
1 vienetas | apelsinų (žievelė) |
2 stiklinės | vanduo |
1 kilogramas | agrastų |
1 kilogramas | cukrus |
šiek tiek | cinamonas |
Pusiau ataušusią uogienę supilstykite į kaitintus stiklainius ir uždarykite dezinfekuotais dangteliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Šaldyti grybai
-
Konservuoti žirneliai
-
Konservuotas vyšnių kompotas
-
Gervuogių kompotas su obuoliais
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Slyvų kompotas
-
Baklažanų salotos
-
Slyvų - aronijų kompotas
-
Braškių kompotas
-
Marinuoti žiediniai kopūstai
-
Apelsininė cukinija
-
Konservuoti kopūstai
-
Agrastų marmeladas
-
Rabarbarų uogienė
-
Moliūgų ir persikų uogienė
-
Cukinija iš uogienės ir slyvų
-
Konservuoti žiediniai kopūstai
-
Obuolių ir moliūgų uogienė
-
Kiauliena drebučiuose
Agrastų uogienė

- Paruošimo laikas:
-
Apelsinai, žievelė,
1 vienetas -
Vanduo,
2 stiklinės -
Agrastai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas - Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Imkite vienodai prinokusius, bet ne visiškai sunokusius agrastus. Pašalinkite kotelių liekanas ir taurelių likučius, agrastus labai gerai nuplaukite ir mediniu labai plonu virbu ar smeigtuku (ne metaliniu) subadykite. Tada užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų odelė. Taip paruoštas uogas suberkite į atvėsusį sirupą ir laikykite jame vieną parą. Kitą dieną uogas kiaurasamčiu išgriebkite, sirupą užvirinkite ir, jam šiek tiek pavirus, supilkite išimtas uogas, ir vėl palikite parai. Trečią dieną kartokite vėl tą patį: uogas išgriebkite kiaurasamčiu, sirupą užvirinkite ir ant uogų užpilkite karštą. Tada sirupą su uogomis neilgai ant mažos ugnies pavirinkite (keletą minučių). Virinant ilgiau, uogos susitraukia, jų odelė sukietėja.
Pusiau ataušusią uogienę supilstykite į kaitintus stiklainius ir uždarykite dezinfekuotais dangteliais.
Komentarai (16)
-
pupa
2014-07-26 14:01
laaabai skanu !!!!
-
Augis
2014-07-19 20:41
Atrodo tai kaip agurkai
-
Reda
2013-07-09 19:01
Neaiskus receptas, verciau nebandysiu...
-
Julija
2012-07-19 10:14
blin, tai kada apelsinus deti?
autoria, prasyciau paaiskinti..
-
meja
2012-07-19 08:47
super skani uogiene :))). didziausias darbas- agrastus suskint. praejusiais pabandymui dariau - tikrai verta :) ir labai paprasta :super: :super: visi pirstus apsilaizys
-
Julius
2011-03-10 02:58
tinginės jūs.. moterys turi būti darbščios
-
laura
2010-08-02 16:11
kažkokia nesąmone :-p
-
birute
2010-07-26 17:15
taip ilgai prie uogienes sedeti :-o :ne:
-
zivile
2010-07-18 18:51
visoms merginoms pritariu, kad cia didele terlione, prie uogienes nesu pratus suktis 3paras ir koks dar ten sirupas %-) :-p
-
nijole
2009-08-13 17:14
Terlione??? Prie uogienes sedeti nereikia!!!