Ruginių miltų bandelės
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas ruginiai miltai
30 gramų mielės
3 vienetai kiaušiniai
100 gramų sviestas
1 stiklinė cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Sviestą ištirpiname, mušame po kiaušinį, beriame po šaukštą cukraus ir sukame, kol viskas susideda.

Tuomet supilame išleistas mieles, suberiame miltus ir suminkome.

Tešlą turi būti kaip pyragui. Jei pasirodytų, kad ji per kieta, įpilame šiek tiek grietinėlės.

Tešlą laikoma šiltoje vietoje, kol pakils.

Gerai iškočiojame tešlą. Formuojame bandeles. Reikia nepamiršti, kad kepant išsipūs, taigi formuojame ne per dideles.

Bandeles sudedame į riebalais ar sviestu pateptą skardą ir paliekame šiltai, kad pakiltų.

Kepame 25-30 min. Vidutinio karštumo krosnyje ar orkaitėje.

Tinka prie kavos ar arbatos, pusryčiams.

Populiariausi receptai šią savaitę

Ruginių miltų bandelės

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Sviestą ištirpiname, mušame po kiaušinį, beriame po šaukštą cukraus ir sukame, kol viskas susideda.

Tuomet supilame išleistas mieles, suberiame miltus ir suminkome.

Tešlą turi būti kaip pyragui. Jei pasirodytų, kad ji per kieta, įpilame šiek tiek grietinėlės.

Tešlą laikoma šiltoje vietoje, kol pakils.

Gerai iškočiojame tešlą. Formuojame bandeles. Reikia nepamiršti, kad kepant išsipūs, taigi formuojame ne per dideles.

Bandeles sudedame į riebalais ar sviestu pateptą skardą ir paliekame šiltai, kad pakiltų.

Kepame 25-30 min. Vidutinio karštumo krosnyje ar orkaitėje.

Tinka prie kavos ar arbatos, pusryčiams.

Reklama:

Komentarai (3)


  • 2017-03-21 14:08

    absoliuti nesąmonė ,kodėl lietuviai rašo tokius nesąmoningus receptus,čia niekas papraščiausia nesusiminkys,niekada nesinaudoju Lietuvos receptais tik iš tasty,arba rusiški


  • ??? 2014-09-01 20:53

    jokio skyscio nereikia, nes dedamas sviestas, bet nesuprantu ap svestine tesla mieles iskels?????


  • Inga 2013-03-04 09:43

    Tikrai recepte niekas nepraleista? tarkim koks pienas ar vanduo? :nezinau: kilogramas miltu ir jokio skyscio :galvoju:


Daugiau receptų