
šiek tiek | trupiniams: |
180 gramų | sviestas (šaldytas) |
280 gramų | miltai |
50 gramų | cukrus |
šiek tiek | varškė |
500 gramų | varškė |
3 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | cukrus |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | obuolių sluoksniui: |
1 kilogramas | obuoliai |
40 gramų | cukrus (priklausomai nuo obuolių rūgštumo) |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas |
šiek tiek | viršutiniam trupinių sluoksniui: |
1 valgomasis šaukštas | rudasis cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
Į šią masę suberkite cukrų, išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą.
Į kepimo formos dugną įdėkite kepimo popieriaus (as naudojau apvalią atsegamą torto formą 24 cm).
Ant viršaus sudėkite varškės masę ir ją išlyginkite, berkite obuolius.
Į likusius trupinius suberkite rudąjį cukrų ir cinamoną. Trupinius tolygiai paskirstykite ant obuolių.
Valgykite ataušusį, palaukite kad sutvirtėtų, nepjaustykite jo iš karto karšto, o geriausia palaikykite šaldytuve per naktį.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tinginys su riešutais
-
Velykinis pyragas
-
Šokoladinis pyragas su obuoliais "Žiemos valsas"
-
Spurgos su įdaru
-
Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
-
Lukos obuolių pyragas
-
Braškių pyragas
-
Tinginių pyragas
-
Žuvies pyragas
-
Rabarbarų pyragas
-
Rusiškas morkų pyragas
-
Varškės ir apelsinų pyragas
-
Medaus pyragas su riešutais
-
Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
-
Juodųjų serbentų pyragas su varške
-
Elzaso tortas
-
Aviečių pyragas
-
Ingridos obuolių pyragas
-
Vaisių tortas
-
Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
- Trupiniams:
-
Sviestas, šaldytas,
180 gramų -
Miltai,
280 gramų -
Cukrus,
50 gramų - Varškė
-
Varškė,
500 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
150 gramų -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai - Obuolių sluoksniui:
-
Obuoliai,
1 kilogramas -
Cukrus, priklausomai nuo obuolių rūgštumo,
40 gramų -
Cinamonas,
2 arbatiniai šaukšteliai - Viršutiniam trupinių sluoksniui:
-
Rudasis cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis
Miltus persijokite ir į juos burokine tarka įtarkuokite atšaldytą sviestą, dviejų peilių pagalba greitai išmaišykite, kad gautųsi smulkūs trupiniai. Stambesnes sviesto drožles sutrinkite pirštais.
Į šią masę suberkite cukrų, išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą.Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, suberkite cukrų ir blenderiu viską sutrinkite iki vientisos masės.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Obuolius apibarstykite cukrumi ir cinamonu.
Į kepimo formos dugną įdėkite kepimo popieriaus (as naudojau apvalią atsegamą torto formą 24 cm).Į kepimo formos dugną įberkite daugiau nei pusę trupinių (kitą dalį atidėkite viršutiniam sluoksniui) ir tolygiai paskirstykite.
Ant viršaus sudėkite varškės masę ir ją išlyginkite, berkite obuolius.
Į likusius trupinius suberkite rudąjį cukrų ir cinamoną. Trupinius tolygiai paskirstykite ant obuolių.Dėkite pyragą į įkaitintą iki 180 °C orkaitę, kepkite apie 1 val. ir 10 min. ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų dugnas.
Valgykite ataušusį, palaukite kad sutvirtėtų, nepjaustykite jo iš karto karšto, o geriausia palaikykite šaldytuve per naktį.
Skanaus!
Komentarai (9)
-
Rita
2019-02-06 17:23
Nerealus,burnoje tirpstantis, ačiū už receptą.
-
Elena
2018-03-16 18:45
Juokingai skamba Beatos drauges !!!!!
-
diana
2017-11-18 22:25
Kazkada esu dariusi ir gavosi puikiai,nuostabaus skonio.
-
Vanda
2017-11-08 02:45
Labai senas receptas,kepu jau neatsimenu kiek metų,tik pas mane daugiau miltų įeina ir 7 kiaušiniai.Gaunasi gerai,be jokio vargo ir skanu.
-
kristina
2016-11-05 19:34
bandau kepti siuo metu! tikiuosi gausis viskas :)
-
Audrone
2016-09-25 08:07
Skanumelis