
750 mililitrų | spanguolės (šviežių ar šaldytų) |
2 vienetai | kriaušės (didelės (prinokusios, nuluptos ir supjaustytos kubeliais)) |
500 gramų | „dansukker“ cukrus uogienėms |
250 mililitrų | sultys (apelsinų) |
2 valgomieji šaukštai | obuolių actas |
2 valgomieji šaukštai | apelsinų (žievelės, nutarkuotos) |
1 vienetas | cinamonas (lazdelė) |
6 vienetai | gvazdikėliai |
4 vienetai | kadagio uogos ((nebūtinai)) |
Ant vidutinės ugnies dideliame puode sumaišykite apelsinų sultis, actą ir prieskonius. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti. Supilkite spanguoles ir neuždengę puodo toliau virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol išgaruos dalis skysčio (apie 10 minučių). Suberkite cukrų uogienėms ir gerai išmaišykite. Sudėkite kriaušes ir 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies. Nugriebkite putas. Išimkite prieskonius. Galite šakute sutraiškyti vaisus, jei norite vientisesnės uogienės. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių ir cukinijų pagardas
-
Aviečių ir persikų uogienė
-
Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
-
Mėlynių uogienė
-
Rabarbarų uogienė
-
Juodieji serbentai savo sultyse
-
Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais
-
Agrastų marmeladas
-
Sauliaus braškių uogienė
-
Džiovintų abrikosų marmeladas
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
-
Saldūs obuoliukai
-
Bulgariška slyvų uogienė
-
Uogienė su rabarbarais
-
Obuolių ir šermukšnių uogienė
-
Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
-
Erškėtuogių uogienė
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
-
Arbūzų ir braškių uogienė
-
Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Spanguolės, šviežių ar šaldytų,
750 mililitrų -
Kriaušės, didelės (prinokusios, nuluptos ir supjaustytos kubeliais),
2 vienetai -
„Dansukker“ cukrus uogienėms,
500 gramų -
Sultys, apelsinų,
250 mililitrų -
Obuolių actas,
2 valgomieji šaukštai -
Apelsinai, žievelės, nutarkuotos,
2 valgomieji šaukštai -
Cinamonas, lazdelė,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
6 vienetai -
Kadagio uogos, (nebūtinai),
4 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šis kriaušių ir spanguolių pagardas idealiai tinka kalėdinėms dovanoms, taip pat sėkmingai jis pagardins sekmadienį šeimai iškeptą vištą ar tiks prie sūrių.
Ant vidutinės ugnies dideliame puode sumaišykite apelsinų sultis, actą ir prieskonius. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti. Supilkite spanguoles ir neuždengę puodo toliau virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol išgaruos dalis skysčio (apie 10 minučių). Suberkite cukrų uogienėms ir gerai išmaišykite. Sudėkite kriaušes ir 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies. Nugriebkite putas. Išimkite prieskonius. Galite šakute sutraiškyti vaisus, jei norite vientisesnės uogienės. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.