| 500 gramų | ruginiai miltai |
| 500 gramų | kvietiniai miltai |
| 3 stiklinės | grūdai (dribsniai) |
| 2 stiklinės | kviečiai (sėlenos) |
| 3 stiklinės | linų sėmenys |
| 2 stiklinės | saulėgrąžos |
| 2 saujos | kmynai |
| 150 gramų | cukrus |
| 3 arbatiniai šaukšteliai | druska |
| 1.5 litro | vanduo (virintas) |
Iš gautos masės atsidedu 3 šaukštus raugo, kitam kartui duonelei kepti. Raugą reikia laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 3 savaites ir ne trumpiau kaip 3 dienas.
Kepti reikia maždaug 2 valandas 180 laipsnių temperatūroje.
Sveika ir skanu. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Balta duona su čiobreliais
-
Plikyta duonelė "Mariaus"
-
Česnakinė duona su petražolėmis
-
Šventinė spalvota mielinė pynė
-
Batonas su banano įdaru
-
Grūdėtoji duona
-
Duona su svogūnais
-
Šviesi kvietinė duona
-
Naminis lavašas
-
Duona su imbieru ir česnaku
-
Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
-
Balta duonelė su sezamų danga
-
Prancūziška duona Brioche
-
Totorių duona
-
Bulka "Pynutė"
-
Duona su žalumynais
-
Duona su prieskoniais
-
Speltos duona duonkepei
-
Kopūstų duonelė
-
Duona be glitimo
Naminė duona
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Ruginiai miltai,
500 gramų -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Grūdai, dribsniai,
3 stiklinės -
Kviečiai, sėlenos,
2 stiklinės -
Linų sėmenys,
3 stiklinės -
Saulėgrąžos,
2 stiklinės -
Kmynai,
2 saujos -
Cukrus,
150 gramų -
Druska,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Vanduo, virintas,
1.5 litro - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visus ingredientus supilu į didelį dubenį, padarau duobutę, įpilu truputį vandens ir sudedu raugą (jo reikia paprašyti gero žmogaus). Išmaišius raugą, supilu likusį vandenį ir pamažu maišau. Tešlą paminkyti reikia bent 5 minutes, kad gerai susimaišytų visi ingredientai. Išminkius, padedu maždaug 12 valandų, kad pakiltų.
Iš gautos masės atsidedu 3 šaukštus raugo, kitam kartui duonelei kepti. Raugą reikia laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 3 savaites ir ne trumpiau kaip 3 dienas.
Kepti reikia maždaug 2 valandas 180 laipsnių temperatūroje.
Sveika ir skanu. Skanaus!
Komentarai (2)
-
Vidukas
2016-02-18 18:45
O kiek raugo deti???
-
ridikelis
2013-12-21 20:57
Tik nenaudokite Kauno grūdų milus. Ką jie ten daro, neįsivaizduoju, bet kaskart, kai pakliūva jų ruginiai miltai tenka keisti raugą. Ideologinė diversija...
