Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.

Juodųjų serbentų džemas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Konservuoti špinatai
-
Juodųjų serbentų kompotas
-
Padažas "Uncle Ben's"
-
šparaginės pupelės - marinate
-
Svarainiai cukruje
-
Greitas vyšnių kompotas
-
Žemuogės cukruje
-
Aviečių džemas
-
Konservuoti aguročiai
-
Mėlynių kompotas
-
Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
-
Cukinijos žiemai
-
Braškių uogienė
-
Pipirmėtės sultys
-
Raudonųjų serbentų drebučiai su vanile
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Lietuviška obuolienė
-
Baklažanų salotos
-
Agrastų uogienė
-
Obuolių sultys
Juodųjų serbentų džemas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...