
1 kilogramas | žemuogės |
1 kilogramas | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Cukinijų kompotas su svarainiais
-
Konservuoti pomidorai
-
Aštrūs marinuoti moliūgai
-
Aviečių marmeladas
-
Mėlynių kompotas
-
Pomidorai su želatina
-
Slyvų ir moliūgų uogienė
-
Pipirmėtės sultys
-
Konservuoti žirneliai
-
Konservuoti burokėliai
-
Juodieji serbentai savo sultyse
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Apelsininė cukinija
-
Konservuoti pomidorai
-
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
-
Cukinijos žiemai
-
Kriaušių kompotas
-
Grybai svieste
-
Slyvų - aronijų kompotas
-
Obuolių ir moliūgų uogienė
Žemuogių uogienė

- Paruošimo laikas:
Žemuogės perrenkamos, nuplaunamos, užberiamos cukrumi ir laikomos, kad atsirastų sulčių. Kitą dieną uogos ir sultys supilamos į puodą, ir uogienė verdama, graibant putas, apie 25—30 min., t. y. kol uogos pasidaro permatomos, o sirupas sutirštėja. Išvirta uogienė supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Komentarai (5)
-
as esu as
2014-06-19 05:43
nereikėjo ten virti:[email protected]
-
mamyte
2011-07-31 21:02
ash kiekvienais metais darau zemuogiu uogene...jos virt nereikia ....zemuoges tokiom proporcijom 1:1 su cukrum sutrinamos ir stiklainiuose gerai uzsuktuose ,shaldytuve stovi visa ziema....jokiu budu negalima trinti uogu metaliniais irankiais...tik mediniais.kad nebutu jokios reakcijos ir uogos negestu...
-
odeta
2011-07-29 22:01
nu daugiau tokios klaidos nebedarysiu,geriau zemuoges jau saldyti... :-( viriau uogiena,apkarto....
-
Aiste
2009-06-28 02:23
vat ir stebiuosi, kodel nera nuplikymo parasyta, kad nesigautu karti.
-
edita
2009-03-07 14:54
man gavosi karti uogienė :fuu: