
2 kilogramai | bruknės |
1.5 kilogramo | cukrus |
šiek tiek | cinamonas (žievelė) |
šiek tiek | gvazdikėliai (3 - 4) |
2 stiklinės | vanduo |
Norėdami pašalinti kartstumą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite kelias minutes. Po to, nupylę vandenį, bruknes nuvarvinkite.
Cukrų užpilkite vandeniu, pakaitinkite ir šiuo karštu sirupu užpilkite į puodą subertas bruknes.
Sudėkite prieskonius ir virkite ant silpnos ugnies tol, kol bruknės pasidarys permatomos.
Uogienę supilstykite į švarius, pakaitintus stiklainius.
Kai paviršiuje susidarys plutelė, sandariai uždenkite dezinfekuodais dangteliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Džemas
-
Obuolių ir cukinijų pagardas
-
Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
-
Erškėtuogių uogienė
-
Obuolių ir šermukšnių uogienė
-
Abrikosų uogienė su mėlynėmis ir čiobreliais
-
Kriaušių ir bruknių uogienė
-
Žemuogių uogienė
-
Spanguolių uogienė
-
Šermukšnių uogienė
-
Konservuotos cukinijos
-
Moliūgų uogienė
-
Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais
-
Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Paprasta svarainių uogienė
-
Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
-
Braškių uogienė su rabarbarais
Bruknių uogienė

- Paruošimo laikas:
-
Bruknės,
2 kilogramai -
Cukrus,
1.5 kilogramo - Cinamonas, žievelė
- Gvazdikėliai, 3 - 4
-
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bruknių uogas švariai perrinkite ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Norėdami pašalinti kartstumą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite kelias minutes. Po to, nupylę vandenį, bruknes nuvarvinkite.
Cukrų užpilkite vandeniu, pakaitinkite ir šiuo karštu sirupu užpilkite į puodą subertas bruknes.
Sudėkite prieskonius ir virkite ant silpnos ugnies tol, kol bruknės pasidarys permatomos.
Uogienę supilstykite į švarius, pakaitintus stiklainius.
Kai paviršiuje susidarys plutelė, sandariai uždenkite dezinfekuodais dangteliais.
Komentarai (4)
-
algis
2017-08-27 11:08
tikrai labai daug cukraus. Kaimynė išvis be cukraus verda vienas bruknes, tik prieš verdant jas sutrina.Ji sako, kad cukrus prie mėsos nereikalingas, ir aplamai, cukraus reikia kiek galima mažiau valgyti.
-
Nata
2016-09-04 19:48
Mano nuomone daugoka cukraus jai norisi prie mesos.bet vistiek aciu.bandysiu virti