| 500 gramų | vištienos krūtinėlės | |
| 2 vienetai | kiaušiniai | |
| 1 valgomasis šaukštas | vanduo (šalto) | |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | druska | |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | juodieji pipirai | |
| šiek tiek | aliejaus | |
| Pabarstymui: | ||
| 1 stiklinė | maltų džiūvėsėlių | |
| 0.5 stiklinės | miltai | |
| 1 arbatinis šaukštelis | druska | |
| 1 arbatinis šaukštelis | saldžiosios paprikos milteliai | |
| 1 arbatinis šaukštelis | česnako milteliai | |
| 1 arbatinis šaukštelis | svogūnų milteliai | |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištiena su anakardžių riešutais
-
Vištienos šašlykiukas česnakinio padažo marinate
-
Vištienos apkepas su obuoliais
-
Antis Velykų stalui
-
Vištiena su ryžiais
-
Kotletukai iš vištienos su sūriu
-
Blauzdelės grilyje
-
Vištiena grietinėlės padaže
-
Farširuotos vištų šlaunelės
-
Gardžioji vištiena
-
Kepta laukinė antis (ar žąsis)
-
Vištų sparneliai klevų sirupe
-
Eskalopas su pomidorais ir sūriu
-
Kepta vištienos krūtinėlė
-
Vištienos šašlykas
-
Koteltukai - rutuliukai
-
Mėtinės vištų blauzdelės
-
Kebabas
-
Vištiena su cukinija ir pomidorais
-
Blauzdelės su raudonėliais
Greiti vištienos kąsneliai
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištienos krūtinėlė,
500 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Vanduo, šalto,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Juodieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Malti džiūvėsėliai,
1 stiklinė -
Miltai,
0.5 stiklinės -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Saldžiosios paprikos milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Česnako milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Svogūnų milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos krūtinėlę padedame ant maistinės plėvelės, ant viršaus taip pat užtiesiame maistinę plėvelę ir vištieną gerai išmušame mėsos muštuku. Krūtinėlė turėtų būti ~1-1,5 cm storio. Tada krūtinėlę supjaustome į nedidelius kvadratėlius.
Viename inde išplakame kiaušinius su vandeniu, druska ir pipirais.
Kitame inde sumaišome džiūvėsėlius, miltus ir prieskonius, skirtus pabarstymui.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies.
Imame po vieną vištienos gabalėlį, pirmiausia įmerkiame į kiaušinių plakinį, tada dedame į džiūvėsėlius ir kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gabalėliai įgauna auksinę spalvą. Vištienos nereikia perkepti, kitaip gabalėliai bus kieti. Iškeptus vištienos gabalėlius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Patiekiame su mėgstamu padažu.
Atšalusius vištienos kąsnelius galite pašildyti įkaitintoje orkaitėje.
