1 kilogramas | rabarbarai (kotai) |
1 kilogramas | cukrus |
1 vienetas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
1 vienetas | apelsinų (žievelė, tarkuota) |
šiek tiek | cinamonas (maltas) |
Kitą dieną nupilame susidariusį sirupą, supilame į puodą ir verdame 5 minutes.
Sudedame smulkintus rabarbarus, apelsinų ir citrinų žieveles, pagardiname cinamonu.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 40 min.
Paruoštą uogienę supilstome į stiklainiukus ir uždarome.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aviečių ir agrastų marmeladas
- Vyšnios savo sultyse
- Braškių ir rabarbarų uogienė
- Paprasta vyšnių uogienė
- Juodųjų serbentų drebučiai
- Obuolių džemas su karamele
- Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
- Apelsinų ir serbentų džemas
- Uogienė iš uogų arba vaisių
- Obuolių ir cukinijų pagardas
- Karamelės skonio obuolių uogienė
- Arbūzų ir braškių uogienė
- Braškių uogienė su sambuka
- Obuolienė su imbierais
- Vyšnių uogienė
- Agrastų uogienė
- Paprasta žemuogių uogienė
- Kreminis citrinų pyragas
- Rabarbarų ir braškių uogienė
- Raugerškio uogienė
Uogienė su rabarbarais
-
Rabarbarai, kotai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 vienetas -
Apelsinai, žievelė, tarkuota,
1 vienetas - Cinamonas, maltas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Rabarbarų kotus nuplauname, nusausiname, susmulkiname, užpilame cukrumi ir paliekame per naktį šaltai.
Kitą dieną nupilame susidariusį sirupą, supilame į puodą ir verdame 5 minutes.
Sudedame smulkintus rabarbarus, apelsinų ir citrinų žieveles, pagardiname cinamonu.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 40 min.
Paruoštą uogienę supilstome į stiklainiukus ir uždarome.
Komentarai (4)
-
Mėta
2019-06-22 18:12
O pacios citrinos ir apelsino nenaudojam? O zieveles supjaustyti kubeliais? Kartu su rabarbarais? Ar kaip kitaip?
-
rio
2015-07-18 18:57
Pameginsiu pirma karta tai padaryti. Tik cia nepaaiskinta ar nuo vienos citr. ir nuo vieno apels. lupt ta zievele ir ar ja smulkinti verdant su rab. ???