Rabarbarų kotus nuplauname, nusausiname, susmulkiname, užpilame cukrumi ir paliekame per naktį šaltai.
Kitą dieną nupilame susidariusį sirupą, supilame į puodą ir verdame 5 minutes.
Sudedame smulkintus rabarbarus, apelsinų ir citrinų žieveles, pagardiname cinamonu.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 40 min.
Paruoštą uogienę supilstome į stiklainiukus ir uždarome.
Uogienė su rabarbarais
INGREDIENTAI:
| 1 kilogramas | rabarbarai (kotai) |
| 1 kilogramas | cukrus |
| 1 vienetas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
| 1 vienetas | apelsinų (žievelė, tarkuota) |
| šiek tiek | cinamonas (maltas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Agrastų uogienė su degtine
-
Obuolių košė
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
-
Konservuotos cukinijos
-
Svarainių uogienė
-
Karamelės skonio obuolių uogienė
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
-
Aviečių ir agrastų marmeladas
-
Juodieji serbentai savo sultyse
-
Agrastų uogienė
-
Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
-
Skaniausia slyvų uogienė su citrina ir cinamonu
-
Braškių uogienė su vanile
-
Džiovintų abrikosų marmeladas
-
Juodųjų serbentų uogienė
-
Paprasta žemuogių uogienė
-
Slyvų uogienė
-
Dumplūnės uogienė
-
Braškių ir gervuogių džemas
Uogienė su rabarbarais
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Rabarbarai, kotai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 vienetas -
Apelsinai, žievelė, tarkuota,
1 vienetas - Cinamonas, maltas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rabarbarų kotus nuplauname, nusausiname, susmulkiname, užpilame cukrumi ir paliekame per naktį šaltai.
Kitą dieną nupilame susidariusį sirupą, supilame į puodą ir verdame 5 minutes.
Sudedame smulkintus rabarbarus, apelsinų ir citrinų žieveles, pagardiname cinamonu.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 40 min.
Paruoštą uogienę supilstome į stiklainiukus ir uždarome.
Reklama:
Komentarai (4)
-
Mėta
2019-06-22 18:12
O pacios citrinos ir apelsino nenaudojam? O zieveles supjaustyti kubeliais? Kartu su rabarbarais? Ar kaip kitaip?
-
rio
2015-07-18 18:57
Pameginsiu pirma karta tai padaryti. Tik cia nepaaiskinta ar nuo vienos citr. ir nuo vieno apels. lupt ta zievele ir ar ja smulkinti verdant su rab. ???
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
