1.5 kilogramo | juodieji serbentai |
500 gramų | cukrus |
4 vienetai | gvazdikėliai |
2 vienetai | cinamonas (lazdelės) |
5 valgomieji šaukštai | likeris (juodųjų serbentų) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vyšnių kompotas
- Braškių uogienė
- Konservuotas vyšnių kompotas
- Ievos uogienė
- Bulgariški marinuoti agurkėliai
- Marinuoti grybai
- Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
- Sūdyti lašinukai cepelinų spirgučiams ar kiaušinienei
- Juodų serbentų uogienė
- Aštrūs marinuoti moliūgai
- Svarainiai cukruje
- Šaltalankio sultys
- Kriaušių kompotas
- Cukinijos žiemai
- Rabarbarai žiemai
- Konservuotos paprikos
- Svarainių kompotas
- Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
- Baklažanų salotos
- Juodųjų serbentų džemas
Juodųjų serbentų drebučiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Juodieji serbentai,
1.5 kilogramo -
Cukrus,
500 gramų -
Gvazdikėliai,
4 vienetai -
Cinamonas, lazdelės,
2 vienetai -
Likeris, juodųjų serbentų,
5 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš juodųjų serbentų išspausti sultis. Į jas suberti cukrų, sudėti gvazdikėlius ir cinamoną.
Nuolat maišant sultis užvirinti, 3 min. virti ant nestiprios ugnies.
Tada nukošti, išimti gvazdikėlius bei cinamoną, supilti likerį ir tuojau pat išpilstyti drebečius į paruoštus stiklainius. Sandariai uždengti juo dangteliais .
Komentarai (2)
-
Irena
2022-07-11 18:23
Liux! Dėkui!
-
Rasa
2018-07-02 21:28
Isspausti juoduju serbentu sultis, sumaisyti su cukrum. Maisyti, kol cukrus istirps. Supilti i iskaitintus stiklainius ir uzdaryti. Neuzmusineti vitaminu kaitinant. Taip mano mociute dare, taip mano mama dare, taip as darau. Visada buvo kuo puikiausi drebuciai.