4 vienetai | obuoliai (didelių) |
1 stiklinė | miltai (200 ml) |
130 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai (didelių) |
0.75 stiklinės | cukrus |
1.5 arbatinio šaukštelio | vanilinis cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska (smulkios) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Špinatų tortas su varškės kremu ir braškėmis
- Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
- Pyragas su kondensuotu pienu
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir ananasais
- Pynutės su šokoladu
- Cinamoninis vyniotinis su obuoliais
- Gaivus bananų ir meduolių pyragas
- Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis
- Aguonų-migdolų pyragas
- Obuolių pyragas
- Minkštutis obuolių pyragas
- Gardusis Kuršėnų vyniotinis
- Ramunės obuolių pyragas
- Kalėdinis keksas
- Pyragas su uogiene
- Vyniotinis su obuoliene
- Varškės pyragas
- Šimtalapis su razinomis
- Olandiškas ryžių pyragas
- Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Obuoliai, didelių,
4 vienetai -
Miltai, 200 ml,
1 stiklinė -
Sviestas,
130 gramų -
Kiaušiniai, didelių,
2 vienetai -
Cukrus,
3/4 stiklinės -
Vanilinis cukrus,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska, smulkios,
1/4 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą ištirpiname mikrobangėje, paliekame šiek tiek pravėsti.
Viename inde sumaišome miltus su druska, kepimo milteliais, persijojame 1 kartą.
Kitame inde iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome miltus, po to įmaišome sviestą, tešlą gerai išplakame iki vientisos masės.
Orkaitę įkaitiname iki 175 C.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome riekelėmis (storesnėmis ar plonesnėmis, kaip labiau patinka. Aš pjausčiau storesnėmis). Obuolių riekeles lėtai sumaišome su tešla.
24 cm išardomą, apvalią kepimo formą gerai patepame sviestu, supilame tešlą. Kepame įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje 35-40 min, kol pyragas parunda ir vidus iškepa. Ar vidus iškepęs patikrinkite įdūrę medinį dantų krapštuką į pyrago vidurį – jei ištraukus krapštukas švarus – pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – pakepkite 5 ar 10 min ilgiau. Karštą obuolių pyragą galite patiekti su ledais ar grietinėle.
Komentarai (6)
-
Huana
2024-12-19 18:54
Buvo labai skanus ❤ ačiū❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤!
-
Ieva
2024-09-05 23:01
Labai skanus, pavyko is pirmo karto. Lengvas, purus ir ne sausas. Bus mano megstamiausias❤️Ačiū
-
Nežinomas
2020-12-02 09:29
Atrodo skaniai, bet nemėgstu.