
800 gramų | cukrus |
1 kilogramas | svarainiai |
1.5 stiklinės | vanduo |
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mėlynių uogienė
-
Raudonųjų serbentų drebučiai su vanile
-
Cukinijos žiemai
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Sūdyti grybai
-
Apelsininė cukinija
-
Marinuoti burokėliai
-
Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
-
Šermukšnių uogienė
-
Konservuotos paprikos
-
Rauginti agurkai žiemai
-
Konservuotos paprikos su pomidorais
-
Slyvos bruknėse
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Vasara stiklainyje
-
Marinuoti pomidorai su imbieru
-
Raugerškio uogos, trintos su cukrumi
-
Marinuoti burokeliai
-
Marinuotos vyšnios
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
Svarainių uogienė

- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
800 gramų -
Svarainiai,
1 kilogramas -
Vanduo,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Pjaustant vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį. Paruošti vaisiai apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja).
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Komentarai (6)
-
Vyliune
2015-09-05 23:04
ar skani gaunasi uogiene?turiu svarainiu ir nezinau ka su jais daryti,skrandis jautrus net ir obuoliu sultims.
-
vija
2009-09-21 20:37
nežinojau, kad reikia virti, nes vis apipildavau cukrumi, sultis išgerdavom su arbata, paskui vėl cukruje, kol galų gale siusicukrėjusius svarainius įdėdavau į šaldytuvą, paprastai; arba į dėžutę su sviestiniu popieriumi, ir žiemą valgau skanius saldainukus :-)