1 vienetas | duona (balta, riekė) |
40 gramų | mielės |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
3 arbatiniai šaukšteliai | druska |
1 stiklinė | vanduo |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | kmynai |
Mieles ištirpiname su cukrumi ir šiltu vandeniu. Tada sumaišome su mirkyta duona, miltais, druska, kmynais ir minkome. Paliekame šiltoje vietoje kilti, kas pusvalandį paminkant.
Duonai pakilus, ją perkeliame į kepimo skardą, aptepame aliejumi ir dar paliekame pastovėti.
Kepkite 250C laipsnių temperatūroje 10 minučių, tada ugnį sumažinkite iki 150C laipsnių ir kepkite 1,5 valandos.
Iškepusią duoną aptepame saldintu vandeniu ir paliekame atvėsti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Česnakinė duona su petražolėmis
- Avietiniai keksiukai
- Ciabatta (itališka duona)
- Albinos duona
- Pynutės su sezamo sėklomis
- Naminė duona
- Bulvių duona su kmynais
- Pita
- Kukurūzų balta duona
- Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Prancūziška duona
- Sėlenų duona
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Mielinės tešlos vyniotinis
- Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
- Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
- Šviesi kvietinė duona
- Duona "Ežiukas"
- naminė duonelė
- Ruginė duona
Albinos duona
- Paruošimo laikas:
-
Duona, balta, riekė,
1 vienetas -
Mielės,
40 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Vanduo,
1 stiklinė -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Kmynai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Duonos riekę be plutos išmirkiname vandenyje per naktį.
Mieles ištirpiname su cukrumi ir šiltu vandeniu. Tada sumaišome su mirkyta duona, miltais, druska, kmynais ir minkome. Paliekame šiltoje vietoje kilti, kas pusvalandį paminkant.
Duonai pakilus, ją perkeliame į kepimo skardą, aptepame aliejumi ir dar paliekame pastovėti.
Kepkite 250C laipsnių temperatūroje 10 minučių, tada ugnį sumažinkite iki 150C laipsnių ir kepkite 1,5 valandos.
Iškepusią duoną aptepame saldintu vandeniu ir paliekame atvėsti.
Komentarai (3)
-
olga
2011-08-08 10:41
ok,pabandysim iskept