsti skardoje 15 minučių, tuomet išimti ir palikti vėsti.

  10. Laikyti kambario temperatūroje suvyniotą į popierių iki 2 dienų arba sandariai suvyniotą užšaldyti šaldiklyje.

Receptą atsiuntė Vytautas
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų