![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
2 kilogramai | bruknės |
1.5 kilogramo | cukrus |
šiek tiek | cinamonas (žievelė) |
šiek tiek | gvazdikėliai (3 - 4) |
2 stiklinės | vanduo |
Norėdami pašalinti kartstumą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite kelias minutes. Po to, nupylę vandenį, bruknes nuvarvinkite.
Cukrų užpilkite vandeniu, pakaitinkite ir šiuo karštu sirupu užpilkite į puodą subertas bruknes.
Sudėkite prieskonius ir virkite ant silpnos ugnies tol, kol bruknės pasidarys permatomos.
Uogienę supilstykite į švarius, pakaitintus stiklainius.
Kai paviršiuje susidarys plutelė, sandariai uždenkite dezinfekuodais dangteliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
-
Vyšnios savo sultyse
-
Aviečių uogienė su imbierais ir žaliosiomis citrinomis
-
Paprasta svarainių uogienė
-
Paprasta žemuogių uogienė
-
Uogienė su rabarbarais
-
Juodųjų serbentų uogienė
-
Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
-
Žemuogės cukruje
-
Kriaušių ir bruknių uogienė
-
Paprikų ir aviečių uogienė
-
Moliūgų uogienė su vaisiais
-
Aviečių ir persikų uogienė
-
Rabarbarų ir braškių uogienė
-
Sauliaus braškių uogienė
-
Braškių uogienė su rabarbarais
-
Cukinijų uogienė
-
Šermukšnių uogienė
-
Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
-
Agrastų marmeladas
Bruknių uogienė
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
-
Bruknės,
2 kilogramai -
Cukrus,
1.5 kilogramo - Cinamonas, žievelė
- Gvazdikėliai, 3 - 4
-
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bruknių uogas švariai perrinkite ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Norėdami pašalinti kartstumą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite kelias minutes. Po to, nupylę vandenį, bruknes nuvarvinkite.
Cukrų užpilkite vandeniu, pakaitinkite ir šiuo karštu sirupu užpilkite į puodą subertas bruknes.
Sudėkite prieskonius ir virkite ant silpnos ugnies tol, kol bruknės pasidarys permatomos.
Uogienę supilstykite į švarius, pakaitintus stiklainius.
Kai paviršiuje susidarys plutelė, sandariai uždenkite dezinfekuodais dangteliais.
Komentarai (4)
-
algis
2017-08-27 11:08
tikrai labai daug cukraus. Kaimynė išvis be cukraus verda vienas bruknes, tik prieš verdant jas sutrina.Ji sako, kad cukrus prie mėsos nereikalingas, ir aplamai, cukraus reikia kiek galima mažiau valgyti.
-
Nata
2016-09-04 19:48
Mano nuomone daugoka cukraus jai norisi prie mesos.bet vistiek aciu.bandysiu virti