Duonos riekę be plutos išmirkiname vandenyje per naktį.
Mieles ištirpiname su cukrumi ir šiltu vandeniu. Tada sumaišome su mirkyta duona, miltais, druska, kmynais ir minkome. Paliekame šiltoje vietoje kilti, kas pusvalandį paminkant.
Duonai pakilus, ją perkeliame į kepimo skardą, aptepame aliejumi ir dar paliekame pastovėti.
Kepkite 250C laipsnių temperatūroje 10 minučių, tada ugnį sumažinkite iki 150C laipsnių ir kepkite 1,5 valandos.
Iškepusią duoną aptepame saldintu vandeniu ir paliekame atvėsti.

Albinos duona
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 vienetas | duona (balta, riekė) |
40 gramų | mielės |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
3 arbatiniai šaukšteliai | druska |
1 stiklinė | vanduo |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | kmynai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Naminė balta duona
-
Kepenėlių duona
-
Bulvių duona su kmynais
-
Grikių duona
-
Rūpių miltų duona
-
Kukurūzų balta duona
-
Naminė duona
-
Albinos duona
-
Duona su džiovintais vaisiais
-
Apvaliosios bandelės
-
Duonos keksas
-
Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
-
Česnakinė duona su petražolėmis
-
Ruginių miltų bandelės
-
Grūdėtoji duona
-
Medaus duona
-
Balta sluoksniuota duona
-
Sėlenų duona
-
Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
-
Prancūziška duona Brioche
Albinos duona
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Duona, balta, riekė,
1 vienetas -
Mielės,
40 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Vanduo,
1 stiklinė -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Kmynai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Duonos riekę be plutos išmirkiname vandenyje per naktį.
Mieles ištirpiname su cukrumi ir šiltu vandeniu. Tada sumaišome su mirkyta duona, miltais, druska, kmynais ir minkome. Paliekame šiltoje vietoje kilti, kas pusvalandį paminkant.
Duonai pakilus, ją perkeliame į kepimo skardą, aptepame aliejumi ir dar paliekame pastovėti.
Kepkite 250C laipsnių temperatūroje 10 minučių, tada ugnį sumažinkite iki 150C laipsnių ir kepkite 1,5 valandos.
Iškepusią duoną aptepame saldintu vandeniu ir paliekame atvėsti.
Reklama:
Komentarai (3)
-
olga
2011-08-08 10:41
ok,pabandysim iskept
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...