
400 mililitrų | vanduo (šiltas) |
20 gramų | mielės |
600 gramų | kvietiniai miltai |
šiek tiek | sviestas |
Jei orkaitėje kepimo metu turėsite indą su vandeniu, duona išeis traškesnė. Į tešlą galite dėti prieskoninių žolelių, daugiau sviesto, tepti pienu ar kiaušiniu prieš kepimą. Eksperimentuokite. Duona dėkinga. Jei naudojate sausas mieles nereikės laukti antro kilimo, šaukite į krosnį iš karto dar kartą paminkę ir suformavę.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ruginė duona
-
Ciabatta (itališka duona)
-
Bananų duonelė
-
Aguoninis pyragas
-
Prancūziška duona Brioche
-
Rūpių miltų duona
-
Pikantiška duona
-
Duona su žalumynais
-
Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
-
Grikių duona
-
Duona su džiovintais vaisiais
-
Avietiniai keksiukai
-
Česnakinė duona su petražolėmis
-
Duona su svogūnais
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Pita
-
Duoninis biskvitas
-
Vatikano duona
-
Duona be glitimo
-
Duona su abrikosais ir riešutais
Naminė balta duona

- Paruošimo laikas:
-
Vanduo, šiltas,
400 mililitrų -
Mielės,
20 gramų -
Kvietiniai miltai,
600 gramų - Sviestas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dalį vandens (apie puse stiklinės) sumaišykite su mielėm ir palaukite kol mielės ištirps ir “suburbuliuos” paviršiuje. Tada viską sumaišykite su miltais, ir uždengus plėvele palaukite kol tešla pakils dvigubai. Tada suminkykite tešlą ir dar kartą uzdenkite plevele. Palaukite kol pakils. Kepti karštoj orkaitėj (apie 200 celsijaus). Suformavus pagal nuotaiką, galima padaryti visokių juokingų įpjovų.
Jei orkaitėje kepimo metu turėsite indą su vandeniu, duona išeis traškesnė. Į tešlą galite dėti prieskoninių žolelių, daugiau sviesto, tepti pienu ar kiaušiniu prieš kepimą. Eksperimentuokite. Duona dėkinga. Jei naudojate sausas mieles nereikės laukti antro kilimo, šaukite į krosnį iš karto dar kartą paminkę ir suformavę.
Komentarai (3)
-
lina
2014-03-28 16:18
o kam sviestas ir kiek jo reikia?