1 kilogramas | raudonieji serbentai |
1.2 kilogramo | cukrus |
Uogienė į sterilius stiklainius supilstoma po to, kai atšąla, užsukama su kaitintais dangteliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
- Rabarbarai žiemai
- Marinuoti pomidorai
- Šaldyti grybai
- Šparaginės pupelės žiemai
- Aštrūs marinuoti moliūgai
- Konservuota agurkų mišrainė
- Kaukazinių slyvaičių kompotas
- Marinuoti grybai
- Raudonųjų serbentų uogienė
- Kriaušienė
- Juodųjų serbentų kompotas
- Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
- Marinuoti žiediniai kopūstai
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Raudonųjų serbentų kompotas
- Sūdyti lašinukai cepelinų spirgučiams ar kiaušinienei
- Vyšnių uogienė 2
- Konservuoti žirneliai
- Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
Raudonųjų serbentų uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Raudonieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/5 kilogramo - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuraškytos uogos supilamos į emaliuotą arba glazūruotą molinį indą sluoksniais su cukrumi ir pastatomos parai vėsioje vietoje. Po to viskas supilama į puodą ir verdama, kol uogos pasidaro permatomos ir sirupas sutirštėja. Verdant uogienė dažnai sukratoma ir nugraibomos putos.
Uogienė į sterilius stiklainius supilstoma po to, kai atšąla, užsukama su kaitintais dangteliais.
Komentarai (4)
-
algis
2017-08-11 11:42
kodėl dangteliais užsukti kai atšala? Jei karštus užsuksiu, tai kas bus?
-
samant
2015-07-07 17:36
Labai gerais receptas
-
nina
2010-07-20 14:26
serbentai raudoni skanu bet ne uogiene o drebuciai nes tada seklyciu nebuna :super: