
4 vienetai | obuoliai (didelių) |
1 stiklinė | miltai (200 ml) |
130 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai (didelių) |
0.75 stiklinės | cukrus |
1.5 arbatinio šaukštelio | vanilinis cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska (smulkios) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bananų ir obuolienės pyragas
-
Paprastas pyragas su abrikosų džemu
-
Kisieliaus keksas
-
Pyragas "Prie arbatos"
-
Obuolių pyragas su riešutais
-
Švelnus pyragas
-
Tortas "Velykų kiaušinis"
-
Bulvių apkepas su šparagais
-
Trupiniuotis
-
Šakočio pusbrolis
-
Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
-
Moliūginis varškės pyragas
-
Obuolių-rabarbarų pyragas
-
Meduoliukas
-
Skonio kelias su abrikosais
-
Varkės pyragas
-
Varškės ir obuolių pyragas
-
Juodųjų serbentų pyragas su varške
-
Obuolių pyragas su bruknėmis
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Obuoliai, didelių,
4 vienetai -
Miltai, 200 ml,
1 stiklinė -
Sviestas,
130 gramų -
Kiaušiniai, didelių,
2 vienetai -
Cukrus,
3/4 stiklinės -
Vanilinis cukrus,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska, smulkios,
1/4 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą ištirpiname mikrobangėje, paliekame šiek tiek pravėsti.
Viename inde sumaišome miltus su druska, kepimo milteliais, persijojame 1 kartą.
Kitame inde iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome miltus, po to įmaišome sviestą, tešlą gerai išplakame iki vientisos masės.
Orkaitę įkaitiname iki 175 C.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome riekelėmis (storesnėmis ar plonesnėmis, kaip labiau patinka. Aš pjausčiau storesnėmis). Obuolių riekeles lėtai sumaišome su tešla.
24 cm išardomą, apvalią kepimo formą gerai patepame sviestu, supilame tešlą. Kepame įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje 35-40 min, kol pyragas parunda ir vidus iškepa. Ar vidus iškepęs patikrinkite įdūrę medinį dantų krapštuką į pyrago vidurį – jei ištraukus krapštukas švarus – pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – pakepkite 5 ar 10 min ilgiau. Karštą obuolių pyragą galite patiekti su ledais ar grietinėle.
Komentarai (4)
-
Nežinomas
2020-12-02 09:29
Atrodo skaniai, bet nemėgstu.