
50 gramų | mielės |
2.5 stiklinės | pienas (šiltas) |
6 valgomieji šaukštai | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
6 valgomieji šaukštai | margarinas |
750 gramų | kvietiniai miltai |
šiek tiek | razinos |
Vieną kiaušinį išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi.
Trečdalį miltų sumaišome su lydytu margarinu ir druska, išmaišome, sudedame mieles ir vėl išmaišome. Paliekame pakilti.
Kai tešla padvigubėja suberiame antrą trečdalį miltų, įpilame išplaktą kiaušinį, išminkome. Supilame likusį pieną ir likusius miltus, minkome tešlą. Galiausiai suberiame razinas, vėl išminkome ir paliekame šiltoje vietoje pakilti.
Tešlą padaliname į tris dalis, iškočiojame ir supiname kasą, dedame į skardą, dar paliekame pakilti.
Aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 45 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Balta duonelė su sezamų danga
-
Avietiniai keksiukai
-
Kopūstų duonelė
-
Bulvių duona
-
Juoda ruginė duona
-
Duona su svogūnais ir sūriu
-
Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
-
Balta sluoksniuota duona
-
Rūpių miltų duona
-
Česnakinė duona
-
Obuolių duona
-
Aguoninis pyragas
-
Česnakinė duona su petražolėmis
-
Naminis lavašas
-
Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
-
Įdarytas batonas prie sriubos
-
Albinos duona
-
Bulka "Pynutė"
-
Plikyta duonelė "Mariaus"
-
Kepta duona "Su skyle"
Mielinė bulka su razinomis

- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
50 gramų -
Pienas, šiltas,
2.5 stiklinės -
Cukrus,
6 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Druska
-
Margarinas,
6 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
750 gramų - Razinos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištirpiname su šaukšteliu cukraus ir 0,5 stiklinės šilto pieno ir paliekame pastovėti.
Vieną kiaušinį išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi.
Trečdalį miltų sumaišome su lydytu margarinu ir druska, išmaišome, sudedame mieles ir vėl išmaišome. Paliekame pakilti.
Kai tešla padvigubėja suberiame antrą trečdalį miltų, įpilame išplaktą kiaušinį, išminkome. Supilame likusį pieną ir likusius miltus, minkome tešlą. Galiausiai suberiame razinas, vėl išminkome ir paliekame šiltoje vietoje pakilti.
Tešlą padaliname į tris dalis, iškočiojame ir supiname kasą, dedame į skardą, dar paliekame pakilti.
Aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 45 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Komentarai (8)
-
rasa
2016-12-01 10:02
o vietoj margarino sviestas netiktu?
-
ausrA
2016-01-25 11:02
Nuo kada margarinas matuojamas saukstais ir is vis be rysio surasyta darbo eiga bei produktu kiekis
-
Darius
2015-12-29 15:47
Nesupratau kiek pieno ml galma pasakyt
-
Viligaila
2015-04-05 20:59
Trūksta saldumo stipriai, viskas kitas gerai.
-
staras
2011-07-09 20:56
gal skanu.....? :soku: