1 kilogramas | cukinija (pjaustyta kubeliais) |
1 kilogramas | obuoliai (nelupti, pjaustyti kubeliais) |
300 mililitrų | obuolių actas |
1 valgomasis šaukštas | garstyčių milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | paprikos milteliai (saldžiosios) |
1 valgomasis šaukštas | druska |
600 gramų | cukrus (uogienėms, “Dansukker”) |
2 arbatiniai šaukšteliai | ciberžolė |
Ką norite, tą sakykite, bet naminės uogienės reikia. Ir kai aš praėjusią savaitę išsiviriau puodą savo uogienės, tai mano laimės barometras taip šovė į viršų, kad net sunku apsakyti... Nes uogienė -- tai mamiškas švelnumas ir naminės pagalvės jaukumas. Dabar, kai atsirado uogienėms skirtas cukrus, tai išvis liko tik malonioji uogienių virimo dalis ir jokio ilgo stovėjimo prie puodų. Jei dar nežinojote, šiais laikais uogienę reikia virti tik 10 minučių!
Dėl tokio neilgo kaitinimo ir specialaus cukraus uogienė išlaiko natūralią spalvą, skonį, sodrų kvapą ir tirštą konsistenciją.
Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney). Tai pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio.
Kiekis ≈ 1,5 l
Trukmė ≈ 15 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Erškėtuogių uogienė
- Uogienė su rabarbarais
- Obuolių košė
- Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
- Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais
- Kreminis citrinų pyragas
- Obuolių uogienė su spanguolėm
- Braškių uogienė su sambuka
- Bulgariška slyvų uogienė
- Žemuogių uogienė
- Moliūgų uogienė su vaisiais
- Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
- Kaip pirmą kartą gyvenime išsivirti uogienę? (braškių ir nektarinų uogienė per 15 minučių)
- Slyvų uogienė su riešutais
- Spanguolių uogienė
- Agrastų uogienė
- Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
- Paprasta vyšnių uogienė
- Vyšnių uogienė su juoduoju šokoladu
- Braškių ir gervuogių džemas
Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
- Paruošimo laikas:
-
Cukinija, pjaustyta kubeliais,
1 kilogramas -
Obuoliai, nelupti, pjaustyti kubeliais,
1 kilogramas -
Obuolių actas,
300 mililitrų -
Garstyčių milteliai,
1 valgomasis šaukštas -
Paprikos milteliai, saldžiosios,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus, uogienėms, “Dansukker”,
600 gramų -
Ciberžolė,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney) - pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio. Ir jį puikiausiai galite išsivirti patys bei užkonservuoti ilgai žiemai.
Ką norite, tą sakykite, bet naminės uogienės reikia. Ir kai aš praėjusią savaitę išsiviriau puodą savo uogienės, tai mano laimės barometras taip šovė į viršų, kad net sunku apsakyti... Nes uogienė -- tai mamiškas švelnumas ir naminės pagalvės jaukumas. Dabar, kai atsirado uogienėms skirtas cukrus, tai išvis liko tik malonioji uogienių virimo dalis ir jokio ilgo stovėjimo prie puodų. Jei dar nežinojote, šiais laikais uogienę reikia virti tik 10 minučių!
Dėl tokio neilgo kaitinimo ir specialaus cukraus uogienė išlaiko natūralią spalvą, skonį, sodrų kvapą ir tirštą konsistenciją.
Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney). Tai pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio.
Kiekis ≈ 1,5 l
Trukmė ≈ 15 min.