500 gramų | vyšnios (be kauliukų (šaldytos arba šviežios)) |
500 gramų | uogos (tinka mėlynės, serbentai, avietės, spanguolės (šaldytos arba šviežios)) |
500 galvų | „dansukker“ cukrus (uogienėms) |
3 vienetai | anyžiaus (žvaigždiniai) |
1 vienetas | cinamonas (lazdelė) |
Paruoškite vyšnias ir kitas uogas. Jei naudojate šaldytas uogas, jos turi būti atitirpdytos kambario temperatūroje. Uogas supilkite į puodą ir kaitinkite, kol pradės garuoti. Suberkite cukrų uogienėms bei prieskonius (žvaigždinių anyžių tikrai rasite specializuotoje prieskonių parduotuvėje) ir 10–15 minučių virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Išimkite prieskonius. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vyšnių uogienė
- Kriaušių ir bruknių uogienė
- Braškių ir rabarbarų uogienė
- Cukinijų uogienė
- Braškių uogienė
- Uogienė iš uogų arba vaisių
- Skaniausia slyvų uogienė su citrina ir cinamonu
- Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais
- Slyvų uogienė
- Bruknės savo sultyse
- Saldūs obuoliukai
- Uogienė su rabarbarais
- Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
- Obuolių džemas su karamele
- Rabarbarų uogienė
- Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
- Dumplūnės uogienė
- Paprasta svarainių uogienė
- Arbūzų ir braškių uogienė
- Juodųjų serbentų džemas
Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Vyšnios, be kauliukų (šaldytos arba šviežios),
500 gramų -
Uogos, tinka mėlynės, serbentai, avietės, spanguolės (šaldytos arba šviežios),
500 gramų -
„Dansukker“ cukrus, uogienėms,
500 galvų -
Anyžius, žvaigždiniai,
3 vienetai -
Cinamonas, lazdelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paslapčių kupina uogienė. Paragavę jos ne iš karto atspėtumėte, kas čia per prieskonis, nes žvaigždinių anyžių beveik nesijaučia, jie lyg pradingsta paryškindami vyšnių skonį. Verta pamėginti.
Paruoškite vyšnias ir kitas uogas. Jei naudojate šaldytas uogas, jos turi būti atitirpdytos kambario temperatūroje. Uogas supilkite į puodą ir kaitinkite, kol pradės garuoti. Suberkite cukrų uogienėms bei prieskonius (žvaigždinių anyžių tikrai rasite specializuotoje prieskonių parduotuvėje) ir 10–15 minučių virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Išimkite prieskonius. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.