Albinos duona
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 vienetas duona (balta, riekė)
40 gramų mielės
1 kilogramas kvietiniai miltai
1 arbatinis šaukštelis cukrus
3 arbatiniai šaukšteliai druska
1 stiklinė vanduo
2 valgomieji šaukštai aliejaus
šiek tiek kmynai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Duonos riekę be plutos išmirkiname vandenyje per naktį.

Mieles ištirpiname su cukrumi ir šiltu vandeniu. Tada sumaišome su mirkyta duona, miltais, druska, kmynais ir minkome. Paliekame šiltoje vietoje kilti, kas pusvalandį paminkant.

Duonai pakilus, ją perkeliame į kepimo skardą, aptepame aliejumi ir dar paliekame pastovėti.

Kepkite 250C laipsnių temperatūroje 10 minučių, tada ugnį sumažinkite iki 150C laipsnių ir kepkite 1,5 valandos.

Iškepusią duoną aptepame saldintu vandeniu ir paliekame atvėsti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Albinos duona

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Duonos riekę be plutos išmirkiname vandenyje per naktį.

Mieles ištirpiname su cukrumi ir šiltu vandeniu. Tada sumaišome su mirkyta duona, miltais, druska, kmynais ir minkome. Paliekame šiltoje vietoje kilti, kas pusvalandį paminkant.

Duonai pakilus, ją perkeliame į kepimo skardą, aptepame aliejumi ir dar paliekame pastovėti.

Kepkite 250C laipsnių temperatūroje 10 minučių, tada ugnį sumažinkite iki 150C laipsnių ir kepkite 1,5 valandos.

Iškepusią duoną aptepame saldintu vandeniu ir paliekame atvėsti.

Reklama:

Komentarai (1)


  • olga 2011-08-08 10:41

    ok,pabandysim iskept


Daugiau receptų