250 gramų | jogurtas (natūralus) |
2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
50 mililitrų | pienas |
50 mililitrų | vanduo |
1.5 arbatinio šaukštelio | mielės (sausos) |
60 gramų | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | medus |
0.5 arbatinio šaukštelio | kalendra |
4.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
2 vienetai | kiaušiniai |
Sviestas sušildomas iki kambario.
Į jogurtą įmušamas kiaušinis ir lengvai išmaišoma. Tada pridedamas mielių mišinys, dar kartą išmaišoma.
Supilama 2 puodeliai miltų, druska, kalendra, maišoma iki vientisos masės ir tada įdedamas sviestas. Sudedami likusieji miltai ir tešla minkoma 10 minučių.
Į dubenėlį įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus ir į jį įdedama tešla. Aliejuje apviolota tešla suvyniojama į kepimo popierių ir dedama į šaldytuvą per naktį (tešla turi būti šaldytuve 8 val, galima laikyti ir 24 val).
Kai tešla pastovi, ji padalinama į tris dalis ir kiekviena dalis iškočiojama su riebaluotomis rankomis ir visos supinamos į kasą.
Bulka dedama į skardą, ištiestą kepimo popieriumi, ir apdengiama iš viršaus kepimo popieriumi, dar apdengiama rankšluosčiu ir paliekama 2-3 valandoms pakilti.
Antrasis kiaušinis išplakamas, galima kartu su pienu. Šiuo plakiniu aptepama bulka ir apibarstoma aguonomis.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C ir kepkite kol gražiai paruduos, o vidus bus iškepęs
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aviečių pyragas
- Kalėdinis varškės pyragas
- Varškinis pyragas su obuoliais
- Švelnus pyragas
- Šokoladinis pyragas
- Velykinis varškės traputis
- Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
- Jogurtinis pyragas
- Vaisių tortas
- Obuolių pyragas
- Obuolių ir aguonų pyragas
- Obuolių pyragas
- Šokoladionis keksas
- Obuolių tarta
- Obuolių ir varškės pyragas prie kavos
- Meduoliniai namukai
- Sūrio ir svogūnų pyragas
- Tobulo skonio rudens pyragas
- Vyniotinis su obuoliene
- Elzaso tortas
Bulka "Pynutė"
- Paruošimo laikas:
-
Jogurtas, natūralus,
250 gramų -
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Pienas,
50 mililitrų -
Vanduo,
50 mililitrų -
Mielės, sausos,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Sviestas,
60 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Medus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kalendra,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Kvietiniai miltai,
4.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jogurtas sumaišomas su citrinos sultimis ir paliekamas 10 minučių. Tuo pačiu metu kitame dubenyje sumaišomas šiltas pienas ir vanduo, ištirpinama medus ir sumaišomas su mielėmis ir paliekamas 10 minučių, kad ištirptų mielės.
Sviestas sušildomas iki kambario.
Į jogurtą įmušamas kiaušinis ir lengvai išmaišoma. Tada pridedamas mielių mišinys, dar kartą išmaišoma.
Supilama 2 puodeliai miltų, druska, kalendra, maišoma iki vientisos masės ir tada įdedamas sviestas. Sudedami likusieji miltai ir tešla minkoma 10 minučių.
Į dubenėlį įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus ir į jį įdedama tešla. Aliejuje apviolota tešla suvyniojama į kepimo popierių ir dedama į šaldytuvą per naktį (tešla turi būti šaldytuve 8 val, galima laikyti ir 24 val).
Kai tešla pastovi, ji padalinama į tris dalis ir kiekviena dalis iškočiojama su riebaluotomis rankomis ir visos supinamos į kasą.
Bulka dedama į skardą, ištiestą kepimo popieriumi, ir apdengiama iš viršaus kepimo popieriumi, dar apdengiama rankšluosčiu ir paliekama 2-3 valandoms pakilti.
Antrasis kiaušinis išplakamas, galima kartu su pienu. Šiuo plakiniu aptepama bulka ir apibarstoma aguonomis.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C ir kepkite kol gražiai paruduos, o vidus bus iškepęs
Komentarai (6)
-
Rugilė
2017-07-06 22:14
Kokia dar bulka,tokio žodžio net nera mūsų kalboje...
-
:)
2014-02-05 20:15
Koks dar batonas... :D Jus bent zodziu prasmes issiaiskinkit ir tada kitus taisykit. Sitas daiktas vadinasi pyne, ragaisis, arba mielinis pyragas. Bet bulka, kokia bebutu to zodzio kilme, vis tiek yra taikliausias apibudinimas tokiam dideliam storam lietuviskam geriui :[~
-
pumpuras
2011-11-30 16:10
bulka visai nieko, jei nebutu lenkiska :-x :miegu:
-
(anonimas)
2011-11-12 20:48
o man skanu visai ir as dar gal darysiu :parselis: :taip: :jee:
-
Margo
2011-07-21 20:41
Batonas, kokia dar bulka?