1 kilogramas | spanguolės |
1 kilogramas | cukrus |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5—2 stiklinės vandens) išverdamas sirupas, nugraibomos putos. Šiltu sirupu užpilamos paruoštos uogos ir iš lėto užvirinamos. Užvirusi uogienė tuoj nukeliama nuo ugnies, atšaldoma ir vėl užvirinama. Taip kartojama 3 kartus. Paskutinį kartą užvirinus, verdama iš lėto, graibant putas, kol sirupas sutirštėja, o uogos pasidaro permatomos.
Tada sudedamos sutarkuotos citrinos arba apelsino žievelės.
Uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šaltalankio uogienė
- Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
- Braškių uogienė
- Sūdytos rūgštynės
- Juodieji serbentai savo sultyse
- Marinuoti pomidorai su imbieru
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
- Konservuoti grybai
- Agurkų mišrainė
- Putino uogų drebučiai
- Kriaušių kompotas
- Marinuoti agurkai
- Šaldyti grybai
- Juodųjų serbentų kompotas
- Šaldytos rūgštynės žiemai
- Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
- Juodųjų serbentų džemas
- Marinuoti grybai žiemai
- Obuolių sultys
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
Spanguolių uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Spanguolės,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas - Citrinos, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85—90° C) vandenį 2—3 min., kad suminkštėtų odelė.
Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5—2 stiklinės vandens) išverdamas sirupas, nugraibomos putos. Šiltu sirupu užpilamos paruoštos uogos ir iš lėto užvirinamos. Užvirusi uogienė tuoj nukeliama nuo ugnies, atšaldoma ir vėl užvirinama. Taip kartojama 3 kartus. Paskutinį kartą užvirinus, verdama iš lėto, graibant putas, kol sirupas sutirštėja, o uogos pasidaro permatomos.
Tada sudedamos sutarkuotos citrinos arba apelsino žievelės.
Uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi.
Komentarai (7)
-
Joana
2009-09-28 20:15
Aš darau uogienę spanguolių su putinų uogomis. Imu 2 lit. spanguolių, 2 lit.putinų uogų ir 2,5 litro cukraus( ne kg. o litro!) Spanguoles sumalu, putinus nemalu. Jei laikysite šaltai galima nevirti. Šiais metais dėjau medų vietoje cukraus. Tai receptas iš šiaurės, nuo peršalimo, nuo gripo, aš ji naudoju ir neatmenu kada gripavau, nors jokių skiepų niekada nevartojau. Pabandykit, kol dar yra putino ir spanguolių.
-
re
2009-09-21 09:44
Sumaliau prinokusias uogas, idejau cukraus ir i saldytuva, labai skanu ir visi vitaminai islieka :super:
-
Traumer
2009-08-25 23:08
:-p vilioja :-D butinai pameginsiu :super: