Obuolių ir cukinijų pagardas
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas cukinija ((nuluptų, supjaustytų kubeliais))
1 kilogramas obuoliai (saldžiarūgščių ar rūgščių obuolių (neluptų, supjaustytų kubeliais))
1 žiupsnelis druska (jūros)
2 valgomieji šaukštai garstyčios (grūdeliais)
1 arbatinis šaukštelis paprikos milteliai (saldžiosios)
2 arbatiniai šaukšteliai kmynai (maltas)
1 arbatinis šaukštelis aitriosios paprikos (malta)
2 arbatiniai šaukšteliai ciberžolė (malta)
250 mililitrų obuolių actas
1 valgomasis šaukštas druska
500 gramų „dansukker“ cukrus uogienėms
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Šis pagardas maloniai pikantiškas ir pakankamai saldus, tad papuoš sūrį ir tiks prie mėsos, o gal pagyvins kasdienį sumuštinį. Svarbu viską supjaustyti smulkiais kvadratėliais; jei neturite tiek kantrybės, pasinaudokite pjaustymo aparatais ar sutarkuokite stambia tarka, tik tuomet jūsų pagardas bus glotnesnės konsistencijos.


Paruoštus obuolius ir cukinijas sudėkite į dubenį ir pabarstykite druska, kad cukinijos labiau suminkštėtų. Įkaitinkite didelį, gilų puodą, įpilkite aliejaus, pakepinkite visus prieskonius, kol jie pagels ir pasklis aromatas (apie 2–4 minutes). Suberkite obuolius ir cukinijas į puodą su prieskoniais, supilkite obuolių actą ir cukrų uogienėms. Išmaišykite ir lėtai virkite apie 25–30 minučių. Paragaukite, jei reikia, įdėkite dar maltos aitriosios paprikos ar druskos. Jei susidaro putų, jas nugriebkite. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.

Populiariausi receptai šią savaitę

Obuolių ir cukinijų pagardas

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Šis pagardas maloniai pikantiškas ir pakankamai saldus, tad papuoš sūrį ir tiks prie mėsos, o gal pagyvins kasdienį sumuštinį. Svarbu viską supjaustyti smulkiais kvadratėliais; jei neturite tiek kantrybės, pasinaudokite pjaustymo aparatais ar sutarkuokite stambia tarka, tik tuomet jūsų pagardas bus glotnesnės konsistencijos.


Paruoštus obuolius ir cukinijas sudėkite į dubenį ir pabarstykite druska, kad cukinijos labiau suminkštėtų. Įkaitinkite didelį, gilų puodą, įpilkite aliejaus, pakepinkite visus prieskonius, kol jie pagels ir pasklis aromatas (apie 2–4 minutes). Suberkite obuolius ir cukinijas į puodą su prieskoniais, supilkite obuolių actą ir cukrų uogienėms. Išmaišykite ir lėtai virkite apie 25–30 minučių. Paragaukite, jei reikia, įdėkite dar maltos aitriosios paprikos ar druskos. Jei susidaro putų, jas nugriebkite. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų