Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Juodųjų serbentų džemas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Rabarbarų tyrė
- Marinuoti žiediniai kopūstai
- Cukinijų pagardas žiemai
- šparaginės pupelės - marinate
- Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
- Žemuogės cukruje
- Agrastų marmeladas
- Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
- Kiauliena drebučiuose
- Saldžiarūgštis padažas žiemai
- Konservuotos cukinijos su pomidorais
- Konservuoti špinatai
- Cukinija iš uogienės ir slyvų
- Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
- Konservuoti aguročiai
- Rauginti agurkai
- Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
- Gervuogių kompotas su obuoliais
- Raugerškio uogos, trintos su cukrumi
- Konservuoti grybai
Juodųjų serbentų džemas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...