Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Tiesiog į vieną kepinį sujungiau, kas man skanu atskirai. Tiesa, kepiau pyragą, bet išėjo tortas. Kriaušių galima naudoti dar daugiau. Tiesiog į vieną kepinį sujungiau, kas man skanu atskirai. Tiesa, kepiau pyragą, bet išėjo tortas. Kriaušių galima naudoti dar daugiau. Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
4 vienetai kriaušės (didelės)
500 gramų varškė (rupi)
4 vienetai kiaušiniai
220 gramų kvietiniai miltai
200 gramų cukrus
200 gramų grietinė
170 gramų sviestas
30 gramų kakava
2 valgomieji šaukštai manų kruopos
2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
2 vanilinis cukrus (pagal skonį)
2 saujelės kokoso drožlės (papuošimui)
Glajui:
50 gramų juodojo šokolado
50 gramų grietinėlės, 35%
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Pirmiausia pasigaminame karamelizuotas kriaušes. 3 kriaušes reikia nulupti ir supjaustyti riekelėmis.
2.
Į keptuvę įdėti apie 20 g sviesto, kai jis ištirpsta, apibarstant tolygiai apie 2 šaukštais cukraus. Maišant jį kaitinti, kol virs rusva karamele. Suberti į keptuvę kriaušes ir, maišant, troškinti. Išeis sultinga masė. Troškinti tol, kol sultys išgaruos, o kriaušių gabaliukai apkeps karamele. Atvėsinti, supilti citrinos sultis, išmaišyti.
3.
Tešlos gaminimas. Ištrinti 100 g minkšto sviesto su 100 g cukraus ir vaniliniu cukrumi ( 1 šaukštas.) Sudėti 100 g grietinės kartu su kepimo milteliais, suversti paplaktus kiaušinių trynius ir sumaišyti. Po truputį, maišydami, įsijojame miltus, sumaišytus su kakava. Tešla turi būti sunkokai šaukštu maišoma. Ją padaliname į 2 dalis.
4.
Įdarui sumaišome varškę su 100 g cukraus, 50 g lydyto sviesto, manais, 100 g grietinės. Kiaušinio baltymus išplakti iki putų ir įmaišyti į varškę.
5.
Kepimo formą ištepti sviestu, sudėti šaukštu didesniąją pusę tešlos, paskirstyti, sudėti varškės masę, sudėti ant viršaus troškintas kriaušes.
6.
Uždėti šaukštu likusią tešlą ir paskirstyti tolygiai šakute. Aš kiek mažokai pasilikau tešlos viršui. Ant viršaus išdėlioti supjaustytą, nenuluptą kriaušę.
7.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Visiškai atvėsinti.
8.
Pašildytoje grietinėlėje ištirpinti šokoladą, kiek palaukti, gerai išmaišyti ir aptepti torto kraštus. Aš dar puošiau kokosų drožlėmis. Mano godūs valgytojai sakė, kad išėjo saulėgrąža.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Glajui:
Autoriaus žodis: Tiesiog į vieną kepinį sujungiau, kas man skanu atskirai. Tiesa, kepiau pyragą, bet išėjo tortas. Kriaušių galima naudoti dar daugiau. Regina
Gaminimo eiga:
  1. Pirmiausia pasigaminame karamelizuotas kriaušes. 3 kriaušes reikia nulupti ir supjaustyti riekelėmis.

  2. Į keptuvę įdėti apie 20 g sviesto, kai jis ištirpsta, apibarstant tolygiai apie 2 šaukštais cukraus. Maišant jį kaitinti, kol virs rusva karamele. Suberti į keptuvę kriaušes ir, maišant, troškinti. Išeis sultinga masė. Troškinti tol, kol sultys išgaruos, o kriaušių gabaliukai apkeps karamele. Atvėsinti, supilti citrinos sultis, išmaišyti.

  3. Tešlos gaminimas. Ištrinti 100 g minkšto sviesto su 100 g cukraus ir vaniliniu cukrumi ( 1 šaukštas.) Sudėti 100 g grietinės kartu su kepimo milteliais, suversti paplaktus kiaušinių trynius ir sumaišyti. Po truputį, maišydami, įsijojame miltus, sumaišytus su kakava. Tešla turi būti sunkokai šaukštu maišoma. Ją padaliname į 2 dalis.

  4. Įdarui sumaišome varškę su 100 g cukraus, 50 g lydyto sviesto, manais, 100 g grietinės. Kiaušinio baltymus išplakti iki putų ir įmaišyti į varškę.

  5. Kepimo formą ištepti sviestu, sudėti šaukštu didesniąją pusę tešlos, paskirstyti, sudėti varškės masę, sudėti ant viršaus troškintas kriaušes.

  6. Uždėti šaukštu likusią tešlą ir paskirstyti tolygiai šakute. Aš kiek mažokai pasilikau tešlos viršui. Ant viršaus išdėlioti supjaustytą, nenuluptą kriaušę.

  7. Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Visiškai atvėsinti.

  8. Pašildytoje grietinėlėje ištirpinti šokoladą, kiek palaukti, gerai išmaišyti ir aptepti torto kraštus. Aš dar puošiau kokosų drožlėmis. Mano godūs valgytojai sakė, kad išėjo saulėgrąža.

Receptą atsiuntė Regina
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų