
1 kilogramas | slyvos ((supjaustytų puselėmis)) |
500 gramų | „dansukker“ cukrus uogienėms |
150 gramų | šokoladas (juodasis (70 proc. kakavos), sulaužytas gabaliukais) |
3 valgomieji šaukštai | romas ( (nebūtinai)) |
Išimkite slyvų kauliukus, supjaustykite jas puselėmis, sutrinkite virtuviniu kombainu ir supilkite į puodą. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms. Virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Puodą nukelkite nuo ugnies, sudėkite šokoladą, supilkite romą ir išmaišykite. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Braškių uogienė su rabarbarais
-
Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
-
Žemuogių uogienė
-
Mėlynių uogienė
-
Obuolienė su imbierais
-
Rabarbarų uogienė
-
Vyšnios savo sultyse
-
Uogienė su rabarbarais
-
Moliūgų uogienė
-
Paprasta žemuogių uogienė
-
Kriaušių ir bruknių uogienė
-
Braškių uogienė su sambuka
-
Bulgariška slyvų uogienė
-
Obuolių ir cukinijų pagardas
-
Rabarbarų ir braškių uogienė
-
Slyvų uogienė su riešutais
-
Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė
-
Obuolių ir šermukšnių uogienė
-
Cukinija iš uogienės ir slyvų
-
Juodųjų serbentų džemas
Slyvų ir juodojo šokolado uogienė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Slyvos, (supjaustytų puselėmis),
1 kilogramas -
„Dansukker“ cukrus uogienėms,
500 gramų -
Šokoladas, juodasis (70 proc. kakavos), sulaužytas gabaliukais,
150 gramų -
Romas, (nebūtinai),
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nežinau, kas pirmas į slyvų uogienę sugalvojo įmaišyti šokolado, bet derinys, be abejonės, labai vykęs. Man ši uogienė yra nuostabus atradimas – rodos, šokolado, palyginti su slyvomis, visai nedaug, o skonis toks sodrus, kad primena pačius geriausius vaikystės saldainius. Net neabejoju, kad vaikams šios uogienės lengvai įsiūlysite vietoj šokoladinio kremo.
Išimkite slyvų kauliukus, supjaustykite jas puselėmis, sutrinkite virtuviniu kombainu ir supilkite į puodą. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms. Virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Puodą nukelkite nuo ugnies, sudėkite šokoladą, supilkite romą ir išmaišykite. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Komentarai (3)
-
mmm
2014-11-07 14:31
Manau tikrai autorės teises turi DunSukker ;D