Obuolių ir šermukšnių uogienė
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1.6 kilogramo | cukrus |
1 kilogramas | šermukšnis |
500 gramų | obuoliai |
2 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Išvalytus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sumaišykite su šermukšniais. Juos užpilkite iš cukraus ir vandens išvirtu karštu sirupu. Pavirkite 5 min. ir palikite 12 val. Antrą kartą virkite, kol uogienė sutirštės. Supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Agrastų marmeladas
- Obuolių džemas su karamele
- Obuolių košė
- Aviečių uogienė- džemas
- Paprasta vyšnių uogienė
- Sauliaus braškių uogienė
- Kreminis citrinų pyragas
- Agrastų uogienė
- Slyvų uogienė su riešutais
- Braškių ir rabarbarų uogienė
- Žemuogės cukruje
- Agrastų uogienė su degtine
- Moliūgų ir obuolių uogienė
- Aviečių ir persikų uogienė
- Arbūzų ir braškių uogienė
- Karamelės skonio obuolių uogienė
- Obuolių ir cukinijų pagardas
- Obuolienė su imbierais
- Pienių uogienė
- Slyvų ir juodojo šokolado uogienė
Obuolių ir šermukšnių uogienė
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 ir 3/5 kilogramo -
Šermukšnis,
1 kilogramas -
Obuoliai,
500 gramų -
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvalytus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sumaišykite su šermukšniais. Juos užpilkite iš cukraus ir vandens išvirtu karštu sirupu. Pavirkite 5 min. ir palikite 12 val. Antrą kartą virkite, kol uogienė sutirštės. Supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Marija
2010-09-10 19:12
O aš dalį obuolių ir šermukšnių sutrnu į tyrę, po to viską sumaišau kartu įdėdama cukrau ir nakčiai palieku šaldytuve. Kitą dieną verdu kol sutirštės.Dar galima daugiau cukraus pridėjus ir gerai išmaišius(kol cukrus visiškai ištirps ) viską sudėti į nedidelius stiklainius ir laikyti vėsiai per žiemą, aš laikau šaldytuve.Pasakiškas skonis gaunasi - šviežio obuolio kvapas ir tas karstelėjes šermukšnio rūgstumas. :super:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...