
400 gramų | kvietiniai miltai |
150 gramų | varškė |
1 stiklinė | pienas |
120 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
25 gramai | mielės |
40 gramų | sviestas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
šiek tiek | cukraus pudra |
šiek tiek | sezamas (sėklos) |
šiek tiek | riešutai |
Sviestą išlydyti. Varškę sutrinti su šakute. Varškę ir sviestą supilti į kiaušinių, pieno ir mielių masę, viską išmaišyti. Į gautą masę suberti miltus ir viską gerai išminkyti, tešla neturėtų lipti prie rankų. Tešlą palikti šiltai kol iškils.
Kai tešla iškils ją dar kartą išminkyti. Formuoti tris volelius ir juos supinti kaip kasytę. Pynutes aptepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis ar riešutais. Kepimo skardą padengti kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinti 200C temp. kepti apie 20 min. kol gražiai parus. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištos spurgos
-
Keksiukai "Raudonasis aksomas"
-
Bulvių pyragėliai su grybais
-
Prancūziški pyragėliai "Canneles"
-
Dribsnių keksiukai
-
Šokoladinė suflė
-
Vyrų džiaugsmas (šeimos firminis patiekalas)
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais
-
Raugintų kopūstų bandelės
-
Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Kalėdine spurga
-
Spurgos su vyšnių džemu
-
Pyragėliais su brokoliais ir keptais svogūnais
-
Morkų pyragaičiai
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais
-
Šventiniai žaliukai
-
Imbieriniai keksiukai
-
Greitas sausaininis pyragas
-
Tartaletės su vaisiais
-
Kriaušių desertai
Pynutės su sezamo sėklomis

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
400 gramų -
Varškė,
150 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Cukrus,
120 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Mielės,
25 gramai -
Sviestas,
40 gramų - Druska
- Vanilinis cukrus
- Cukraus pudra
- Sezamas, sėklos
- Riešutai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pieną pašildyti, bet neužvirti. Į pieną suberti mieles,cukrų, įmušti kiaušinį ir viską labai gerai išmaišyti, kol mielės ištirps.
Sviestą išlydyti. Varškę sutrinti su šakute. Varškę ir sviestą supilti į kiaušinių, pieno ir mielių masę, viską išmaišyti. Į gautą masę suberti miltus ir viską gerai išminkyti, tešla neturėtų lipti prie rankų. Tešlą palikti šiltai kol iškils.
Kai tešla iškils ją dar kartą išminkyti. Formuoti tris volelius ir juos supinti kaip kasytę. Pynutes aptepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis ar riešutais. Kepimo skardą padengti kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinti 200C temp. kepti apie 20 min. kol gražiai parus. Skanaus!
Komentarai (7)
-
[email protected]
2016-03-20 15:58
Pynutes
-
Violeta
2016-01-28 17:21
esu patyrus kepeja,viien tik kaip rasiaus recepta,nujauciu,kad turi iseiti labai minkstos ir skanios bandeles,einu tuoj pat ismeginti,kas gausis
-
Olaiwa
2013-10-03 20:05
Radau, kad 7g sausu mieliu atitinka 20 g paprastu (slapiu-saldytu) mieliu
-
Olaiwa
2013-10-03 20:03
Rimtai, cia sausos mieles ar tos saldytos?
-
neziniuke
2013-10-02 15:10
o sausos mieles dedasi cia?
-
Jolanta
2011-06-17 16:33
Labai skanu (y)
-
Margarita iš Klaipėdos
2011-06-16 09:20
:super2: puikus receptas!