8 vienetai | obuoliai (saldūs, raudoni, nedideli) |
270 gramų | cukrus |
150 mililitrų | vanduo |
2 valgomieji šaukštai | dansukker šviesusis sirupas |
8 vienetai | iešmeliai ((mediniai)) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Raugerškio uogienė
- Abrikosų uogienė su mėlynėmis ir čiobreliais
- Slyvų uogienė
- Juodųjų serbentų uogienė
- Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
- Uogienė su rabarbarais
- Aviečių uogienė
- Kriaušių ir bruknių uogienė
- Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
- Agrastų uogienė su degtine
- Sauliaus braškių uogienė
- Obuolienė su imbierais
- Braškių ir rabarbarų uogienė
- Braškių ir rabarbarų uogienė
- Paprasta svarainių uogienė
- Juodų serbentų uogienė
- Vyšnių uogienė
- Karamelės skonio obuolių uogienė
- Moliūgų uogienė
- Obuolių uogienė su spanguolėm
Saldūs obuoliukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai, saldūs, raudoni, nedideli,
8 vienetai -
Cukrus,
270 gramų -
Vanduo,
150 mililitrų -
Dansukker šviesusis sirupas,
2 valgomieji šaukštai -
Iešmeliai, (mediniai),
8 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išpjaukite obuolių kotelius ir žiedelius. Obuolius kruopščiai nusausinkite. Kiekvieną obuolį iešmeliu perverkite nuo žiedelio iki kotelio. Riebalais ištepkite kepimo popieriaus lapą. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį ir sirupą. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol ištirps cukrus. Tada padidinkite ugnį, kad marinadas imtų kunkuliuoti. Patikrinkite, ar marinadas paruoštas: įmerkite lazdelę ir ištraukę pakiškite ją po šaltu tekančiu vandeniu. Marinadas turėtų sustingti. Obuolius pamirkykite karštame marinade. Pasukiokite juos virš prikaistuvio, kad nuvarvėtų marinado perteklius. Obuolius sudėkite į riebalais išteptą kepimo skardą ir leiskite sustingti.