Ištirpinkite mieles su cukrumi bei vandeniu. Pridėkite miltų – tiek, kad tešla butų kaip blynams. Uždenkite tešlą ir palikite 40 minučių.
Tada minkyti tešlą, pridedant miltų ir druskos. Tešlą minkyti krupščiai keletą minučių. Ir palikti dar pakilti.
Suformuokite duonos kepaliuką, apibarstykite sezamais ir dar palikite pakilti.
Kepkite kepimo inde su dangčiu 30 minučių 180-200 laipsnių orkaitėje. Tada nuimkite dangtį ir kepti dar 15 minučių.

Balta duonelė su sezamų danga
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
250 mililitrų | vanduo (šiltas) |
25 gramai | mielės (šviežios) |
3 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | druska |
šiek tiek | sezamas (sėklos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pikantiška duona
-
Šventinė spalvota mielinė pynė
-
Ruginė duona
-
Bulka "Pynutė"
-
Duona su abrikosais ir riešutais
-
Ciabatta (itališka duona)
-
Bulvių duona
-
Naminė bulka su sezamais
-
Vatikano duona
-
Bananų duonelė
-
Įdarytas batonas prie sriubos
-
Kukurūzų balta duona
-
Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
-
Citrinų duona
-
Duoninis biskvitas
-
Duona "Ežiukas"
-
Aguoninis pyragas
-
Batonas su banano įdaru
-
Šviesi kvietinė duona
-
Spelta duona su sėklomis
Balta duonelė su sezamų danga
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanduo, šiltas,
250 mililitrų -
Mielės, šviežios,
25 gramai -
Kvietiniai miltai,
3 stiklinės -
Druska,
1 valgomasis šaukštas - Sezamas, sėklos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Ištirpinkite mieles su cukrumi bei vandeniu. Pridėkite miltų – tiek, kad tešla butų kaip blynams. Uždenkite tešlą ir palikite 40 minučių.
Tada minkyti tešlą, pridedant miltų ir druskos. Tešlą minkyti krupščiai keletą minučių. Ir palikti dar pakilti.
Suformuokite duonos kepaliuką, apibarstykite sezamais ir dar palikite pakilti.
Kepkite kepimo inde su dangčiu 30 minučių 180-200 laipsnių orkaitėje. Tada nuimkite dangtį ir kepti dar 15 minučių.
Reklama:
Komentarai (1)
-
olga
2011-08-08 10:46
NAMINE DUONA VISAD SKANIAU
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...