Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.

Juodųjų serbentų džemas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
šparaginės pupelės - marinate
-
Gudobelių uogienė
-
Cukinijų užkandis
-
Konservuoti pomidorai
-
Žemuogių uogienė
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Konservuoti pomidorai
-
Konservuoti žiediniai kopūstai
-
Vyšnių kompotas
-
Konservuotos paprikos su pomidorais
-
Lietuviška obuolienė
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Apelsininė cukinija
-
Padažas "Uncle Ben's"
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Itališkos daržovių salotos
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Agrastinis kompotas
-
Sedulos vaisių drebučiai
Juodųjų serbentų džemas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...