
80 gramų | mielės |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
1.5 kilogramo | ruginiai miltai |
3 valgomieji šaukštai | druska |
šiek tiek | kvietiniai miltai |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
Miltus persijoti į dubenėlį, padaryti duobutęm įberti druskos ir sukrėsti paruoštą blendinį. Tešlą minkyti rankomis arba virvutės kombainu, po šaukštelį supilti 1/2 l drungno vandens.
Gerai išminkyta tešla nebelips prie indo sienelių bei rankų. Tešlos paviršių apibarstyti miltais, pridengti drobule ir vėl palikti šiltai, kad pakiltų.
Kai tešla dvigubai pakils, ją gerai išminkyti ir suformuoti duonos kepalą.
Duoną įdėti į riebalais išteptą skardą ir pašauti į apatinę orkaitės lentynėlę. Jeigu orkaitėje nėra dubens su vandeniu, likus valandai iki kepimo pabaigos, duonos kepalo viršų reikia aptepti vandeniu. Iškeptą duoną galima dar kartą aptepti drungnu vandeniu.
(Tešlą kildinti 70 minučių, kepti 2 valandas 250 - 180 C)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grikių duona
-
Grūdėtoji duona
-
Česnakinė duona su petražolėmis
-
Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
-
Kukurūzų balta duona
-
Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
-
Ciabatta (itališka duona)
-
Apvaliosios bandelės
-
Duonos keksas
-
Pyragas su razinomis
-
Spelta duona su sėklomis
-
Obuolių duona
-
Kopūstų duonelė
-
Duona su abrikosais ir riešutais
-
Prancūziška duona
-
Duona be glitimo
-
Kepta duona "Su skyle"
-
Juoda ruginė duona
-
Plikyta duonelė "Mariaus"
-
Citrinų duona
Ruginė duona

- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
80 gramų -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Ruginiai miltai,
1.5 kilogramo -
Druska,
3 valgomieji šaukštai - Kvietiniai miltai
- Taukai (kiaulių)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš 1/4 l drugno vandens, sutrupintų mielių, cukraus ir žiuspnelio miltų užmaišyti skystą blendinį. Palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Miltus persijoti į dubenėlį, padaryti duobutęm įberti druskos ir sukrėsti paruoštą blendinį. Tešlą minkyti rankomis arba virvutės kombainu, po šaukštelį supilti 1/2 l drungno vandens.
Gerai išminkyta tešla nebelips prie indo sienelių bei rankų. Tešlos paviršių apibarstyti miltais, pridengti drobule ir vėl palikti šiltai, kad pakiltų.
Kai tešla dvigubai pakils, ją gerai išminkyti ir suformuoti duonos kepalą.
Duoną įdėti į riebalais išteptą skardą ir pašauti į apatinę orkaitės lentynėlę. Jeigu orkaitėje nėra dubens su vandeniu, likus valandai iki kepimo pabaigos, duonos kepalo viršų reikia aptepti vandeniu. Iškeptą duoną galima dar kartą aptepti drungnu vandeniu.
(Tešlą kildinti 70 minučių, kepti 2 valandas 250 - 180 C)
Komentarai (3)
-
ridikelis
2013-12-21 20:58
Tik nenaudokite Kauno grūdų milus. Ką jie ten daro, neįsivaizduoju, bet kaskart, kai pakliūva jų ruginiai miltai tenka keisti raugą. Ideologinė diversija...