Visus grūdus sumalame iki miltų.
Mieles sumaišome su medumi bei vandeniu.
Sumaišome visas sudedamąsias dalis ir minkome tešlą. Ją paliekame pakilti 15 minučių.
Tešlą dedame į sviestu ištepta kepimo formą, apibarstome avižiniais dribsniais ir dar paliekame pakilti apie 1 valandą laiko.
Orkaitė įkaitinama iki 220 C laipsnių. Duoną kepame 40 minučių.
Grikių duona
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
350 gramų | kviečiai (spelta) |
150 gramų | grikiai |
350 gramų | vanduo (šiltas) |
40 gramų | mielės |
1 arbatinis šaukštelis | medus |
20 gramų | acto |
50 gramų | saulėgrąžos |
50 gramų | sezamas (sėklos) |
50 gramų | sėlenos (kviečių) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- naminė duonelė
- Duonelė su graikiniais riešutais
- Prancūziška duona
- Vatikano duona
- Kukurūzų balta duona
- Duonos keksas
- Duona "Ežiukas"
- Pyragas su razinomis
- Plikyta duonelė "Mariaus"
- Krapų duona
- Mielinė bulka su razinomis
- Šventinė spalvota mielinė pynė
- Ruginių miltų bandelės
- Grūdėtoji duona
- Obuolių duona
- Kopūstų duonelė
- Ciabatta (itališka duona)
- Duona su imbieru ir česnaku
- Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Pita
Grikių duona
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kviečiai, spelta,
350 gramų -
Grikiai,
150 gramų -
Vanduo, šiltas,
350 gramų -
Mielės,
40 gramų -
Medus,
1 arbatinis šaukštelis -
Actas,
20 gramų -
Saulėgrąžos,
50 gramų -
Sezamas, sėklos,
50 gramų -
Sėlenos, kviečių,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Visus grūdus sumalame iki miltų.
Mieles sumaišome su medumi bei vandeniu.
Sumaišome visas sudedamąsias dalis ir minkome tešlą. Ją paliekame pakilti 15 minučių.
Tešlą dedame į sviestu ištepta kepimo formą, apibarstome avižiniais dribsniais ir dar paliekame pakilti apie 1 valandą laiko.
Orkaitė įkaitinama iki 220 C laipsnių. Duoną kepame 40 minučių.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Aš
2016-02-24 06:43
Kokia čia grikių duona, jeigu su kviečiais. Tai ne grikių duona, o grikių-kviečių duona. Nereikia apgaudinėti.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...