| 50 gramų | mielės | 
| 2.5 stiklinės | pienas (šiltas) | 
| 6 valgomieji šaukštai | cukrus | 
| 2 vienetai | kiaušiniai | 
| šiek tiek | druska | 
| 6 valgomieji šaukštai | margarinas | 
| 750 gramų | kvietiniai miltai | 
| šiek tiek | razinos | 
Vieną kiaušinį išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi.
Trečdalį miltų sumaišome su lydytu margarinu ir druska, išmaišome, sudedame mieles ir vėl išmaišome. Paliekame pakilti.
Kai tešla padvigubėja suberiame antrą trečdalį miltų, įpilame išplaktą kiaušinį, išminkome. Supilame likusį pieną ir likusius miltus, minkome tešlą. Galiausiai suberiame razinas, vėl išminkome ir paliekame šiltoje vietoje pakilti.
Tešlą padaliname į tris dalis, iškočiojame ir supiname kasą, dedame į skardą, dar paliekame pakilti.
Aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 45 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                        
                                    
                Ruginė duona
             - 
                
                                        
                                    
                Duona su svogūnais ir sūriu
             - 
                
                                        
                                    
                Balta sluoksniuota duona
             - 
                
                                        
                                    
                Obuolių duona
             - 
                
                                        
                                    
                Duona be glitimo
             - 
                
                                        
                                    
                Šviesi kvietinė duona
             - 
                
                                        
                                    
                Spelta duona su sėklomis
             - 
                
                                        
                                    
                Citrinų duona
             - 
                
                                        
                                    
                Mano naminė duona
             - 
                
                                        
                                    
                Kopūstų duonelė
             - 
                
                                        
                                    
                Duonelė su graikiniais riešutais
             - 
                
                                        
                                    
                Naminė balta duona
             - 
                
                                        
                                    
                Duona su prieskoniais
             - 
                
                                        
                                    
                Duona su žalumynais
             - 
                
                                        
                                    
                Ciabatta (itališka duona)
             - 
                
                                        
                                    
                Saldi bananų duona
             - 
                
                                        
                                    
                Avietiniai keksiukai
             - 
                
                                        
                                    
                Mielinės tešlos vyniotinis
             - 
                
                                        
                                    
                Duona "Ežiukas"
             - 
                
                                        
                                    
                Speltos duona duonkepei
             
Mielinė bulka su razinomis
                        akcijas
                    - Paruošimo laikas:
 
- 
                                                            
                                                            Mielės, 
50 gramų  - 
                                                            
                                                            Pienas, šiltas, 
2.5 stiklinės  - 
                                                            
                                                            Cukrus, 
6 valgomieji šaukštai  - 
                                                            
                                                            Kiaušiniai, 
2 vienetai  - Druska
 - 
                                                            
                                                            Margarinas, 
6 valgomieji šaukštai  - 
                                                            
                                                            Kvietiniai miltai, 
750 gramų  - Razinos
 - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
Mieles ištirpiname su šaukšteliu cukraus ir 0,5 stiklinės šilto pieno ir paliekame pastovėti.
Vieną kiaušinį išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi.
Trečdalį miltų sumaišome su lydytu margarinu ir druska, išmaišome, sudedame mieles ir vėl išmaišome. Paliekame pakilti.
Kai tešla padvigubėja suberiame antrą trečdalį miltų, įpilame išplaktą kiaušinį, išminkome. Supilame likusį pieną ir likusius miltus, minkome tešlą. Galiausiai suberiame razinas, vėl išminkome ir paliekame šiltoje vietoje pakilti.
Tešlą padaliname į tris dalis, iškočiojame ir supiname kasą, dedame į skardą, dar paliekame pakilti.
Aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 45 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Komentarai (8)
- 
        rasa
        2016-12-01 10:02
    
        o vietoj margarino sviestas netiktu?
 - 
        ausrA
        2016-01-25 11:02
    
        Nuo kada margarinas matuojamas saukstais ir is vis be rysio surasyta darbo eiga bei produktu kiekis
 - 
        Darius
        2015-12-29 15:47
    
        Nesupratau kiek pieno ml galma pasakyt
 - 
        Viligaila
        2015-04-05 20:59
    
        Trūksta saldumo stipriai, viskas kitas gerai.
 - 
        staras
        2011-07-09 20:56
    
        gal skanu.....? :soku:
 
