Miltus sumaišyti su mielėmis, supilti drungną pieną, suberti cukrų, druską, margariną ir viską sudėti į dubenėlį. Elektriniu maišikliu sukti apie 3-5 min., kol tešla pasidarys elastinga. Tešlą laikyti šiltoje vietoje, kad dvigubai padidėtų jos tūris. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą dar kartą išminkyti ir suformuoti kepaliuką. Jį dėti ant riebalais išteptos skardos ir iš anksto įkaitintoje orkaitėje kepti 40-50 min.
Pastaba: pagal šį receptą galima iškepti daugelio rūšių duonos, reikia tik įdėti atitinkamų ingredientų, pvz. 3 valg. š. šviežiai sukapotų petražolių ir pan.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Šviesi kvietinė duona
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
500 gramų | kvietiniai miltai |
42 gramai | mielės |
300 mililitrų | pienas |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
šiek tiek | druska |
40 gramų | margarinas |
šiek tiek | taukai (kiaulių) (skardai patepti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šventinė spalvota mielinė pynė
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Vatikano duona
-
Totorių duona
-
Pita
-
Juoda ruginė duona
-
Duona su svogūnais ir sūriu
-
Pynutės su sezamo sėklomis
-
Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
-
Spelta duona su sėklomis
-
Plikyta duonelė "Mariaus"
-
Mano naminė duona
-
Naminis lavašas
-
Duona su imbieru ir česnaku
-
Krapų duona
-
naminė duonelė
-
Duona su džiovintais vaisiais
-
Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
-
Saldi bananų duona
-
Grikių duona
Šviesi kvietinė duona
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Mielės,
42 gramai -
Pienas,
300 mililitrų -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
-
Margarinas,
40 gramų - Taukai (kiaulių), skardai patepti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišyti su mielėmis, supilti drungną pieną, suberti cukrų, druską, margariną ir viską sudėti į dubenėlį. Elektriniu maišikliu sukti apie 3-5 min., kol tešla pasidarys elastinga. Tešlą laikyti šiltoje vietoje, kad dvigubai padidėtų jos tūris. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą dar kartą išminkyti ir suformuoti kepaliuką. Jį dėti ant riebalais išteptos skardos ir iš anksto įkaitintoje orkaitėje kepti 40-50 min.
Pastaba: pagal šį receptą galima iškepti daugelio rūšių duonos, reikia tik įdėti atitinkamų ingredientų, pvz. 3 valg. š. šviežiai sukapotų petražolių ir pan.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...