
800 gramų | cukrus |
1 kilogramas | svarainiai |
1.5 stiklinės | vanduo |
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuotos vyšnios
-
Kaukazinių slyvaičių uogienė
-
Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
-
Bulgariški marinuoti agurkėliai
-
Marinuoti grybai
-
Ievos uogienė
-
Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Spanguolių ir morkų marmeladas
-
Apelsininė cukinija
-
Lietuviška obuolienė
-
Kiauliena drebučiuose
-
Aštrūs rauginti agurkai
-
Braškių uogienė
-
Džiovinti grybai
-
Saldžiarūgštis padažas žiemai
-
Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
-
Konservuoti žirneliai
-
Aštrūs marinuoti moliūgai
-
Pomidorai su želatina
Svarainių uogienė

- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
800 gramų -
Svarainiai,
1 kilogramas -
Vanduo,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Pjaustant vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį. Paruošti vaisiai apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja).
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Komentarai (6)
-
Vyliune
2015-09-05 23:04
ar skani gaunasi uogiene?turiu svarainiu ir nezinau ka su jais daryti,skrandis jautrus net ir obuoliu sultims.
-
vija
2009-09-21 20:37
nežinojau, kad reikia virti, nes vis apipildavau cukrumi, sultis išgerdavom su arbata, paskui vėl cukruje, kol galų gale siusicukrėjusius svarainius įdėdavau į šaldytuvą, paprastai; arba į dėžutę su sviestiniu popieriumi, ir žiemą valgau skanius saldainukus :-)