| 1 kilogramas | spanguolės | 
| 1 kilogramas | cukrus | 
| šiek tiek | citrinos (žievelė) | 
Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5—2 stiklinės vandens) išverdamas sirupas, nugraibomos putos. Šiltu sirupu užpilamos paruoštos uogos ir iš lėto užvirinamos. Užvirusi uogienė tuoj nukeliama nuo ugnies, atšaldoma ir vėl užvirinama. Taip kartojama 3 kartus. Paskutinį kartą užvirinus, verdama iš lėto, graibant putas, kol sirupas sutirštėja, o uogos pasidaro permatomos.
Tada sudedamos sutarkuotos citrinos arba apelsino žievelės.
Uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi.
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                        
                                    
                Šokoladinis slyvų džemas
             - 
                
                                        
                                    
                Cukinijų- ananasų konservai
             - 
                
                                        
                                    
                Marinuotos šparaginės pupelės
             - 
                
                                        
                                    
                Konservuoti burokėliai
             - 
                
                                        
                                    
                Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
             - 
                
                                        
                                    
                Paprasta vyšnių uogienė
             - 
                
                                        
                                    
                Itališkos daržovių salotos
             - 
                
                                        
                                    
                Konservuotos paprikos
             - 
                
                                        
                                    
                Parauginti agurkai
             - 
                
                                        
                                    
                Pomidorai su želatina
             - 
                
                                        
                                    
                Marinuoti agurkai su svogūnais
             - 
                
                                        
                                    
                Konservuoti špinatai
             - 
                
                                        
                                    
                Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
             - 
                
                                        
                                    
                Rauginti agurkai žiemai
             - 
                
                                        
                                    
                Slyvų ir moliūgų uogienė
             - 
                
                                        
                                    
                Mėlynių uogienė
             - 
                
                                        
                                    
                Juodujų serbentų kompotas
             - 
                
                                        
                                    
                Pomidorų ir čili padažas
             - 
                
                                        
                                    
                Slyvų kompotas
             - 
                
                                        
                                    
                Cukinijų pagardas žiemai
             
Spanguolių uogienė
                        akcijas
                    - Paruošimo laikas:
 
- 
                                                            
                                                            Spanguolės, 
1 kilogramas  - 
                                                            
                                                            Cukrus, 
1 kilogramas  - Citrinos, žievelė
 - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85—90° C) vandenį 2—3 min., kad suminkštėtų odelė.
Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5—2 stiklinės vandens) išverdamas sirupas, nugraibomos putos. Šiltu sirupu užpilamos paruoštos uogos ir iš lėto užvirinamos. Užvirusi uogienė tuoj nukeliama nuo ugnies, atšaldoma ir vėl užvirinama. Taip kartojama 3 kartus. Paskutinį kartą užvirinus, verdama iš lėto, graibant putas, kol sirupas sutirštėja, o uogos pasidaro permatomos.
Tada sudedamos sutarkuotos citrinos arba apelsino žievelės.
Uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi.
Komentarai (7)
- 
        Joana
        2009-09-28 20:15
    
        Aš darau uogienę spanguolių su putinų uogomis. Imu 2 lit. spanguolių, 2 lit.putinų uogų ir 2,5 litro cukraus( ne kg. o litro!) Spanguoles sumalu, putinus nemalu. Jei laikysite šaltai galima nevirti. Šiais metais dėjau medų vietoje cukraus. Tai receptas iš šiaurės, nuo peršalimo, nuo gripo, aš ji naudoju ir neatmenu kada gripavau, nors jokių skiepų niekada nevartojau. Pabandykit, kol dar yra putino ir spanguolių.
 - 
        re
        2009-09-21 09:44
    
        Sumaliau prinokusias uogas, idejau cukraus ir i saldytuva, labai skanu ir visi vitaminai islieka :super:
 - 
        Traumer
        2009-08-25 23:08
    
        :-p vilioja :-D butinai pameginsiu :super:
 
