Braškių uogienė
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas braškės
1 stiklinė vanduo
1 kilogramas cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta.
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.

Populiariausi receptai šią savaitę

Braškių uogienė

Komentarai: 23
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta.
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.

Reklama:

Komentarai (23)


  • Ruta 2017-07-02 19:58

    1kg cukraus ant 1 kg braškių užpilti! Jūs man atleiskit, bet net sutampė; ))) Nesąmonė visiška! Blogas receptas.


  • onux 2014-06-22 14:08

    Dar vienas uogienes(ypac tinka braskems)virimas:imti uogas,nuplauti,nuvarvinti,sluoksniuoti su cukrumi (cukraus nuo 0,5iki 1kg vienam kg uogu),ir palaikyti kol atsiras sirupo,galima atsargiai pmaisyti.Geriausia laikyti 12-ar 24 val ,bet vesiau,net saldytuve tinka,kad neprarugtu.Paskum puoda ar dubeny (emaliuota)deti ant virykles,uzvirinti,pavirti 3-5 min ir atvesinti.Dar karta uzvirinti,pavirti panasiai ir vel atvesinti.Trecia karta uzvirus ir pavirus vel tiek pat minuciu,ispilstyti y sterilius


  • Sodininkė 2013-08-21 16:32

    jokio vandens nereikia pilti į braškių uogienę!!!


  • Lija 2013-08-09 22:17

    Pirmiausia pamačiau nuotrauką ir pagalvoju, kad man labai patiktų. Tačiau receptas visiškai neatitinka šios nuotraukos, o rekomenduotos uogienės receptas man žinomas nuo senovės ir jau labai atsibodęs.


  • giedre 2013-07-01 12:36

    norejau paklausti ant 3kg braskiu kiek rekomenduojate deti cukraus?


  • didikass 2012-06-04 14:51

    o kam tiek cukraus ? kazkokia nesasmone


  • zygis 2012-04-24 13:51

    gardu :super: man patinka o jum nezinau man :super:


  • reg 2011-08-24 20:56

    o as girdejau ,kad kaip tik nereik ilgai virt, na kazkur 10 min. , 0 ne 1 val.STIKLAINIUS STERILIZUOT.


  • vijole 2010-01-31 16:07

    vijoles obuoliene.is antaniniu obuoliu,prilupu ir pripjaustau! pilna puoda antaniniu obuoliu,uzpilu cukrumi 1;1 ir palaikau para arba dvi.po to verdu ant silpnos ugnies vis pamaisant.Ir gaunasi skonio dievisko,spalvos auksines!!! pabandykite,ziema geriausia obuoliene su blynais!!! skanaus.


  • Ieva 2010-01-01 19:13

    :-D


Daugiau receptų