
1 stiklinė | vanduo |
1 kilogramas | vyšnios |
1 kilogramas | cukrus |
šiek tiek | apelsinų (žievelė) |
Ant paruoštų vyšnių užpilkite karštą sirupą ir vandens, cukraus, apelsino žievelės ir palikite nakčiai kambario temperatūroje. Kitą dieną nupiltą sirupą užvirinkite ir jau kiek pravėsusį užpilkite ant uogų ir vėl palikite nakčiai. Trečią dieną užpilkite uogas karštu, pavirintu sirupu ir pamažu virkite apie 10 min. Uogienę supilstykite į 1L talpos karštus, gerai išplautus ir iškaitintus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite steriliais dangteliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Figų džemas
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Konservuoti žirneliai
-
Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
-
Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
-
Obuolienė
-
Juodųjų serbentų uogienė
-
Konservuoti pomidorai
-
Marinuoti kiaušiniai
-
Kriaušių kompotas
-
Vyšnių uogienė 2
-
Svarainiai cukruje
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Spanguolių ir morkų marmeladas
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Rauginti agurkai žiemai
-
Grybų sultys
-
Raudonųjų serbentų drebučiai su vanile
-
Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
-
Apelsininė cukinija
Vyšnių uogienė

- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
1 stiklinė -
Vyšnios,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas - Apelsinai, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruoškite uogas - nuplaukite, nuimkite kotelius. Uogas nusausinkite ir išimkite kauliukus.
Ant paruoštų vyšnių užpilkite karštą sirupą ir vandens, cukraus, apelsino žievelės ir palikite nakčiai kambario temperatūroje. Kitą dieną nupiltą sirupą užvirinkite ir jau kiek pravėsusį užpilkite ant uogų ir vėl palikite nakčiai. Trečią dieną užpilkite uogas karštu, pavirintu sirupu ir pamažu virkite apie 10 min. Uogienę supilstykite į 1L talpos karštus, gerai išplautus ir iškaitintus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite steriliais dangteliais.
Komentarai (8)
-
galima
2014-07-10 15:12
paprastai,- nueini i maxima ir nusiperki sintetinio vysniu dzemo...ir dar nevisai pigiai:)
-
lilija
2011-07-16 17:12
taip ir vasaros nepamatysi,diena ir nakti uogenes darysi ;-) :-D :bloga: :mmm:
-
Puiku
2011-06-27 09:12
Kad čia NUSIPAISTYTA į lankas. kas per sirupas iš stiklinės vandens ir kg cukraus? Ar nepamokytumei kaip virti uogienę savaitę laiko?
-
as
2009-09-22 11:45
as verdu visai paprastai,uzpilu cukrum ,palaikau per nakti ir isverdu,cukraus dedu 1:1 :-)
-
T
2009-08-22 10:42
PFFFFFF :-p
-
pantera
2009-08-01 17:47
%-)
o paprasčiau negalima?