1.6 kilogramo | cukrus |
1 kilogramas | šermukšnis |
500 gramų | obuoliai |
2 stiklinės | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Moliūgų ir obuolių uogienė
- Juodųjų serbentų džemas
- Kriaušių ir bruknių uogienė
- Svarainių uogienė
- Obuolių uogienė su spanguolėm
- Mėlynių uogienė
- Konservuotos cukinijos
- Skaniausia slyvų uogienė su citrina ir cinamonu
- Braškių uogienė su sambuka
- Uogienė iš uogų arba vaisių
- Obuolienė su imbierais
- Braškių ir rabarbarų uogienė
- Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
- Aviečių ir agrastų marmeladas
- Obuolių ir šermukšnių uogienė
- Braškių uogienė su vanile
- Žemuogės cukruje
- Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
- Slyvų uogienė
- Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė
Obuolių ir šermukšnių uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 ir 3/5 kilogramo -
Šermukšnis,
1 kilogramas -
Obuoliai,
500 gramų -
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvalytus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sumaišykite su šermukšniais. Juos užpilkite iš cukraus ir vandens išvirtu karštu sirupu. Pavirkite 5 min. ir palikite 12 val. Antrą kartą virkite, kol uogienė sutirštės. Supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
Komentarai (2)
-
Marija
2010-09-10 19:12
O aš dalį obuolių ir šermukšnių sutrnu į tyrę, po to viską sumaišau kartu įdėdama cukrau ir nakčiai palieku šaldytuve. Kitą dieną verdu kol sutirštės.Dar galima daugiau cukraus pridėjus ir gerai išmaišius(kol cukrus visiškai ištirps ) viską sudėti į nedidelius stiklainius ir laikyti vėsiai per žiemą, aš laikau šaldytuve.Pasakiškas skonis gaunasi - šviežio obuolio kvapas ir tas karstelėjes šermukšnio rūgstumas. :super: