
600 gramų | braškės (supjaustytos į keturias dalis) |
400 gramų | rabarbarai (nulupti, supjaustyti kubeliais) |
500 gramų | „dansukker“ cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus (su natūralia vanile) |
Nuplaukite ir paruoškite ingredientus (jei neturite rabarbarų, pakeiskite juos 2–3 citrinų sultimis, o braškių kiekį padidinkite iki 1 kilogramo). Puode pakaitinkite braškes ir rabarbarus, kol jie pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų. Retkarčiais pamaišydami, 10–15 minučių virkite ant silpnos ugnies. Nugriebę putas, palikite aušti maždaug 10 minučių, kad uogos nebekiltų į paviršių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus
stiklainius ir uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Uogienė su rabarbarais
-
Obuolienė su imbierais
-
Vyšnių uogienė
-
Spanguolių uogienė
-
Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
-
Paprasta svarainių uogienė
-
Braškių uogienė su greipfrutais
-
Skaniausia slyvų uogienė su citrina ir cinamonu
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Agrastų uogienė su degtine
-
Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
-
Mėlynių uogienė
-
Braškių uogienė
-
Moliūgų uogienė su vaisiais
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Raugerškio uogienė
-
Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
-
Paprasta žemuogių uogienė
-
Erškėtuogių uogienė
Braškių ir rabarbarų uogienė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Braškės, supjaustytos į keturias dalis,
600 gramų -
Rabarbarai, nulupti, supjaustyti kubeliais,
400 gramų -
„Dansukker“ cukrus,
500 gramų -
Vanilinis cukrus, su natūralia vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Braškė ir rabarbaras uogienėje tiesiog skirti vienas kitam. Žinau, kad daugelis be ilgesio prisimena braškių uogienę, kuri būdavo toks a la sirupas su pabliūškusiomis minkštomis braškėmis. Šįkart „Dansukker“ cukrus uogienėms padės atskleisti kitą braškių uogienės veidą.
Nuplaukite ir paruoškite ingredientus (jei neturite rabarbarų, pakeiskite juos 2–3 citrinų sultimis, o braškių kiekį padidinkite iki 1 kilogramo). Puode pakaitinkite braškes ir rabarbarus, kol jie pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų. Retkarčiais pamaišydami, 10–15 minučių virkite ant silpnos ugnies. Nugriebę putas, palikite aušti maždaug 10 minučių, kad uogos nebekiltų į paviršių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus
stiklainius ir uždarykite.