Paslapčių kupina uogienė. Paragavę jos ne iš karto atspėtumėte, kas čia per prieskonis, nes žvaigždinių anyžių beveik nesijaučia, jie lyg pradingsta paryškindami vyšnių skonį. Verta pamėginti.
Paruoškite vyšnias ir kitas uogas. Jei naudojate šaldytas uogas, jos turi būti atitirpdytos kambario temperatūroje. Uogas supilkite į puodą ir kaitinkite, kol pradės garuoti. Suberkite cukrų uogienėms bei prieskonius (žvaigždinių anyžių tikrai rasite specializuotoje prieskonių parduotuvėje) ir 10–15 minučių virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Išimkite prieskonius. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.

Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
500 gramų | vyšnios (be kauliukų (šaldytos arba šviežios)) |
500 gramų | uogos (tinka mėlynės, serbentai, avietės, spanguolės (šaldytos arba šviežios)) |
500 galvų | „dansukker“ cukrus (uogienėms) |
3 vienetai | anyžiaus (žvaigždiniai) |
1 vienetas | cinamonas (lazdelė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Agrastų marmeladas
-
Obuolių ir šermukšnių uogienė
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Rabarbarų ir braškių uogienė
-
Kriaušių ir bruknių uogienė
-
Arbūzų ir braškių uogienė
-
Vyšnių uogienė su juoduoju šokoladu
-
Braškių uogienė su rabarbarais
-
Bruknės savo sultyse
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Spanguolių uogienė
-
Slyvų ir juodojo šokolado uogienė
-
Paprikų ir aviečių uogienė
-
Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais
-
Braškių ir gervuogių džemas
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
-
Agrastų uogienė su degtine
-
Slyvų uogienė su riešutais
Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Vyšnios, be kauliukų (šaldytos arba šviežios),
500 gramų -
Uogos, tinka mėlynės, serbentai, avietės, spanguolės (šaldytos arba šviežios),
500 gramų -
„Dansukker“ cukrus, uogienėms,
500 galvų -
Anyžius, žvaigždiniai,
3 vienetai -
Cinamonas, lazdelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Paslapčių kupina uogienė. Paragavę jos ne iš karto atspėtumėte, kas čia per prieskonis, nes žvaigždinių anyžių beveik nesijaučia, jie lyg pradingsta paryškindami vyšnių skonį. Verta pamėginti.
Paruoškite vyšnias ir kitas uogas. Jei naudojate šaldytas uogas, jos turi būti atitirpdytos kambario temperatūroje. Uogas supilkite į puodą ir kaitinkite, kol pradės garuoti. Suberkite cukrų uogienėms bei prieskonius (žvaigždinių anyžių tikrai rasite specializuotoje prieskonių parduotuvėje) ir 10–15 minučių virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Išimkite prieskonius. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...