| 1 kilogramas | cukinija (pjaustyta kubeliais) |
| 1 kilogramas | obuoliai (nelupti, pjaustyti kubeliais) |
| 300 mililitrų | obuolių actas |
| 1 valgomasis šaukštas | garstyčių milteliai |
| 1 arbatinis šaukštelis | paprikos milteliai (saldžiosios) |
| 1 valgomasis šaukštas | druska |
| 600 gramų | cukrus (uogienėms, “Dansukker”) |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | ciberžolė |
Ką norite, tą sakykite, bet naminės uogienės reikia. Ir kai aš praėjusią savaitę išsiviriau puodą savo uogienės, tai mano laimės barometras taip šovė į viršų, kad net sunku apsakyti... Nes uogienė -- tai mamiškas švelnumas ir naminės pagalvės jaukumas. Dabar, kai atsirado uogienėms skirtas cukrus, tai išvis liko tik malonioji uogienių virimo dalis ir jokio ilgo stovėjimo prie puodų. Jei dar nežinojote, šiais laikais uogienę reikia virti tik 10 minučių!
Dėl tokio neilgo kaitinimo ir specialaus cukraus uogienė išlaiko natūralią spalvą, skonį, sodrų kvapą ir tirštą konsistenciją.
Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney). Tai pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio.
Kiekis ≈ 1,5 l
Trukmė ≈ 15 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių ir šermukšnių uogienė
-
Uogienė su rabarbarais
-
Juodieji serbentai savo sultyse
-
Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
-
Cukinija iš uogienės ir slyvų
-
Mėlynių uogienė
-
Rabarbarų uogienė
-
Dumplūnės uogienė
-
Obuolių džemas su karamele
-
Braškių uogienė su vanile
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
-
Pienių uogienė
-
Moliūgų uogienė su vaisiais
-
Kreminis citrinų pyragas
-
Skaniausia slyvų uogienė su citrina ir cinamonu
-
Obuolių uogienė su spanguolėm
-
Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
-
Skanusis abrikosų džemas
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Cukinija, pjaustyta kubeliais,
1 kilogramas -
Obuoliai, nelupti, pjaustyti kubeliais,
1 kilogramas -
Obuolių actas,
300 mililitrų -
Garstyčių milteliai,
1 valgomasis šaukštas -
Paprikos milteliai, saldžiosios,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus, uogienėms, “Dansukker”,
600 gramų -
Ciberžolė,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney) - pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio. Ir jį puikiausiai galite išsivirti patys bei užkonservuoti ilgai žiemai.
Ką norite, tą sakykite, bet naminės uogienės reikia. Ir kai aš praėjusią savaitę išsiviriau puodą savo uogienės, tai mano laimės barometras taip šovė į viršų, kad net sunku apsakyti... Nes uogienė -- tai mamiškas švelnumas ir naminės pagalvės jaukumas. Dabar, kai atsirado uogienėms skirtas cukrus, tai išvis liko tik malonioji uogienių virimo dalis ir jokio ilgo stovėjimo prie puodų. Jei dar nežinojote, šiais laikais uogienę reikia virti tik 10 minučių!
Dėl tokio neilgo kaitinimo ir specialaus cukraus uogienė išlaiko natūralią spalvą, skonį, sodrų kvapą ir tirštą konsistenciją.
Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney). Tai pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio.
Kiekis ≈ 1,5 l
Trukmė ≈ 15 min.
