| 1 kilogramas | slyvos ((supjaustytų puselėmis)) |
| 500 gramų | „dansukker“ cukrus uogienėms |
| 150 gramų | šokoladas (juodasis (70 proc. kakavos), sulaužytas gabaliukais) |
| 3 valgomieji šaukštai | romas ( (nebūtinai)) |
Išimkite slyvų kauliukus, supjaustykite jas puselėmis, sutrinkite virtuviniu kombainu ir supilkite į puodą. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms. Virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Puodą nukelkite nuo ugnies, sudėkite šokoladą, supilkite romą ir išmaišykite. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Agrastų marmeladas
-
Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
-
Raugerškio uogienė
-
Slyvų uogienė
-
Rabarbarų ir braškių uogienė
-
Kriaušių ir bruknių uogienė
-
Slyvų uogienė su riešutais
-
Bruknės savo sultyse
-
Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
-
Braškių uogienė
-
Obuolių uogienė su spanguolėm
-
Arbūzų ir braškių uogienė
-
Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė
-
Braškių uogienė
-
Svarainių uogienė
-
Aviečių ir persikų uogienė
-
Šermukšnių uogienė
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
-
Braškių uogienė su sambuka
Slyvų ir juodojo šokolado uogienė
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Slyvos, (supjaustytų puselėmis),
1 kilogramas -
„Dansukker“ cukrus uogienėms,
500 gramų -
Šokoladas, juodasis (70 proc. kakavos), sulaužytas gabaliukais,
150 gramų -
Romas, (nebūtinai),
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nežinau, kas pirmas į slyvų uogienę sugalvojo įmaišyti šokolado, bet derinys, be abejonės, labai vykęs. Man ši uogienė yra nuostabus atradimas – rodos, šokolado, palyginti su slyvomis, visai nedaug, o skonis toks sodrus, kad primena pačius geriausius vaikystės saldainius. Net neabejoju, kad vaikams šios uogienės lengvai įsiūlysite vietoj šokoladinio kremo.
Išimkite slyvų kauliukus, supjaustykite jas puselėmis, sutrinkite virtuviniu kombainu ir supilkite į puodą. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms. Virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Puodą nukelkite nuo ugnies, sudėkite šokoladą, supilkite romą ir išmaišykite. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Komentarai (3)
-
mmm
2014-11-07 14:31
Manau tikrai autorės teises turi DunSukker ;D
