| 600 gramų | braškės (supjaustytos į keturias dalis) |
| 400 gramų | rabarbarai (nulupti, supjaustyti kubeliais) |
| 500 gramų | „dansukker“ cukrus |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus (su natūralia vanile) |
Nuplaukite ir paruoškite ingredientus (jei neturite rabarbarų, pakeiskite juos 2–3 citrinų sultimis, o braškių kiekį padidinkite iki 1 kilogramo). Puode pakaitinkite braškes ir rabarbarus, kol jie pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų. Retkarčiais pamaišydami, 10–15 minučių virkite ant silpnos ugnies. Nugriebę putas, palikite aušti maždaug 10 minučių, kad uogos nebekiltų į paviršių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus
stiklainius ir uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
-
Pienių uogienė
-
Apelsinų ir serbentų džemas
-
Moliūgų uogienė su vaisiais
-
Arbūzų ir braškių uogienė
-
Karamelės skonio obuolių uogienė
-
Juodieji serbentai savo sultyse
-
Rabarbarų ir braškių uogienė
-
Obuolių košė
-
Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
-
Kaip pirmą kartą gyvenime išsivirti uogienę? (braškių ir nektarinų uogienė per 15 minučių)
-
Kreminis citrinų pyragas
-
Saldūs obuoliukai
-
Juodų serbentų uogienė
-
Rabarbarų uogienė
-
Slyvų uogienė
-
Cukinija iš uogienės ir slyvų
-
Agrastų uogienė
-
Braškių uogienė
-
Aviečių ir persikų uogienė
Braškių ir rabarbarų uogienė
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Braškės, supjaustytos į keturias dalis,
600 gramų -
Rabarbarai, nulupti, supjaustyti kubeliais,
400 gramų -
„Dansukker“ cukrus,
500 gramų -
Vanilinis cukrus, su natūralia vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Braškė ir rabarbaras uogienėje tiesiog skirti vienas kitam. Žinau, kad daugelis be ilgesio prisimena braškių uogienę, kuri būdavo toks a la sirupas su pabliūškusiomis minkštomis braškėmis. Šįkart „Dansukker“ cukrus uogienėms padės atskleisti kitą braškių uogienės veidą.
Nuplaukite ir paruoškite ingredientus (jei neturite rabarbarų, pakeiskite juos 2–3 citrinų sultimis, o braškių kiekį padidinkite iki 1 kilogramo). Puode pakaitinkite braškes ir rabarbarus, kol jie pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų. Retkarčiais pamaišydami, 10–15 minučių virkite ant silpnos ugnies. Nugriebę putas, palikite aušti maždaug 10 minučių, kad uogos nebekiltų į paviršių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus
stiklainius ir uždarykite.
