Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.

Juodųjų serbentų džemas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Konservuoti burokėliai
-
Braškių uogienė
-
šparaginės pupelės - marinate
-
Konservuotos rūgštynės
-
Marinuotos vyšnios
-
Konservuotas vyšnių kompotas
-
Kriaušienė
-
Apelsininė cukinija
-
Konservuoti špinatai
-
Sūdyti lašinukai cepelinų spirgučiams ar kiaušinienei
-
Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
-
Ievos uogienė
-
Raudonųjų serbentų kompotas
-
Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
-
Aštrūs rauginti agurkai
-
Aviečių džemas
-
Mėlynių kompotas
-
Rauginti agurkai
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Sedulos vaisių drebučiai
Juodųjų serbentų džemas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...