Minkšti juodojo šokolado sausainiai
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Šiems sausainiams prireiks nedaug ingredientų, o ir gaminimas labai paprastas. Baltojo šokolado glaistas padaro sausainius ne tik gražesnius, bet ir dar gardesnius. Jei vis dėlto Šiems sausainiams prireiks nedaug ingredientų, o ir gaminimas labai paprastas. Baltojo šokolado glaistas padaro sausainius ne tik gražesnius, bet ir dar gardesnius. Jei vis dėlto neturite baltojo šokolado virtuvėje, o ir į parduotuvę tingisi keliauti, tuomet puikiai tiks pieniškas, arba tas pats juodas šokoladas. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 stiklinė miltai
170 gramų juodojo šokolado
110 gramų sviestas (kambario temperatūros)
0.75 stiklinės rudasis cukrus
2 vienetai kiaušiniai
0.333333 stiklinės kakava (nesaldžios)
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
0.5 arbatinio šaukštelio soda
0.2 arbatinio šaukštelio druska
Glajui:
60 gramų baltas šokoladas
1 arbatinis šaukštelis saulėgrąžų aliejus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Orkaitę įkaitiname iki 150 C laipsnių.
2.
Nedideliame puode įkaitiname šiek tiek vandens. Šokoladą sudedame į dubenį, uždedame ant puodo su karštu vandeniu ir ištirpdome. Po to atidedame į šalį atvėsti.
3.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kakavą, sodą ir druską.
4.
Kitame dubenyje suplakame cukrų su sviestu ir vanilės ekstraktu naudodami elektrinį plakiklį. Įmušame kiaušinius ir išplakame. Supilame šokoladą ir išmaišome šaukštu. Sudedame miltus ir lengvai išmaišome, kad miltai susijungtų su tešla.
5.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių. Dedame po 1 valg. š. tešlos ~5 cm atstumu vienas nuo kito, lengvai išlyginame sausainių paviršių.
6.
Sausainius kepame 18-22 minutes įkaitintoje orkaitėje. Sausainių neperkepkite. Iškepę sausainiai bus minkšti. Juos paliekame atvėsti ant kepimo popieriaus kelias minutes, po to perkeliame ant grotelių visiškai atvėsti. Iš visos tešlos turėtų gautis ~18-20 vidutinio dydžio sausainių.
7.
Baltojo šokolado glaistas – nedideliame puode įkaitiname šiek tiek vandens. Baltąjį šokoladą sudedame į dubenį, įpilame aliejaus. Dubenį uždedame ant puodo su karštu vandeniu, ištirpdome šokoladą ir išmaišome. Dar karštu glaistu apšlakstome atvėsusius sausainius, palaukiame 5-10 min, kad glaistas sustengtų (nekantriausi skaniauja iškart!). Sausainius laikome uždengtame inde, kambario temperatūroje.

Populiariausi receptai šią savaitę

Minkšti juodojo šokolado sausainiai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Glajui:
Autoriaus žodis: Šiems sausainiams prireiks nedaug ingredientų, o ir gaminimas labai paprastas. Baltojo šokolado glaistas padaro sausainius ne tik gražesnius, bet ir dar gardesnius. Jei vis dėlto ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Orkaitę įkaitiname iki 150 C laipsnių.

  2. Nedideliame puode įkaitiname šiek tiek vandens. Šokoladą sudedame į dubenį, uždedame ant puodo su karštu vandeniu ir ištirpdome. Po to atidedame į šalį atvėsti.

  3. Viename dubenyje sumaišome miltus, kakavą, sodą ir druską.

  4. Kitame dubenyje suplakame cukrų su sviestu ir vanilės ekstraktu naudodami elektrinį plakiklį. Įmušame kiaušinius ir išplakame. Supilame šokoladą ir išmaišome šaukštu. Sudedame miltus ir lengvai išmaišome, kad miltai susijungtų su tešla.

  5. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių. Dedame po 1 valg. š. tešlos ~5 cm atstumu vienas nuo kito, lengvai išlyginame sausainių paviršių.

  6. Sausainius kepame 18-22 minutes įkaitintoje orkaitėje. Sausainių neperkepkite. Iškepę sausainiai bus minkšti. Juos paliekame atvėsti ant kepimo popieriaus kelias minutes, po to perkeliame ant grotelių visiškai atvėsti. Iš visos tešlos turėtų gautis ~18-20 vidutinio dydžio sausainių.

  7. Baltojo šokolado glaistas – nedideliame puode įkaitiname šiek tiek vandens. Baltąjį šokoladą sudedame į dubenį, įpilame aliejaus. Dubenį uždedame ant puodo su karštu vandeniu, ištirpdome šokoladą ir išmaišome. Dar karštu glaistu apšlakstome atvėsusius sausainius, palaukiame 5-10 min, kad glaistas sustengtų (nekantriausi skaniauja iškart!). Sausainius laikome uždengtame inde, kambario temperatūroje.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų