
1 kilogramas | slyvos ((supjaustytų puselėmis)) |
500 gramų | „dansukker“ cukrus uogienėms |
150 gramų | šokoladas (juodasis (70 proc. kakavos), sulaužytas gabaliukais) |
3 valgomieji šaukštai | romas ( (nebūtinai)) |
Išimkite slyvų kauliukus, supjaustykite jas puselėmis, sutrinkite virtuviniu kombainu ir supilkite į puodą. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms. Virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Puodą nukelkite nuo ugnies, sudėkite šokoladą, supilkite romą ir išmaišykite. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rabarbarų ir braškių uogienė
-
Braškių uogienė su rabarbarais
-
Juodųjų serbentų uogienė
-
Agrastų marmeladas
-
Paprasta svarainių uogienė
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Aviečių ir agrastų marmeladas
-
Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
-
Bruknės savo sultyse
-
Karamelės skonio obuolių uogienė
-
Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
-
Džemas
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Obuolių uogienė su spanguolėm
-
Bruknių uogienė
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Raugerškio uogienė
-
Abrikosų uogienė su mėlynėmis ir čiobreliais
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
Slyvų ir juodojo šokolado uogienė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Slyvos, (supjaustytų puselėmis),
1 kilogramas -
„Dansukker“ cukrus uogienėms,
500 gramų -
Šokoladas, juodasis (70 proc. kakavos), sulaužytas gabaliukais,
150 gramų -
Romas, (nebūtinai),
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nežinau, kas pirmas į slyvų uogienę sugalvojo įmaišyti šokolado, bet derinys, be abejonės, labai vykęs. Man ši uogienė yra nuostabus atradimas – rodos, šokolado, palyginti su slyvomis, visai nedaug, o skonis toks sodrus, kad primena pačius geriausius vaikystės saldainius. Net neabejoju, kad vaikams šios uogienės lengvai įsiūlysite vietoj šokoladinio kremo.
Išimkite slyvų kauliukus, supjaustykite jas puselėmis, sutrinkite virtuviniu kombainu ir supilkite į puodą. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms. Virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Puodą nukelkite nuo ugnies, sudėkite šokoladą, supilkite romą ir išmaišykite. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Komentarai (3)
-
mmm
2014-11-07 14:31
Manau tikrai autorės teises turi DunSukker ;D