1 kilogramas | svarainiai |
800 gramų | cukrus |
1.5 stiklinės | vanduo |
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Obuolių košė
- Braškių uogienė su greipfrutais
- Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
- Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
- Juodųjų serbentų uogienė
- Paprasta žemuogių uogienė
- Aviečių uogienė
- Kaip pirmą kartą gyvenime išsivirti uogienę? (braškių ir nektarinų uogienė per 15 minučių)
- Obuolių džemas su karamele
- Dumplūnės uogienė
- Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
- Žemuogės cukruje
- Žemuogių uogienė
- Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė
- Braškių uogienė
- Braškių uogienė su vanile
- Skaniausia slyvų uogienė su citrina ir cinamonu
- Bruknių uogienė
- Paprasta svarainių uogienė
- Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais
Paprasta svarainių uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Svarainiai,
1 kilogramas -
Cukrus,
800 gramų -
Vanduo,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Pjaustant vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį. Paruošti vaisiai apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja).
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.