
400 mililitrų | vanduo (šiltas) |
20 gramų | mielės |
600 gramų | kvietiniai miltai |
šiek tiek | sviestas |
Jei orkaitėje kepimo metu turėsite indą su vandeniu, duona išeis traškesnė. Į tešlą galite dėti prieskoninių žolelių, daugiau sviesto, tepti pienu ar kiaušiniu prieš kepimą. Eksperimentuokite. Duona dėkinga. Jei naudojate sausas mieles nereikės laukti antro kilimo, šaukite į krosnį iš karto dar kartą paminkę ir suformavę.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
-
Spelta duona su sėklomis
-
Česnakinė duona
-
Šventinė spalvota mielinė pynė
-
Bulvių duona su kmynais
-
Naminė duona
-
Juoda ruginė duona
-
Pikantiška duona
-
Duona "Ežiukas"
-
Speltos duona duonkepei
-
Prancūziška duona
-
Duona su svogūnais
-
Balta duonelė su sezamų danga
-
naminė duonelė
-
Pyragas su razinomis
-
Šviesi kvietinė duona
-
Duoninis biskvitas
-
Sūrūs riestainiai
-
Avietiniai keksiukai
-
Ciabatta (itališka duona)
Naminė balta duona

- Paruošimo laikas:
-
Vanduo, šiltas,
400 mililitrų -
Mielės,
20 gramų -
Kvietiniai miltai,
600 gramų - Sviestas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dalį vandens (apie puse stiklinės) sumaišykite su mielėm ir palaukite kol mielės ištirps ir “suburbuliuos” paviršiuje. Tada viską sumaišykite su miltais, ir uždengus plėvele palaukite kol tešla pakils dvigubai. Tada suminkykite tešlą ir dar kartą uzdenkite plevele. Palaukite kol pakils. Kepti karštoj orkaitėj (apie 200 celsijaus). Suformavus pagal nuotaiką, galima padaryti visokių juokingų įpjovų.
Jei orkaitėje kepimo metu turėsite indą su vandeniu, duona išeis traškesnė. Į tešlą galite dėti prieskoninių žolelių, daugiau sviesto, tepti pienu ar kiaušiniu prieš kepimą. Eksperimentuokite. Duona dėkinga. Jei naudojate sausas mieles nereikės laukti antro kilimo, šaukite į krosnį iš karto dar kartą paminkę ir suformavę.
Komentarai (3)
-
lina
2014-03-28 16:18
o kam sviestas ir kiek jo reikia?