Nuraškytos uogos supilamos į emaliuotą arba glazūruotą molinį indą sluoksniais su cukrumi ir pastatomos parai vėsioje vietoje. Po to viskas supilama į puodą ir verdama, kol uogos pasidaro permatomos ir sirupas sutirštėja. Verdant uogienė dažnai sukratoma ir nugraibomos putos.
Uogienė į sterilius stiklainius supilstoma po to, kai atšąla, užsukama su kaitintais dangteliais.

Raudonųjų serbentų uogienė
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | raudonieji serbentai |
1.2 kilogramo | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Figų džemas
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Konservuoti žirneliai
-
Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
-
Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
-
Obuolienė
-
Juodųjų serbentų uogienė
-
Konservuoti pomidorai
-
Marinuoti kiaušiniai
-
Kriaušių kompotas
-
Vyšnių uogienė 2
-
Svarainiai cukruje
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Spanguolių ir morkų marmeladas
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Rauginti agurkai žiemai
-
Grybų sultys
-
Raudonųjų serbentų drebučiai su vanile
-
Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
-
Apelsininė cukinija
Raudonųjų serbentų uogienė
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Raudonieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/5 kilogramo - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuraškytos uogos supilamos į emaliuotą arba glazūruotą molinį indą sluoksniais su cukrumi ir pastatomos parai vėsioje vietoje. Po to viskas supilama į puodą ir verdama, kol uogos pasidaro permatomos ir sirupas sutirštėja. Verdant uogienė dažnai sukratoma ir nugraibomos putos.
Uogienė į sterilius stiklainius supilstoma po to, kai atšąla, užsukama su kaitintais dangteliais.
Reklama:
Komentarai (4)
-
algis
2017-08-11 11:42
kodėl dangteliais užsukti kai atšala? Jei karštus užsuksiu, tai kas bus?
-
samant
2015-07-07 17:36
Labai gerais receptas
-
nina
2010-07-20 14:26
serbentai raudoni skanu bet ne uogiene o drebuciai nes tada seklyciu nebuna :super:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...