| 600 gramų | braškės (supjaustytos į keturias dalis) |
| 400 gramų | rabarbarai (nulupti, supjaustyti kubeliais) |
| 500 gramų | „dansukker“ cukrus |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus (su natūralia vanile) |
Nuplaukite ir paruoškite ingredientus (jei neturite rabarbarų, pakeiskite juos 2–3 citrinų sultimis, o braškių kiekį padidinkite iki 1 kilogramo). Puode pakaitinkite braškes ir rabarbarus, kol jie pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų. Retkarčiais pamaišydami, 10–15 minučių virkite ant silpnos ugnies. Nugriebę putas, palikite aušti maždaug 10 minučių, kad uogos nebekiltų į paviršių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus
stiklainius ir uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
-
Džemas
-
Agrastų marmeladas
-
Arbūzų ir braškių uogienė
-
Paprikų ir aviečių uogienė
-
Obuolių ir šermukšnių uogienė
-
Juodieji serbentai savo sultyse
-
Braškių uogienė su vanile
-
Obuolių košė
-
Braškių uogienė
-
Agrastų uogienė su degtine
-
Aviečių ir agrastų marmeladas
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
-
Cukinija iš uogienės ir slyvų
-
Saldūs obuoliukai
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
-
Spanguolių uogienė
-
Moliūgų uogienė su vaisiais
-
Paprasta svarainių uogienė
-
Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
Braškių ir rabarbarų uogienė
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Braškės, supjaustytos į keturias dalis,
600 gramų -
Rabarbarai, nulupti, supjaustyti kubeliais,
400 gramų -
„Dansukker“ cukrus,
500 gramų -
Vanilinis cukrus, su natūralia vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Braškė ir rabarbaras uogienėje tiesiog skirti vienas kitam. Žinau, kad daugelis be ilgesio prisimena braškių uogienę, kuri būdavo toks a la sirupas su pabliūškusiomis minkštomis braškėmis. Šįkart „Dansukker“ cukrus uogienėms padės atskleisti kitą braškių uogienės veidą.
Nuplaukite ir paruoškite ingredientus (jei neturite rabarbarų, pakeiskite juos 2–3 citrinų sultimis, o braškių kiekį padidinkite iki 1 kilogramo). Puode pakaitinkite braškes ir rabarbarus, kol jie pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų. Retkarčiais pamaišydami, 10–15 minučių virkite ant silpnos ugnies. Nugriebę putas, palikite aušti maždaug 10 minučių, kad uogos nebekiltų į paviršių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus
stiklainius ir uždarykite.
