
4 vienetai | obuoliai (didelių) |
1 stiklinė | miltai (200 ml) |
130 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai (didelių) |
0.75 stiklinės | cukrus |
1.5 arbatinio šaukštelio | vanilinis cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska (smulkios) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Batonas su sūriu ir česnaku
-
Obuolių pyragas su varške ir karamele
-
Kalėdinis pyragas (gaminti prieš 10 dienų iki Kalėdų)
-
Morkų pyragas su riešutais
-
Aguoninis vyniotinis
-
Gardus medaus pyragas
-
Bulvių apkepas su šparagais
-
Obuolių pyragas be tešlos
-
Bananų ir obuolienės pyragas
-
Pascha
-
Studentiškas vyniotinis
-
Tiramisu
-
Džiovintų slyvų pyragas
-
Baltas greitpyragis
-
Braškių pyragas
-
"Amerikietiškas" obuolių pyragas
-
Žuvies pyragas
-
Sūrio pyragas
-
Pyragas su rabardarų džemu
-
Obuolių ir aguonų pyragas
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Obuoliai, didelių,
4 vienetai -
Miltai, 200 ml,
1 stiklinė -
Sviestas,
130 gramų -
Kiaušiniai, didelių,
2 vienetai -
Cukrus,
3/4 stiklinės -
Vanilinis cukrus,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska, smulkios,
1/4 arbatinio šaukštelio
Sviestą ištirpiname mikrobangėje, paliekame šiek tiek pravėsti.
Viename inde sumaišome miltus su druska, kepimo milteliais, persijojame 1 kartą.
Kitame inde iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome miltus, po to įmaišome sviestą, tešlą gerai išplakame iki vientisos masės.
Orkaitę įkaitiname iki 175 C.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome riekelėmis (storesnėmis ar plonesnėmis, kaip labiau patinka. Aš pjausčiau storesnėmis). Obuolių riekeles lėtai sumaišome su tešla.
24 cm išardomą, apvalią kepimo formą gerai patepame sviestu, supilame tešlą. Kepame įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje 35-40 min, kol pyragas parunda ir vidus iškepa. Ar vidus iškepęs patikrinkite įdūrę medinį dantų krapštuką į pyrago vidurį – jei ištraukus krapštukas švarus – pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – pakepkite 5 ar 10 min ilgiau. Karštą obuolių pyragą galite patiekti su ledais ar grietinėle.
Komentarai (4)
-
Nežinomas
2020-12-02 09:29
Atrodo skaniai, bet nemėgstu.