Miltus sumaišyti su mielėmis, supilti drungną pieną, suberti cukrų, druską, margariną ir viską sudėti į dubenėlį. Elektriniu maišikliu sukti apie 3-5 min., kol tešla pasidarys elastinga. Tešlą laikyti šiltoje vietoje, kad dvigubai padidėtų jos tūris. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą dar kartą išminkyti ir suformuoti kepaliuką. Jį dėti ant riebalais išteptos skardos ir iš anksto įkaitintoje orkaitėje kepti 40-50 min.
Pastaba: pagal šį receptą galima iškepti daugelio rūšių duonos, reikia tik įdėti atitinkamų ingredientų, pvz. 3 valg. š. šviežiai sukapotų petražolių ir pan.
Šviesi kvietinė duona
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
| 500 gramų | kvietiniai miltai |
| 42 gramai | mielės |
| 300 mililitrų | pienas |
| 1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
| šiek tiek | druska |
| 40 gramų | margarinas |
| šiek tiek | taukai (kiaulių) (skardai patepti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Česnakinė duona su petražolėmis
-
Ciabatta (itališka duona)
-
Grikių duona
-
Spelta duona su sėklomis
-
Ruginių miltų bandelės
-
Sėlenų duona
-
Duonos keksas
-
Duona su prieskoniais
-
Kepta duona "Su skyle"
-
Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
-
Mielinės tešlos vyniotinis
-
Bananų duonelė
-
Bulvių duona
-
Naminė bulka su sezamais
-
Šventinė spalvota mielinė pynė
-
Duonelė su graikiniais riešutais
-
Ruginė duona
-
Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
-
Duona su svogūnais
-
Naminis lavašas
Šviesi kvietinė duona
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Mielės,
42 gramai -
Pienas,
300 mililitrų -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
-
Margarinas,
40 gramų - Taukai (kiaulių), skardai patepti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišyti su mielėmis, supilti drungną pieną, suberti cukrų, druską, margariną ir viską sudėti į dubenėlį. Elektriniu maišikliu sukti apie 3-5 min., kol tešla pasidarys elastinga. Tešlą laikyti šiltoje vietoje, kad dvigubai padidėtų jos tūris. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą dar kartą išminkyti ir suformuoti kepaliuką. Jį dėti ant riebalais išteptos skardos ir iš anksto įkaitintoje orkaitėje kepti 40-50 min.
Pastaba: pagal šį receptą galima iškepti daugelio rūšių duonos, reikia tik įdėti atitinkamų ingredientų, pvz. 3 valg. š. šviežiai sukapotų petražolių ir pan.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
