Slyvų ir juodojo šokolado uogienė
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas slyvos ((supjaustytų puselėmis))
500 gramų „dansukker“ cukrus uogienėms
150 gramų šokoladas (juodasis (70 proc. kakavos), sulaužytas gabaliukais)
3 valgomieji šaukštai romas ( (nebūtinai))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Nežinau, kas pirmas į slyvų uogienę sugalvojo įmaišyti šokolado, bet derinys, be abejonės, labai vykęs. Man ši uogienė yra nuostabus atradimas – rodos, šokolado, palyginti su slyvomis, visai nedaug, o skonis toks sodrus, kad primena pačius geriausius vaikystės saldainius. Net neabejoju, kad vaikams šios uogienės lengvai įsiūlysite vietoj šokoladinio kremo.



Išimkite slyvų kauliukus, supjaustykite jas puselėmis, sutrinkite virtuviniu kombainu ir supilkite į puodą. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms. Virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Puodą nukelkite nuo ugnies, sudėkite šokoladą, supilkite romą ir išmaišykite. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.

Populiariausi receptai šią savaitę

Slyvų ir juodojo šokolado uogienė

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Nežinau, kas pirmas į slyvų uogienę sugalvojo įmaišyti šokolado, bet derinys, be abejonės, labai vykęs. Man ši uogienė yra nuostabus atradimas – rodos, šokolado, palyginti su slyvomis, visai nedaug, o skonis toks sodrus, kad primena pačius geriausius vaikystės saldainius. Net neabejoju, kad vaikams šios uogienės lengvai įsiūlysite vietoj šokoladinio kremo.



Išimkite slyvų kauliukus, supjaustykite jas puselėmis, sutrinkite virtuviniu kombainu ir supilkite į puodą. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms. Virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Puodą nukelkite nuo ugnies, sudėkite šokoladą, supilkite romą ir išmaišykite. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai (1)


  • mmm 2014-11-07 14:31

    Manau tikrai autorės teises turi DunSukker ;D


Daugiau receptų