Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.

Juodųjų serbentų džemas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Juodųjų serbentų uogienė
-
Konservuoti žirneliai
-
Konservuotos paprikos su pomidorais
-
Raudonųjų serbentų drebučiai su vanile
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Marinuoti burokėliai
-
Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
-
Kaukazinių slyvaičių kompotas
-
Obuolių ir moliūgų uogienė
-
Cukinijos žiemai
-
Džemas iš juodųjų serbentų
-
Konservuotos paprikos
-
Konservuotos cukinijos su pomidorais
-
Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
-
Konservuoti špinatai
-
Marinuoti grybai
-
Marinuotos vyšnios
-
Cukinijų pagardas žiemai
-
Apelsininė cukinija
-
Braškių kompotas
Juodųjų serbentų džemas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...