
800 gramų | cukrus |
1 kilogramas | svarainiai |
1.5 stiklinės | vanduo |
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rabarbarų tyrė
-
Konservuoti burokėliai
-
Juodieji serbentai savo sultyse
-
Marinuotos daržovės (su aštriu „Pikant fix“)
-
Kaukazinių slyvaičių kompotas
-
Bruknės savo sultyse
-
Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
-
Konservuoti špinatai
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
-
Džemas iš juodųjų serbentų
-
Šokoladinis slyvų džemas
-
Obuolienė
-
Vyšnių uogienė 2
-
Sūdyti agurkai
-
Konservuotos paprikos
-
Pomidorai savo sultyse
-
Braškių kompotas
-
Šaldytos rūgštynės žiemai
-
Baklažanų ikrai žiemai
-
Itališka obuolienė
Svarainių uogienė

- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
800 gramų -
Svarainiai,
1 kilogramas -
Vanduo,
1.5 stiklinės
Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Pjaustant vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį. Paruošti vaisiai apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja).
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Komentarai (2)
-
Vyliune
2015-09-05 23:04
ar skani gaunasi uogiene?turiu svarainiu ir nezinau ka su jais daryti,skrandis jautrus net ir obuoliu sultims.
-
vija
2009-09-21 20:37
nežinojau, kad reikia virti, nes vis apipildavau cukrumi, sultis išgerdavom su arbata, paskui vėl cukruje, kol galų gale siusicukrėjusius svarainius įdėdavau į šaldytuvą, paprastai; arba į dėžutę su sviestiniu popieriumi, ir žiemą valgau skanius saldainukus :-)