Spanguolių uogienė
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas spanguolės
1 kilogramas cukrus
šiek tiek citrinos (žievelė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85—90° C) vandenį 2—3 min., kad suminkštėtų odelė.
Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5—2 stiklinės vandens) išverdamas sirupas, nugraibomos putos. Šiltu sirupu užpilamos paruoštos uogos ir iš lėto užvirinamos. Užvirusi uogienė tuoj nukeliama nuo ugnies, atšaldoma ir vėl užvirinama. Taip kartojama 3 kartus. Paskutinį kartą užvirinus, verdama iš lėto, graibant putas, kol sirupas sutirštėja, o uogos pasidaro permatomos.
Tada sudedamos sutarkuotos citrinos arba apelsino žievelės.
Uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi.

Populiariausi receptai šią savaitę

Spanguolių uogienė

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85—90° C) vandenį 2—3 min., kad suminkštėtų odelė.
Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5—2 stiklinės vandens) išverdamas sirupas, nugraibomos putos. Šiltu sirupu užpilamos paruoštos uogos ir iš lėto užvirinamos. Užvirusi uogienė tuoj nukeliama nuo ugnies, atšaldoma ir vėl užvirinama. Taip kartojama 3 kartus. Paskutinį kartą užvirinus, verdama iš lėto, graibant putas, kol sirupas sutirštėja, o uogos pasidaro permatomos.
Tada sudedamos sutarkuotos citrinos arba apelsino žievelės.
Uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi.

Reklama:

Komentarai (3)


  • Joana 2009-09-28 20:15

    Aš darau uogienę spanguolių su putinų uogomis. Imu 2 lit. spanguolių, 2 lit.putinų uogų ir 2,5 litro cukraus( ne kg. o litro!) Spanguoles sumalu, putinus nemalu. Jei laikysite šaltai galima nevirti. Šiais metais dėjau medų vietoje cukraus. Tai receptas iš šiaurės, nuo peršalimo, nuo gripo, aš ji naudoju ir neatmenu kada gripavau, nors jokių skiepų niekada nevartojau. Pabandykit, kol dar yra putino ir spanguolių.


  • re 2009-09-21 09:44

    Sumaliau prinokusias uogas, idejau cukraus ir i saldytuva, labai skanu ir visi vitaminai islieka :super:


  • Traumer 2009-08-25 23:08

    :-p vilioja :-D butinai pameginsiu :super:


Daugiau receptų