 
| 750 mililitrų | spanguolės (šviežių ar šaldytų) | 
| 2 vienetai | kriaušės (didelės (prinokusios, nuluptos ir supjaustytos kubeliais)) | 
| 500 gramų | „dansukker“ cukrus uogienėms | 
| 250 mililitrų | sultys (apelsinų) | 
| 2 valgomieji šaukštai | obuolių actas | 
| 2 valgomieji šaukštai | apelsinų (žievelės, nutarkuotos) | 
| 1 vienetas | cinamonas (lazdelė) | 
| 6 vienetai | gvazdikėliai | 
| 4 vienetai | kadagio uogos ((nebūtinai)) | 
Ant vidutinės ugnies dideliame puode sumaišykite apelsinų sultis, actą ir prieskonius. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti. Supilkite spanguoles ir neuždengę puodo toliau virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol išgaruos dalis skysčio (apie 10 minučių). Suberkite cukrų uogienėms ir gerai išmaišykite. Sudėkite kriaušes ir 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies. Nugriebkite putas. Išimkite prieskonius. Galite šakute sutraiškyti vaisus, jei norite vientisesnės uogienės. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                         Agrastų uogienė Agrastų uogienė
- 
                
                                         Slyvų uogienė su riešutais Slyvų uogienė su riešutais
- 
                
                                         Aviečių uogienė- džemas Aviečių uogienė- džemas
- 
                
                                         Cukinija iš uogienės ir slyvų Cukinija iš uogienės ir slyvų
- 
                
                                         Aviečių ir agrastų marmeladas Aviečių ir agrastų marmeladas
- 
                
                                         Braškių uogienė su sambuka Braškių uogienė su sambuka
- 
                
                                         Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti" Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
- 
                
                                         Agrastų marmeladas Agrastų marmeladas
- 
                
                                         Dumplūnės uogienė Dumplūnės uogienė
- 
                
                                         Arbūzų ir braškių uogienė Arbūzų ir braškių uogienė
- 
                
                                         Saldūs obuoliukai Saldūs obuoliukai
- 
                
                                         Žemuogių uogienė Žemuogių uogienė
- 
                
                                         Moliūgų uogienė Moliūgų uogienė
- 
                
                                         Spanguolių uogienė Spanguolių uogienė
- 
                
                                         Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
- 
                
                                         Aviečių uogienė Aviečių uogienė
- 
                
                                         Juodųjų serbentų drebučiai Juodųjų serbentų drebučiai
- 
                
                                         Juodųjų serbentų uogienė Juodųjų serbentų uogienė
- 
                
                                         Kreminis citrinų pyragas Kreminis citrinų pyragas
- 
                
                                         Džemas Džemas
Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
 akcijas
                        akcijas
                    - Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
- 
                                                            
                                                            Spanguolės, šviežių ar šaldytų, 750 mililitrų 
- 
                                                            
                                                            Kriaušės, didelės (prinokusios, nuluptos ir supjaustytos kubeliais), 2 vienetai 
- 
                                                            
                                                            „Dansukker“ cukrus uogienėms, 500 gramų 
- 
                                                            
                                                            Sultys, apelsinų, 250 mililitrų 
- 
                                                            
                                                            Obuolių actas, 2 valgomieji šaukštai 
- 
                                                            
                                                            Apelsinai, žievelės, nutarkuotos, 2 valgomieji šaukštai 
- 
                                                            
                                                            Cinamonas, lazdelė, 1 vienetas 
- 
                                                            
                                                            Gvazdikėliai, 6 vienetai 
- 
                                                            
                                                            Kadagio uogos, (nebūtinai), 4 vienetai 
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šis kriaušių ir spanguolių pagardas idealiai tinka kalėdinėms dovanoms, taip pat sėkmingai jis pagardins sekmadienį šeimai iškeptą vištą ar tiks prie sūrių.
Ant vidutinės ugnies dideliame puode sumaišykite apelsinų sultis, actą ir prieskonius. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti. Supilkite spanguoles ir neuždengę puodo toliau virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol išgaruos dalis skysčio (apie 10 minučių). Suberkite cukrų uogienėms ir gerai išmaišykite. Sudėkite kriaušes ir 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies. Nugriebkite putas. Išimkite prieskonius. Galite šakute sutraiškyti vaisus, jei norite vientisesnės uogienės. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.

 
                 
                     
                                 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             Tiramisu tortukas
                                        Tiramisu tortukas
                                     Sluoksniuotas grietinėlės kremo desertas su vaisiais ar uogomis
                                        Sluoksniuotas grietinėlės kremo desertas su vaisiais ar uogomis
                                     Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
                                        Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
                                     Skaniausias šokoladinis zefyrų kremas
                                        Skaniausias šokoladinis zefyrų kremas
                                     Bandelės iš batono
                                        Bandelės iš batono
                                     Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
                                        Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"