Nuraškytos uogos supilamos į emaliuotą arba glazūruotą molinį indą sluoksniais su cukrumi ir pastatomos parai vėsioje vietoje. Po to viskas supilama į puodą ir verdama, kol uogos pasidaro permatomos ir sirupas sutirštėja. Verdant uogienė dažnai sukratoma ir nugraibomos putos.
Uogienė į sterilius stiklainius supilstoma po to, kai atšąla, užsukama su kaitintais dangteliais.
Raudonųjų serbentų uogienė
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | raudonieji serbentai |
1.2 kilogramo | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pomidorai savo sultyse be odelių
- Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
- Itališkos daržovių salotos
- Marinuoti grybai
- Juodųjų serbentų drebučiai
- Pomidorai su želatina
- Raugerškio uogos, trintos su cukrumi
- Pipirmėtės sultys
- Vyšnių kompotas
- Bulgariški marinuoti agurkėliai
- Juodųjų serbentų kompotas
- Konservuota agurkų mišrainė
- Vyšnių kompotas
- Slyvų uogienė
- Kaukazinių slyvaičių kompotas
- Konservuotos paprikos
- Greitas vyšnių kompotas
- Marinuoti žiediniai kopūstai
- Konservuotos rūgštynės
- Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
Raudonųjų serbentų uogienė
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Raudonieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/5 kilogramo - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuraškytos uogos supilamos į emaliuotą arba glazūruotą molinį indą sluoksniais su cukrumi ir pastatomos parai vėsioje vietoje. Po to viskas supilama į puodą ir verdama, kol uogos pasidaro permatomos ir sirupas sutirštėja. Verdant uogienė dažnai sukratoma ir nugraibomos putos.
Uogienė į sterilius stiklainius supilstoma po to, kai atšąla, užsukama su kaitintais dangteliais.
Reklama:
Komentarai (4)
-
algis
2017-08-11 11:42
kodėl dangteliais užsukti kai atšala? Jei karštus užsuksiu, tai kas bus?
-
samant
2015-07-07 17:36
Labai gerais receptas
-
nina
2010-07-20 14:26
serbentai raudoni skanu bet ne uogiene o drebuciai nes tada seklyciu nebuna :super:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...