Rabarbarų kotus nuplauname, nusausiname, susmulkiname, užpilame cukrumi ir paliekame per naktį šaltai.
Kitą dieną nupilame susidariusį sirupą, supilame į puodą ir verdame 5 minutes.
Sudedame smulkintus rabarbarus, apelsinų ir citrinų žieveles, pagardiname cinamonu.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 40 min.
Paruoštą uogienę supilstome į stiklainiukus ir uždarome.

Uogienė su rabarbarais
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | rabarbarai (kotai) |
1 kilogramas | cukrus |
1 vienetas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
1 vienetas | apelsinų (žievelė, tarkuota) |
šiek tiek | cinamonas (maltas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
-
Braškių ir gervuogių džemas
-
Spanguolių uogienė
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Bulgariška slyvų uogienė
-
Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė
-
Obuolių ir cukinijų pagardas
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Braškių uogienė su sambuka
-
Rabarbarų uogienė
-
Kriaušių ir bruknių uogienė
-
Pienių uogienė
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Vyšnios savo sultyse
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
-
Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
-
Erškėtuogių uogienė
-
Paprikų ir aviečių uogienė
Uogienė su rabarbarais
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Rabarbarai, kotai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 vienetas -
Apelsinai, žievelė, tarkuota,
1 vienetas - Cinamonas, maltas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rabarbarų kotus nuplauname, nusausiname, susmulkiname, užpilame cukrumi ir paliekame per naktį šaltai.
Kitą dieną nupilame susidariusį sirupą, supilame į puodą ir verdame 5 minutes.
Sudedame smulkintus rabarbarus, apelsinų ir citrinų žieveles, pagardiname cinamonu.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 40 min.
Paruoštą uogienę supilstome į stiklainiukus ir uždarome.
Reklama:
Komentarai (4)
-
Mėta
2019-06-22 18:12
O pacios citrinos ir apelsino nenaudojam? O zieveles supjaustyti kubeliais? Kartu su rabarbarais? Ar kaip kitaip?
-
rio
2015-07-18 18:57
Pameginsiu pirma karta tai padaryti. Tik cia nepaaiskinta ar nuo vienos citr. ir nuo vieno apels. lupt ta zievele ir ar ja smulkinti verdant su rab. ???
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...