Agrastų uogienė
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų (žievelė)
2 stiklinės vanduo
1 kilogramas agrastų
1 kilogramas cukrus
šiek tiek cinamonas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Imkite vienodai prinokusius, bet ne visiškai sunokusius agrastus. Pašalinkite kotelių liekanas ir taurelių likučius, agrastus labai gerai nuplaukite ir mediniu labai plonu virbu ar smeigtuku (ne metaliniu) subadykite. Tada užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų odelė. Taip paruoštas uogas suberkite į atvėsusį sirupą ir laikykite jame vieną parą. Kitą dieną uogas kiaurasamčiu išgriebkite, sirupą užvirinkite ir, jam šiek tiek pavirus, supilkite išimtas uogas, ir vėl palikite parai. Trečią dieną kartokite vėl tą patį: uogas išgriebkite kiaurasamčiu, sirupą užvirinkite ir ant uogų užpilkite karštą. Tada sirupą su uogomis neilgai ant mažos ugnies pavirinkite (keletą minučių). Virinant ilgiau, uogos susitraukia, jų odelė sukietėja.
Pusiau ataušusią uogienę supilstykite į kaitintus stiklainius ir uždarykite dezinfekuotais dangteliais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Agrastų uogienė

Komentarai: 16
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Imkite vienodai prinokusius, bet ne visiškai sunokusius agrastus. Pašalinkite kotelių liekanas ir taurelių likučius, agrastus labai gerai nuplaukite ir mediniu labai plonu virbu ar smeigtuku (ne metaliniu) subadykite. Tada užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų odelė. Taip paruoštas uogas suberkite į atvėsusį sirupą ir laikykite jame vieną parą. Kitą dieną uogas kiaurasamčiu išgriebkite, sirupą užvirinkite ir, jam šiek tiek pavirus, supilkite išimtas uogas, ir vėl palikite parai. Trečią dieną kartokite vėl tą patį: uogas išgriebkite kiaurasamčiu, sirupą užvirinkite ir ant uogų užpilkite karštą. Tada sirupą su uogomis neilgai ant mažos ugnies pavirinkite (keletą minučių). Virinant ilgiau, uogos susitraukia, jų odelė sukietėja.
Pusiau ataušusią uogienę supilstykite į kaitintus stiklainius ir uždarykite dezinfekuotais dangteliais.

Reklama:

Komentarai (16)


  • pupa 2014-07-26 14:01

    laaabai skanu !!!!


  • Augis 2014-07-19 20:41

    Atrodo tai kaip agurkai


  • Reda 2013-07-09 19:01

    Neaiskus receptas, verciau nebandysiu...


  • Julija 2012-07-19 10:14

    blin, tai kada apelsinus deti?
    autoria, prasyciau paaiskinti..


  • meja 2012-07-19 08:47

    super skani uogiene :))). didziausias darbas- agrastus suskint. praejusiais pabandymui dariau - tikrai verta :) ir labai paprasta :super: :super: visi pirstus apsilaizys


  • Julius 2011-03-10 02:58

    tinginės jūs.. moterys turi būti darbščios


  • laura 2010-08-02 16:11

    kažkokia nesąmone :-p


  • birute 2010-07-26 17:15

    taip ilgai prie uogienes sedeti :-o :ne:


  • zivile 2010-07-18 18:51

    visoms merginoms pritariu, kad cia didele terlione, prie uogienes nesu pratus suktis 3paras ir koks dar ten sirupas %-) :-p


  • nijole 2009-08-13 17:14

    Terlione??? Prie uogienes sedeti nereikia!!!


Daugiau receptų