Rabarbarų kotus nuplauname, nusausiname, susmulkiname, užpilame cukrumi ir paliekame per naktį šaltai.
Kitą dieną nupilame susidariusį sirupą, supilame į puodą ir verdame 5 minutes.
Sudedame smulkintus rabarbarus, apelsinų ir citrinų žieveles, pagardiname cinamonu.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 40 min.
Paruoštą uogienę supilstome į stiklainiukus ir uždarome.

Uogienė su rabarbarais
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | rabarbarai (kotai) |
1 kilogramas | cukrus |
1 vienetas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
1 vienetas | apelsinų (žievelė, tarkuota) |
šiek tiek | cinamonas (maltas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
-
Moliūgų uogienė su vaisiais
-
Vyšnių uogienė
-
Žemuogės cukruje
-
Apelsinų ir serbentų džemas
-
Aviečių ir agrastų marmeladas
-
Paprikų ir aviečių uogienė
-
Saldūs obuoliukai
-
Slyvų uogienė su riešutais
-
Cukinija iš uogienės ir slyvų
-
Slyvų ir juodojo šokolado uogienė
-
Moliūgų uogienė
-
Braškių ir gervuogių džemas
-
Šermukšnių uogienė
-
Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais
-
Vyšnios savo sultyse
-
Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
-
Spanguolių uogienė
-
Pienių uogienė
-
Agrastų marmeladas
Uogienė su rabarbarais
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Rabarbarai, kotai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 vienetas -
Apelsinai, žievelė, tarkuota,
1 vienetas - Cinamonas, maltas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rabarbarų kotus nuplauname, nusausiname, susmulkiname, užpilame cukrumi ir paliekame per naktį šaltai.
Kitą dieną nupilame susidariusį sirupą, supilame į puodą ir verdame 5 minutes.
Sudedame smulkintus rabarbarus, apelsinų ir citrinų žieveles, pagardiname cinamonu.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 40 min.
Paruoštą uogienę supilstome į stiklainiukus ir uždarome.
Reklama:
Komentarai (4)
-
Mėta
2019-06-22 18:12
O pacios citrinos ir apelsino nenaudojam? O zieveles supjaustyti kubeliais? Kartu su rabarbarais? Ar kaip kitaip?
-
rio
2015-07-18 18:57
Pameginsiu pirma karta tai padaryti. Tik cia nepaaiskinta ar nuo vienos citr. ir nuo vieno apels. lupt ta zievele ir ar ja smulkinti verdant su rab. ???
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...