2 arbatiniai šaukšteliai | mielės (sausos) |
240 mililitrų | ruginiai miltai |
2 valgomieji šaukštai | kmynai |
1 valgomasis šaukštas | linų sėmenys |
450 mililitrų | vanduo |
30 mililitrų | alyvuogių aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
720 mililitrų | kvietiniai miltai (1 rūšies) |
2 valgomieji šaukštai | salyklas (skrudintas) |
2 valgomieji šaukštai | sėlenos (kvietinės) |
3 valgomieji šaukštai | saulėgrąžos (pakepintos) |
Plikinys: 1 puodelis ruginių miltų, 2 valgomi šaukštai skrudinto salyklo, 2 valgomi šaukštai kmynų, 1 valgomas šaukštas linų sėmenų užplikyti 450 ml. verdančio vandens, išmaišyti ir atvėsinti iki 30 laipsnių šilumos.
Į duonkepės indą pilti 30 ml alyvuogių aliejaus, plikinį, 2 valgomus šaukštus cukraus, 2 arbatinius šaukštelius druskos (į skirtingus indo kampus), 3 puodelius kvietinių I rūšies miltų, 2 valgomus šaukštus kvietinių sėlenų, 3 valgomus šaukštus lukštentų, pakepintų saulėgrąžų, 2 arbatinius šaukštelius sausų mielių.
Kepti pagrindine 1 programa.Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Naminis lavašas
- Citrinų duona
- Bulka "Pynutė"
- Rūpių miltų duona
- Kepenėlių duona
- Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
- Pikantiška duona
- Duona su abrikosais ir riešutais
- Pynutės su sezamo sėklomis
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Speltos duona duonkepei
- Albinos duona
- Duonelė su graikiniais riešutais
- Saldi bananų duona
- Bananų duonelė
- Ruginių miltų bandelės
- Mano naminė duona
- Bulvių duona su kmynais
- Aguoninis pyragas
- Duona su svogūnais ir sūriu
Plikyta duonelė "Mariaus"
- Paruošimo laikas:
-
Mielės, sausos,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Ruginiai miltai,
240 mililitrų -
Kmynai,
2 valgomieji šaukštai -
Linų sėmenys,
1 valgomasis šaukštas -
Vanduo,
450 mililitrų -
Alyvuogių aliejus,
30 mililitrų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kvietiniai miltai, 1 rūšies,
720 mililitrų -
Salyklas, skrudintas,
2 valgomieji šaukštai -
Sėlenos, kvietinės,
2 valgomieji šaukštai -
Saulėgrąžos, pakepintos,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kepama duonelė dounkepėje, todėl produktų svoris matuojamas duonkepės puodeliu ir šaukštu. 1 puodelis( 240 ml.)
Plikinys: 1 puodelis ruginių miltų, 2 valgomi šaukštai skrudinto salyklo, 2 valgomi šaukštai kmynų, 1 valgomas šaukštas linų sėmenų užplikyti 450 ml. verdančio vandens, išmaišyti ir atvėsinti iki 30 laipsnių šilumos.
Į duonkepės indą pilti 30 ml alyvuogių aliejaus, plikinį, 2 valgomus šaukštus cukraus, 2 arbatinius šaukštelius druskos (į skirtingus indo kampus), 3 puodelius kvietinių I rūšies miltų, 2 valgomus šaukštus kvietinių sėlenų, 3 valgomus šaukštus lukštentų, pakepintų saulėgrąžų, 2 arbatinius šaukštelius sausų mielių.
Kepti pagrindine 1 programa.Skanaus!