Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Pjaustant vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį. Paruošti vaisiai apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja).
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.

Paprasta svarainių uogienė
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | svarainiai |
800 gramų | cukrus |
1.5 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Bruknių uogienė
-
Dumplūnės uogienė
-
Karamelės skonio obuolių uogienė
-
Agrastų uogienė su degtine
-
Vyšnių uogienė su juoduoju šokoladu
-
Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
-
Braškių uogienė
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
-
Moliūgų uogienė
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Džiovintų abrikosų marmeladas
-
Bulgariška slyvų uogienė
-
Braškių uogienė su rabarbarais
-
Pienių uogienė
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
-
Obuolių ir šermukšnių uogienė
-
Paprasta žemuogių uogienė
-
Šermukšnių uogienė
Paprasta svarainių uogienė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Svarainiai,
1 kilogramas -
Cukrus,
800 gramų -
Vanduo,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Pjaustant vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį. Paruošti vaisiai apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja).
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...