| 80 gramų | mielės |
| 1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
| 1.5 kilogramo | ruginiai miltai |
| 3 valgomieji šaukštai | druska |
| šiek tiek | kvietiniai miltai |
| šiek tiek | taukai (kiaulių) |
Miltus persijoti į dubenėlį, padaryti duobutęm įberti druskos ir sukrėsti paruoštą blendinį. Tešlą minkyti rankomis arba virvutės kombainu, po šaukštelį supilti 1/2 l drungno vandens.
Gerai išminkyta tešla nebelips prie indo sienelių bei rankų. Tešlos paviršių apibarstyti miltais, pridengti drobule ir vėl palikti šiltai, kad pakiltų.
Kai tešla dvigubai pakils, ją gerai išminkyti ir suformuoti duonos kepalą.
Duoną įdėti į riebalais išteptą skardą ir pašauti į apatinę orkaitės lentynėlę. Jeigu orkaitėje nėra dubens su vandeniu, likus valandai iki kepimo pabaigos, duonos kepalo viršų reikia aptepti vandeniu. Iškeptą duoną galima dar kartą aptepti drungnu vandeniu.
(Tešlą kildinti 70 minučių, kepti 2 valandas 250 - 180 C)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pikantiška duona
-
Rūpių miltų duona
-
Saldi bananų duona
-
Kepenėlių duona
-
Naminė duona
-
Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
-
Pita
-
Vatikano duona
-
Naminė balta duona
-
Juoda ruginė duona
-
Aguoninis pyragas
-
naminė duonelė
-
Ciabatta (itališka duona)
-
Prancūziška duona
-
Kukurūzų balta duona
-
Plikyta duonelė "Mariaus"
-
Obuolių duona
-
Spelta duona su sėklomis
-
Duona su imbieru ir česnaku
-
Pyragas su razinomis
Ruginė duona
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
80 gramų -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Ruginiai miltai,
1.5 kilogramo -
Druska,
3 valgomieji šaukštai - Kvietiniai miltai
- Taukai (kiaulių)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš 1/4 l drugno vandens, sutrupintų mielių, cukraus ir žiuspnelio miltų užmaišyti skystą blendinį. Palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Miltus persijoti į dubenėlį, padaryti duobutęm įberti druskos ir sukrėsti paruoštą blendinį. Tešlą minkyti rankomis arba virvutės kombainu, po šaukštelį supilti 1/2 l drungno vandens.
Gerai išminkyta tešla nebelips prie indo sienelių bei rankų. Tešlos paviršių apibarstyti miltais, pridengti drobule ir vėl palikti šiltai, kad pakiltų.
Kai tešla dvigubai pakils, ją gerai išminkyti ir suformuoti duonos kepalą.
Duoną įdėti į riebalais išteptą skardą ir pašauti į apatinę orkaitės lentynėlę. Jeigu orkaitėje nėra dubens su vandeniu, likus valandai iki kepimo pabaigos, duonos kepalo viršų reikia aptepti vandeniu. Iškeptą duoną galima dar kartą aptepti drungnu vandeniu.
(Tešlą kildinti 70 minučių, kepti 2 valandas 250 - 180 C)
Komentarai (3)
-
ridikelis
2013-12-21 20:58
Tik nenaudokite Kauno grūdų milus. Ką jie ten daro, neįsivaizduoju, bet kaskart, kai pakliūva jų ruginiai miltai tenka keisti raugą. Ideologinė diversija...
