
1 kilogramas | cukinija (pjaustyta kubeliais) |
1 kilogramas | obuoliai (nelupti, pjaustyti kubeliais) |
300 mililitrų | obuolių actas |
1 valgomasis šaukštas | garstyčių milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | paprikos milteliai (saldžiosios) |
1 valgomasis šaukštas | druska |
600 gramų | cukrus (uogienėms, “Dansukker”) |
2 arbatiniai šaukšteliai | ciberžolė |
Ką norite, tą sakykite, bet naminės uogienės reikia. Ir kai aš praėjusią savaitę išsiviriau puodą savo uogienės, tai mano laimės barometras taip šovė į viršų, kad net sunku apsakyti... Nes uogienė -- tai mamiškas švelnumas ir naminės pagalvės jaukumas. Dabar, kai atsirado uogienėms skirtas cukrus, tai išvis liko tik malonioji uogienių virimo dalis ir jokio ilgo stovėjimo prie puodų. Jei dar nežinojote, šiais laikais uogienę reikia virti tik 10 minučių!
Dėl tokio neilgo kaitinimo ir specialaus cukraus uogienė išlaiko natūralią spalvą, skonį, sodrų kvapą ir tirštą konsistenciją.
Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney). Tai pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio.
Kiekis ≈ 1,5 l
Trukmė ≈ 15 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolienė su imbierais
-
Braškių uogienė su vanile
-
Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
-
Arbūzų ir braškių uogienė
-
Rabarbarų uogienė
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
-
Braškių uogienė
-
Paprasta svarainių uogienė
-
Pienių uogienė
-
Braškių uogienė su greipfrutais
-
Aviečių ir agrastų marmeladas
-
Vyšnių uogienė su juoduoju šokoladu
-
Mėlynių uogienė
-
Moliūgų uogienė
-
Cukinija iš uogienės ir slyvų
-
Slyvų ir juodojo šokolado uogienė
Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney

- Paruošimo laikas:
-
Cukinija, pjaustyta kubeliais,
1 kilogramas -
Obuoliai, nelupti, pjaustyti kubeliais,
1 kilogramas -
Obuolių actas,
300 mililitrų -
Garstyčių milteliai,
1 valgomasis šaukštas -
Paprikos milteliai, saldžiosios,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus, uogienėms, “Dansukker”,
600 gramų -
Ciberžolė,
2 arbatiniai šaukšteliai
Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney) - pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio. Ir jį puikiausiai galite išsivirti patys bei užkonservuoti ilgai žiemai.
Ką norite, tą sakykite, bet naminės uogienės reikia. Ir kai aš praėjusią savaitę išsiviriau puodą savo uogienės, tai mano laimės barometras taip šovė į viršų, kad net sunku apsakyti... Nes uogienė -- tai mamiškas švelnumas ir naminės pagalvės jaukumas. Dabar, kai atsirado uogienėms skirtas cukrus, tai išvis liko tik malonioji uogienių virimo dalis ir jokio ilgo stovėjimo prie puodų. Jei dar nežinojote, šiais laikais uogienę reikia virti tik 10 minučių!
Dėl tokio neilgo kaitinimo ir specialaus cukraus uogienė išlaiko natūralią spalvą, skonį, sodrų kvapą ir tirštą konsistenciją.
Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney). Tai pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio.
Kiekis ≈ 1,5 l
Trukmė ≈ 15 min.
Komentarai