600 gramų | braškės (supjaustytos į keturias dalis) |
400 gramų | rabarbarai (nulupti, supjaustyti kubeliais) |
500 gramų | „dansukker“ cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus (su natūralia vanile) |
Nuplaukite ir paruoškite ingredientus (jei neturite rabarbarų, pakeiskite juos 2–3 citrinų sultimis, o braškių kiekį padidinkite iki 1 kilogramo). Puode pakaitinkite braškes ir rabarbarus, kol jie pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų. Retkarčiais pamaišydami, 10–15 minučių virkite ant silpnos ugnies. Nugriebę putas, palikite aušti maždaug 10 minučių, kad uogos nebekiltų į paviršių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus
stiklainius ir uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Paprasta žemuogių uogienė
- Slyvų uogienė
- Moliūgų uogienė su vaisiais
- Juodųjų serbentų uogienė
- Rabarbarų ir braškių uogienė
- Aviečių uogienė
- Cukinija iš uogienės ir slyvų
- Skanusis abrikosų džemas
- Agrastų marmeladas
- Konservuotos cukinijos
- Obuolių uogienė su spanguolėm
- Juodųjų serbentų džemas
- Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
- Aviečių ir agrastų marmeladas
- Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
- Džemas
- Bulgariška slyvų uogienė
- Rabarbarų uogienė
- Spanguolių uogienė
- Džiovintų abrikosų marmeladas
Braškių ir rabarbarų uogienė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Braškės, supjaustytos į keturias dalis,
600 gramų -
Rabarbarai, nulupti, supjaustyti kubeliais,
400 gramų -
„Dansukker“ cukrus,
500 gramų -
Vanilinis cukrus, su natūralia vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Braškė ir rabarbaras uogienėje tiesiog skirti vienas kitam. Žinau, kad daugelis be ilgesio prisimena braškių uogienę, kuri būdavo toks a la sirupas su pabliūškusiomis minkštomis braškėmis. Šįkart „Dansukker“ cukrus uogienėms padės atskleisti kitą braškių uogienės veidą.
Nuplaukite ir paruoškite ingredientus (jei neturite rabarbarų, pakeiskite juos 2–3 citrinų sultimis, o braškių kiekį padidinkite iki 1 kilogramo). Puode pakaitinkite braškes ir rabarbarus, kol jie pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų. Retkarčiais pamaišydami, 10–15 minučių virkite ant silpnos ugnies. Nugriebę putas, palikite aušti maždaug 10 minučių, kad uogos nebekiltų į paviršių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus
stiklainius ir uždarykite.