Juodųjų serbentų uogienė
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas cukrus
1 kilogramas juodieji serbentai
2 stiklinės vanduo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Juodieji serbentai raškomi visiškai išsirpę. Uogos visiškai išsirpsta tik liepos antroje pusėje, tada jos ir raškomos uogienėms.
Nuraškytos uogos palaikomos 3 paras paskleistos nestoru sluoksniu vėsioje patalpoje. Tada nuplaunamos, nubraukiamos nuo kotelių ir, nukarpius taurėlapių liekanas, kiauraindyje palaikomos 2—3 min. 70—80° C temperatūros vandenyje, kad suminkštėtų odelė. Pro suminkštintą odelę cukrus lengviau patenka į uogas, ir jos išvirusios esti gražesnės.
Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas. Į jį sudedamos paruoštos uogos ir užvirinama. Užvirusi uogienė tuoj nukeliama nuo ugnies, atvėsinama ir vėl užvirinama. Taip kartojama 3 kartus. Paskutinį kartą užvirinus, verdama iš lengvo, sukratant ir nugraibant putas, kol sirupas sutirštėja, o uogos pasidaro permatomos. Tada uogienė atšaldoma ir supilstoma į sterilius stiklainius, užsukama su kaitintais dangteliais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Juodųjų serbentų uogienė

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Juodieji serbentai raškomi visiškai išsirpę. Uogos visiškai išsirpsta tik liepos antroje pusėje, tada jos ir raškomos uogienėms.
Nuraškytos uogos palaikomos 3 paras paskleistos nestoru sluoksniu vėsioje patalpoje. Tada nuplaunamos, nubraukiamos nuo kotelių ir, nukarpius taurėlapių liekanas, kiauraindyje palaikomos 2—3 min. 70—80° C temperatūros vandenyje, kad suminkštėtų odelė. Pro suminkštintą odelę cukrus lengviau patenka į uogas, ir jos išvirusios esti gražesnės.
Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas. Į jį sudedamos paruoštos uogos ir užvirinama. Užvirusi uogienė tuoj nukeliama nuo ugnies, atvėsinama ir vėl užvirinama. Taip kartojama 3 kartus. Paskutinį kartą užvirinus, verdama iš lengvo, sukratant ir nugraibant putas, kol sirupas sutirštėja, o uogos pasidaro permatomos. Tada uogienė atšaldoma ir supilstoma į sterilius stiklainius, užsukama su kaitintais dangteliais.

Reklama:

Komentarai (6)


  • Rimas 2015-07-19 22:31

    Sumalu su lėtaeige sulčiaspaude ,dedu cukraus ir į padvalą su visais vitaminais ,kokie dar virimai ? vitaminus sunaikint...?


  • ruta 2012-07-21 15:00

    juoduju serbentu uogiene verda tik neismanelei sitos uogos yra sumalama ir labai gerai ismaisoma su cukrumi ir tokia ji laikosi nors ir visa ziema plius islieka visi vitaminai


  • asta 2009-07-28 13:54

    mano tai labai paprastas ,juoduju serbentu paruosimas ,kibiras juoduju serbentu 6 bananai,bananus supjaustiti griezineliais,ir sudeti i nuplautus serbentus ,uzpilti 1kg cukraus,palaikyti 2.3valandas ir virti ant silpnos ugnies 45min ,ispilsti,jai ka sudomino pabandykit,nes bananai nuima juoduju serbentu aitruma.


  • rima 2009-07-19 16:40

    nesamone! sitiek zaisti 3 kartus virti :-( .as zinau paprastesni buda.Supili uogas su nedaug vandens ir supili cukru santykiu 1/2 ir verdi kol isverda :super:


  • .... 2009-07-15 10:13

    :super:


Daugiau receptų