
4 vienetai | obuoliai (didelių) |
1 stiklinė | miltai (200 ml) |
130 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai (didelių) |
0.75 stiklinės | cukrus |
1.5 arbatinio šaukštelio | vanilinis cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska (smulkios) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Medaus pyragas su razinomis, riešutais ir šokolado gabaliukais
-
Obuolių pyragėliai su cinamonu
-
Varškės pyragas "Apelsinas"
-
Obuolių pyragas su bruknėmis
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir ananasais
-
Šimtalapis
-
Apkepas „Greitukas“
-
Varškės pyragas
-
Kalakutienos pyragas
-
Paukštienos pyragas šventiniam stalui
-
Pyragas su juodaisiais serbentais
-
Vištienos pyragas
-
Aguoninis
-
Varškės pyragas
-
Vasaros slyvų pyragas
-
Vyniotinis su braškine uogiene
-
Riešutų plokštainis (kugelis)
-
Morkų pyrago gaminimas
-
Sūrio pyragas
-
Karolio obuolių pyragas
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Obuoliai, didelių,
4 vienetai -
Miltai, 200 ml,
1 stiklinė -
Sviestas,
130 gramų -
Kiaušiniai, didelių,
2 vienetai -
Cukrus,
3/4 stiklinės -
Vanilinis cukrus,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska, smulkios,
1/4 arbatinio šaukštelio
Sviestą ištirpiname mikrobangėje, paliekame šiek tiek pravėsti.
Viename inde sumaišome miltus su druska, kepimo milteliais, persijojame 1 kartą.
Kitame inde iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome miltus, po to įmaišome sviestą, tešlą gerai išplakame iki vientisos masės.
Orkaitę įkaitiname iki 175 C.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome riekelėmis (storesnėmis ar plonesnėmis, kaip labiau patinka. Aš pjausčiau storesnėmis). Obuolių riekeles lėtai sumaišome su tešla.
24 cm išardomą, apvalią kepimo formą gerai patepame sviestu, supilame tešlą. Kepame įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje 35-40 min, kol pyragas parunda ir vidus iškepa. Ar vidus iškepęs patikrinkite įdūrę medinį dantų krapštuką į pyrago vidurį – jei ištraukus krapštukas švarus – pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – pakepkite 5 ar 10 min ilgiau. Karštą obuolių pyragą galite patiekti su ledais ar grietinėle.
Komentarai (8)
-
itartinas incognito tipas
2022-02-09 14:13
nemoku gamint bet skaniai atrdodo galit parduot pagaminta? uwu
-
Gintaras Saparnis
2021-12-15 14:13
neturiu obuoliu turiu tik riesutus uwu
-
Didensnis saparnio fanas
2021-12-15 14:03
Sis pyragas isejo karstas labai skanus su kimledais
-
saparnio fanas
2021-12-15 14:01
pyragas labai karstas
-
Nežinomas
2020-12-02 09:29
Atrodo skaniai, bet nemėgstu.