Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Labai minkštas, purus ir drėgnas obuolių pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje! Šis pyragas be galo skanus dar karštas su ledais ar grietinėle. Pyrago pagaminimas gana greitas, o Labai minkštas, purus ir drėgnas obuolių pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje! Šis pyragas be galo skanus dar karštas su ledais ar grietinėle. Pyrago pagaminimas gana greitas, o nuo stalo jis taip pat greitai ir išgaruoja. Jei norite daugiau tešlos, bet mažiau obuolių, tuomet dėkite tik 2 obuolius į pyragą. Taip pat galite pirma supilti tešlą, ir tik po to sudėlioti obuolius ant viršaus. Bet kuriuo atveju – labai skanu. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai obuoliai (didelių)
1 stiklinė miltai (200 ml)
130 gramų sviestas
2 vienetai kiaušiniai (didelių)
0.75 stiklinės cukrus
1.5 arbatinio šaukštelio vanilinis cukrus
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
0.25 arbatinio šaukštelio druska (smulkios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Sviestą ištirpiname mikrobangėje, paliekame šiek tiek pravėsti.
2.
Viename inde sumaišome miltus su druska, kepimo milteliais, persijojame 1 kartą.
3.
Kitame inde iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome miltus, po to įmaišome sviestą, tešlą gerai išplakame iki vientisos masės.
4.
Orkaitę įkaitiname iki 175 C.
5.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome riekelėmis (storesnėmis ar plonesnėmis, kaip labiau patinka. Aš pjausčiau storesnėmis). Obuolių riekeles lėtai sumaišome su tešla.
6.
24 cm išardomą, apvalią kepimo formą gerai patepame sviestu, supilame tešlą. Kepame įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje 35-40 min, kol pyragas parunda ir vidus iškepa. Ar vidus iškepęs patikrinkite įdūrę medinį dantų krapštuką į pyrago vidurį – jei ištraukus krapštukas švarus – pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – pakepkite 5 ar 10 min ilgiau. Karštą obuolių pyragą galite patiekti su ledais ar grietinėle.

Populiariausi receptai šią savaitę

Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Labai minkštas, purus ir drėgnas obuolių pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje! Šis pyragas be galo skanus dar karštas su ledais ar grietinėle. Pyrago pagaminimas gana greitas, o ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Sviestą ištirpiname mikrobangėje, paliekame šiek tiek pravėsti.

  2. Viename inde sumaišome miltus su druska, kepimo milteliais, persijojame 1 kartą.

  3. Kitame inde iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome miltus, po to įmaišome sviestą, tešlą gerai išplakame iki vientisos masės.

  4. Orkaitę įkaitiname iki 175 C.

  5. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome riekelėmis (storesnėmis ar plonesnėmis, kaip labiau patinka. Aš pjausčiau storesnėmis). Obuolių riekeles lėtai sumaišome su tešla.

  6. 24 cm išardomą, apvalią kepimo formą gerai patepame sviestu, supilame tešlą. Kepame įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje 35-40 min, kol pyragas parunda ir vidus iškepa. Ar vidus iškepęs patikrinkite įdūrę medinį dantų krapštuką į pyrago vidurį – jei ištraukus krapštukas švarus – pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – pakepkite 5 ar 10 min ilgiau. Karštą obuolių pyragą galite patiekti su ledais ar grietinėle.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (4)


  • Nežinomas 2020-12-02 09:29

    Atrodo skaniai, bet nemėgstu.


Daugiau receptų